Ege Postası
Geri

Üçyol-Üçkuyular metro inşaatındaki gecikme, vatandaşın canına tak etti

İzmir’in kanayan yarası haline gelen ve firmaya verilen ek süre sonrasında tamamlanması 2014 yılına ertelenen Üçyol-Üçkuyular metro hattında yaşanan duruma tepki gösteren İzmirliler sokaklara döküldü. Poligon metro istasyonun şantiyesi önünde toplanan esnaf ve vatandaşlar yaşadıkları mağduriyete dikkat çekmek adına, burada bir eylem düzenlerken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak “Metro değil, yolumuzu istiyoruz” diyerek 4 yılı bulan çalışmalar yüzünden isyan etti.
Üçyol-Üçkuyular metro inşaatındaki gecikme, vatandaşın canına tak etti
Haberler / İzmir
5 Eylül 2013 Perşembe 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz dönemlerde yine halkın yaptığı eylem ve sonrasında yaşanan siyasi tartışmalar ile gündeme gelen “Metro isyanı” yeniden başladı. Poligon metro istasyonu önünde toplanan 100 kadar esnaf ve vatandaş aştıkları pankartlar ile alkışlı eylem yaparak, yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. “Başkan buraya”, “Metro değil, yol istiyoruz” sloganları ve ıslıklar ile yaşadığı mağduriyeti dile getirmek adına eylem yapan halka yolda bekleyen araçlar da kornaları ile destek verdi. Belediye otobüslerinin de eylem sebebi ile yolda kaldığı dikkat çekerken, trafiği açmak üzere bölgeye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı trafik ekiplerinin gerginlik yaşanmaması üzerine eyleme müdahale etmediği de gözlerden kaçmadı.



VATANDAŞIN HEDEFİNDE BAŞKAN KOCAOĞLU

Şantiye önünde toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan esnaf Erdinç Uzunay, metro çalışmalarının uzun süredir tamamlanamamasından ötürü mağdur olduklarını söyleyerek, “Biz yolumuzu istiyoruz. Biz yeteri kadar sabır gösterdik. Tabii ki hizmet hepimiz için. Ama bize devamlı tarih veriliyor ve erteleme geliyor. Bunun sebebini bize açıklasınlar. 6 seferdir metro erteleniyor. Biz 6 senedir evimize ekmek götüremiyoruz. Burada dükkanını kapatıp giden onca insan var. Biz siyaset gütmüyoruz, Aziz Bey bizim başkanımız. Hükümet bizim hükümetimiz. Ama biz burada hizmet bekliyoruz. Aziz Kocaoğlu gibi Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde bir belediye başkanına bu yakışmıyor. Biz ondan ilgi bekliyoruz. Bize gelip kesin bir tarih versin. Biz de ona göre ekmeğimizi başka yerde arayalım, evimizi de taşıyalım. 4 sene oldu hala metro bitecek diyorlar. Buna inanmıyoruz” şeklinde konuştu.



“METRO OLMAYACAKSA YOLU AÇSINLAR”

Halk adına tepkileri dile getiren Uzunay sözlerinin devamında metro yapım çalışmalarını sürdüren yüklenici firmayı da eleştirerek, “Biz bu firmanın bu çalışmalar için yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Artık sabrımız taştı ve bu eylemi yapmaya karar verdik. Sadece esnaf değil, halk da şikayetçi. Tam 3,5 yıl oldu bu yol trafiğe halen açılmadı. Poligon 3,5 yıldır kapalı. Trafik kapalı olunca müşteri gelmiyor, evimize ekmek götüremiyoruz. Biz artık burası için kesin bir tarih istiyoruz. Eğer açılmayacaksa da yolumuzu trafiğe açsınlar. Metro başlayalı 8 sene oldu. Metro çalışmaları başladığında yeni doğan çocuklar şimdi 8’inci sınıfa gidiyor. Lütfen biri yetkili biri gelsin bize bir açıklama yapsın. Ya firmadan, ya belediyeden, ya da hükümetten, bize desin ki, “Bu sebeplerden ötürü iş uzadı. Özür dileriz” desin. Bizim artık sabrımız kalmadı. Bize bilgi verilmediği takdirde her hafta Perşembe günü burada toplanıp eylem yapmaya devam edeceğiz.



EYLEMLER HER PERŞEMBE DEVAM EDECEK

Diğer yandan, yaptıkları açıklama sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yetkililer tarafından somut bir adım atılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklayan halk her Perşembe günü eylemi tekrarlayacağını söyledi. Yapılan açıklamanın ardından yolu bir süre daha trafiğe kapalı tutan esnaf ve vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası