Ege Postası
Geri

Başkan Badem sel mağdurlarını ziyaret etti

İZMİR'in Ödemiş İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, önceden belde olan Kaymakçı ve Çaylı mahallelerinde, sağanak sonrası dere taşkınıyla birlikte zarar gören yerlerde inceleme yaptı.
Başkan Badem sel mağdurlarını ziyaret etti
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2015 Perşembe 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaymakçı ile Çaylı mahallelerinde 20 Eylül pazar günü yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak yağmur sonrası; Kaymakçı Deresi taştı. Kaymakcı ve Çaylı mahallelerinde zemin katta kalan çok sayıda ev ve işyeri ile ahırlar suyla dolup taştı. Yollar, sokaklar, caddeler ve ekili tarım arazileri sular altında kaldı. Belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu her iki mahalledeki sular çekildi. Kısa bir süre önce Hac'tan dönen AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, taşkın sularından zarar gören her iki mahallede de inceleme yaptı. Başkan Badem'e DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, DSİ Bölge Müdür yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir de eşlik etti. 

İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Badem, "Bir daha Kaymakçı ve Çaylının böyle bir felakette uğramaması için neler yapılabilir bunun tespitini yapıyoruz. Kaymakçı'nın Eselli ve Kaymakçı dereleri ile Çaylı'nın Gavur Deresi'nin bir daha zarara yol açmaması için DSİ'nin ne gibi çalışmalar yapacağının planlamasını yapıyoruz. Dileğimiz bir daha böyle bir felakettin yaşanmamasıdır. Devletimiz her türlü imkanı kullanarak zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hemen harekete geçmiştir. Biz Belediye olarak bu işin takipçisiyiz ve vatandaşlarımızın devamlı yanındayız" dedi.

DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk de "Kaymakçı'nın ortasından geçen kanalda bir sıkıntı yok. Ancak Küçük Mahalle'den, Sıçan Deresi'nin sularının hızlarını azaltacak çalışmalar yapacağız. Genel incelemede bulunarak halkımızın böyle bir sıkıntıyı yaşamaması için ne gerekiyorsa DSİ Bölge Müdürlüğü olarak çalışmaları sürdürüyoruz. Çaylı'da bulunan Gavur Deresi ıslah çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalar, Küçük Menderes'in tüm kollarında yapılarak gelecekteki sıkıntılar önlenmiş olacaktır" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası