Ege Postası
Geri

Kocaoğlu:İzmir’in sermayesi İzmir’de kalmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 Yerel Seçimleri’nin ardından kapatılacak İl Özel İdaresi’ne ait Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini söyledi. İzmirlilere ait gayrimenkullerin oldu-bittiye getirilerek farklı kurumlarına devredilmesine izin vermeyeceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, aksi bir karar verilmesi durumunda yargıya başvuracaklarını açıkladı.
Kocaoğlu:İzmir’in sermayesi İzmir’de kalmalı
Haberler / İzmir
5 Eylül 2013 Perşembe 19:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir İl Genel Meclisi toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak’taki Sümerbank arazisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl Özel İdareleri’nin 2014 Yerel Seçimleri’nden sona kapatılacağını ve bu kurumların sahip olduğu gayrimenkullerin de il sınırları içinde valilikler bünyesinde kurulacak bir komisyon tarafından dağıtılacağını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, söz konusu araziye neden talep olduklarını anlattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kurulacağı söylenen komisyona Büyükşehir Belediyesi’nden kimsenin davet edilmediğini belirterek, “Komisyon henüz kuruldu ya da kurulmadı ama bizden kimse davet edilmedi. Bildiğiniz gibi para harcayacak. bütçe yapacak İl Genel Meclisi’nin bütün hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de şu anda yasanın bize verdiği yatırım yapma yetkisi ile beraber Dikili, Kınık, Kiraz, Beydağ ve Karaburun’un köylerinde ve beldelerinde çalışmaları sürdürüyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konuda haksız olduğuna inandıkları, bir karar söz konusu olursa yargıya gideceklerini ve İzmirlinin hakkını yasal yoldan arayacaklarını söyledi.

“Özel İdare’nin malı bu kentin malıdır”
Çeşitli kurumlardan Sümerbank arazisine talepler geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şunları kaydetti:
“Yangından mal kaçırır gibi en nadide arazinin böyle bir oldu-bittiye getirilmesine sonuna kadar karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizim itirazımızın özü şu. Hangi siyasi partiden olursa olsun, bu kentte yaşayan kim olursa olsun, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin malı hem İl Özel İdaresi’nin malı bu kentin yerel malıdır, yerel sermayesidir, yerel hizmetler için elde edilmiştir. Burada mantık budur. Bu, Maliye Hazinesi’nin malı değildir. Bu herhangi bir bakanlığın bir devlet kuruluşunun malı değildir. Yerel sermaye yerelde kalmak zorundadır ve yüzde yüzü bu kentin kalkınması için kullanılmalıdır. Biz bu konuda bugüne kadar bir polemik yaratmadık. Ama böyle bir oldu-bittiyle karşı karşıya geldiğimizde, biz de bir tahsis talebinde bulunduk ve meclisimizin değerlendirmesine sunduk. Bu tabi ki İl Genel Meclisi’nin vereceği karardır ve ne olursa olsun saygı duyarız. Ama İl Özel İdaresi’nin malları her koşulda İzmirli de kalacaktır. Bu parti meselesi değil. Mal İzmir’indir, Sermaye İzmir’indir. Servet İzmir’indir. Mesele kağıt üzerinde de olsa İzmir’in malına topyekün oybirliği ile sahip çıkılması meselesidir.”

“Eğitime de sağlığa da para harcıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de, ilçe belediyelerinin de eğitime, sağlığa para harcadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Mesela Menderes’de meslek lisesi yoktu, yaptık. Paranın yüzde 95’ini biz verdik, yüzde 5’ini Menderes Belediyesi verdi. Bu Milli Eğitim’e katkı. İl Özel İdaresi’nin eğitim için bütçesinin yüzde 20’sini yasadan gelen payla ayırması ayrı bir konu, İl Genel Meclisi’nin gayrimenkullerinin bir yerlere dağıtılması ayrı bir konu. Bizim görevimiz mi okulların bahçe düzenlemesini yapmak, bakımını yapmak, boyamak, ama seve seve yapıyoruz, çünkü burada bizim çocuklarımız okuyor ve biz de İzmir’in parasını harcıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası