Ege Postası
Geri

'9 Eylül Dünya İzmirliler Günü' kutlamaları polemiği sürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait arasında twitter üzerinden '9 Eylül' polemiği sürüyor. Kocaoğlu'nun 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü'nü 'çakma şov' olarak nitelendirmesinin ardından Sait hem Facebook hem twitter üzerinden Kocaoğlu'nu mesaj bombardımanına tuttu
'9 Eylül Dünya İzmirliler Günü' kutlamaları polemiği sürüyor
Haberler / İzmir
7 Eylül 2013 Cumartesi 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- 9 Eylül'e saatler kala aynı güne sığacak iki farklı etkinlik İzmir'de ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu'yla AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'i karşı karşıya getiren olaylar Sait'in '9 Eylül'de Dünya İzmirliler Günü' kutlansın girişimiyle başladı. Sait'in 9 Eylül yaklaştıkça bu girişimi somut bir eyleme dönüştürme çabası Kocaoğlu'nu kızdırdı. Resmi Twitter hesabı üzerinden mesaj atan Kocaoğlu girişimi 'çakma şov' olarak nitelendirdi. Kocaoğlu'nun bu mesajına Sait hem twitter hem Facebook üzerinden mesajlarıyla cevap verdi. İşte Sait'in Kocaoğlu'nu da Dünya İzmirliler Günü kutlamalarına çağırdığı o mesajlar.

"KOCAOĞLU'NDAN SAİT'E 9 EYLÜL SALVOSU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KOCAOĞLU BUYURSUN GELSİN
Sn.Aziz Kocaoğlu tweet atmasın, buyursun gelsin bekliyoruz. 9 Eylül Dünya İzmirliler gününde İzmirin Belediye başkanını aramızda görmek isteriz.
9 Eylül Dünya İzmirliler günü hiç bir günün alternatifi değildir. Sabah İzmirin kurtuluşunu kutlayacağız, akşam Dünya İzmirliler gününü kutlayacağız.
Aziz Kocaoğlu bizim için tweet atmış. Dünya İzmirliler günü çakma bir gün diyor. O zaman "Dünya İzmirliler günü'ne" gelecek olanlar çakma İzmirli mi oluyorlar'
9 Eylül İzmirin kurtuluşu, 30 Mart inşallah hizmetle buluşması olacak.
Aziz Kocaoğlunu üzdüğümüz için üzgün değiliz, anlamadığı için üzüldük, biraz hoşgörü biraz ileri görüşlülük lazım
Aziz Kocaoğlu bize gönderme yapmış ama kendi partisi bu seçimlerde kendisini gönderirse üzülürüm doğrusu, Sayın Kocaoğlu tweet dünyasına hoşgeldin...



ÇAKMA DEĞİL, ORİJİNAL!
Artık İzmirlilerin bir günü var! “ 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü”
Sait: “Alternatif bir gün değil, orijinal bir İzmir bayramı olacak. Sabah İzmir’in kurtuluşunu akşam bayramını kutlayacağız”
Gönül Yazar, Niran Ünsal, Ege, Kibariye, Hüsnü Şenlendirici, Mustafa Denizli, Okan Karacan gibi birçok İzmirli ünlü sanatçı organizasyon için geliyor.
9.9.2013 Pazartesi günü Dünya İzmirliler Günü Menderese bağlı Gümüldür ‘de ilk kez kutlanacak
Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait misafirleri keman eşliğinde çiçeklerle karşılayacaklar

AK Parti İzmir Milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, 9 Eylül Pazartesi sabahı İzmir’in kurtuluşunu, akşamı Dünya İzmirliler gününü kutlayacağız, bir günde çifte bayram, İzmirliler bunu hak ediyor, dedi. Sait, tarihte ilk kez bu yıl kutlanacak olan Dünya İzmirliler günü, Türkiye için orijinal bir proje, Türkiye’nin bir kentinin Dünya’ya tanıtılması açısından dikkat çekici, geleneksel hale gelecek ve inşallah her sene kutlayacağız, müjdesini verdi. Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait misafirleri keman eşliğinde çiçeklerle karşılayacaklar.



İzmir farklıdır ve öncüler kentidir

İzmir’in farklılığını dile getiren Rifat Sait, memleketi İzmir’in öncüler kenti olduğunu ve bu yıl ilk kez kutlanacak olan “Dünya İzmirliler Günü” ile farklı bir konsept yakaladıklarını söyledi. Sait, İzmir’de Konyalı, Diyarbakırlı, Karadenizli, Balkanlı veya farklı bir yerden geliyor olabilirsiniz. Ancak hepimiz İzmirliyiz, Dünya İzmirliler günü ile İzmirlilik bilincini ön plana alacağız, dedi. İzmir’de yaşayan kim olursa olsun İzmirlidir diyen Sait, birbiriyle barışık, birbirini tanıyan, birbirini seven İzmirliler olsun istiyoruz, dedi.
Atatürk’ün sevdiği kent: İzmir

İzmir milletvekili Sait, hemşerim dediği Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk’ün İzmir’i çok sevdiğini, doğma büyüme bir İzmirli olarak bundan gurur duyduğunu söyledi. Sait, Atatürk’ün 1925 yılında söylediği şu sözleri her İzmirli bilmelidir: “Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim.” Dünya İzmirliler gününde Atatürk’ü güzellikler içinde yad edeceğiz, dedi.

EXPO’ya az kaldı

27 Kasım’da EXPO’nun yapılacağı şehir belli olacak diyen Sait, inşallah o kent İzmir olacak, zira bunu fazlasıyla hak ediyoruz, dedi. Dünya İzmirliler Günü etkinliği gibi organizasyonlar, İzmir’in dünyada konuşulmasını sağlar, EXPO için bize avantaj sağlayacağına inanıyoruz, 9 Eylül Dünya İzmirliler gününde EXPO’yu da tanıtacağız, dedi.

Balıkçı tekneleri denizden destekleyecek

Organizasyonun yapılacağı Gümüldür Denizatı işletmesine, İzmir’deki balıkçı tekneleri denizden gelerek limana demirleyecekler. Balıkçı reisler şenliğe denizden gelerek destek verecekler. Ayrıca İzmir’deki amatör telsizciler, festival alanında anten açıp, dünyanın dört bir yanındaki İzmirli amatör telsizcilerle irtibat kuracaklar ve Dünya İzmirliler gününü kutlayacaklar, dedi.

Kızılay için kan bağışı

Organizasyon boyunca Kızılay’ın bir aracı alanda olacak, Katılımcılar isterlerse kan bağışında bulunabilecekler. Böylece kan bağışı teşvik edilecek. Kan stokları biten Kızılay’a destek verilmesi sağlanacak. Ayrıca bir ambulans sürekli alanda hazır bulundurulacak.
İzmir’in Efeleri seçilecek

Sait, 9 Eylül Dünya İzmirliler Gününde İzmir’in Efeleri seçilecek, dedi. Tıpkı Altın portakal gibi, bunu da geleneksel hale getirip, her yıl İzmir’in efelerini seçmek istiyoruz diyen Sait, Efelere bröveleri törenle verilecek, dedi.



İzmirli sanatçılar geliyor

Sait, 9 Eylül Pazartesi akşamı Gümüldür ’de kutlanacak olan Dünya İzmirliler Günü için ünlü İzmirli sanatçıların geleceği müjdesini verdi. Sait, İzmir valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın katılacağı organizasyonun sunuculuğunu İzmirli Okan Karacan'ın yapacağını, ayrıca İzmirli sanatçılar, Gönül Yazar, Niran Ünsal, Hüsnü Şenlendirici, Kibariye, Ege, İsmail Özkan, manken Tuğba Özerk, Spor dünyasından Mustafa Denizli gibi ünlülerin katılacağını söyledi.
İzmir patentli yiyecekler ikram edilecek, Efeler oynayacak
Gelen misafirlere İzmir'in lokması, inciri, sultaniye üzümü, çiğdem-çekirdeği, boyozu, gevreği, kumrusu, İzmir Bergama tulum peyniri ikram edilecek, diyen Sait, diyette olanlar sakın gelmesin diyerek uyardı. Sait, İzmir'deki 35 farklı derneğin kendine özgü folklor kıyafetleri ile katılacağı organizasyonda Kültür-Turizm Bakanlığı Türk dünyası halk dansları topluluğu ve tabiki İzmir'in Efeleri gösteri sunacaklar dedi. Ayrıca Boşnak böreği ikram edilecek diyen Sait, organizasyon için 50 tepsi börek yapılacak, dedi. İzmir’in Menderese bağlı Gümüldür yöresindeki Denizatı turistik işletmelisindeki organizasyon 9 Eylül 2013 Pazartesi akşam 18.00'de başlayacak ve saat 22.00 de sona erecek. Sait, Ücretsiz olacak olan bu organizasyona tüm halkımız davetlidir, bekliyoruz dedi. ümü, çiğdem-çekirdeği, boyozu, gevreği, kumrusu , İzmir Bergama tulum peyniri ikram edilecektir. İzmir'deki 25 farklı derneğin kendine özgü folklör kıyfateleri ile katılacağı organizasyonda Kültür-Turizm Bakanlığı Türk dünyası halk dansları topluluğu ve tabiki İzmir'in Efeleri gösteri sunacaklardır. Tariş ve Tuğba kuruyemiş standlarında özel ikramlar olacaktır. Ayrıca Boşnak böreği ikram edilecektir. 9 Eylül Dünya İzmirliler günü orjainal bir kutlama olup ilk kez gerçekleştirilecek ve geleneksel hale getirilmesi için çalışılacaktır. Menderese bağlı Gümüldür yöresindeki Denizatı turistik işletmelesindeki organizasyon 9 Eylül 2013 Pazartesi akşam 18.00'de başlayacak ve saat 22.00 de sona erecektir. Ücretsiz olacak olan bu organizasyona tüm halkımız davetlidir. Bekliyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası