Ege Postası
Geri

Başkan Bahçeci, kentsel dönüşüm projelerini İzmir’de anlattı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm projelerini İzmir’de yapılan çalıştayda anlattı.İzmir Harita ve Mühendisleri Odası Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan çalıştaya Kırşehir...
Başkan Bahçeci, kentsel dönüşüm projelerini İzmir’de anlattı
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm projelerini İzmir’de yapılan çalıştayda anlattı.

İzmir Harita ve Mühendisleri Odası Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılan çalıştaya Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Güral Konyalıoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBŞB) Genel Sekreter Yardımcısı Muhittin Selvitopu konuşmacı olarak katıldı.

İzmir Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na konuşmacı olarak katılan Başkan Bahçeci, Kırşehir’in modern, medeni, yaşanabilir bir kent olması, halkın sosyal alan paylaşımının artırılması, depreme dayanıklı, modern ve sıhhatli konutlarda oturabilmesi adına kanunların kendilerine tanıdığı haklardan yararlanarak bu projelere başlandığını belirtti. Tamamen belediyenin teknik elemanlarıyla çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bahçeci, imar planı ve vaziyet planlarını belirleyip çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Kırşehir’in 1. derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Bahçeci, şunları kaydetti: "Biz önce inandık, sonra başardık. İlimize bu konuda yardımları olan tüm yetkililere özellikle Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’a buradan teşekkür ediyoruz. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar sonunda gerek toplu konut idaresi ile gerekse diğer kurum ve kuruluşlar ya da müteahhitlerle yapılacak dönüşümlerdeki o bölge coğrafyasına, tarihine, kültürüne de hitap etmesi gerektiğinin inancındayız. Başlangıç olarak yaptığımız Bağbaşı Mahallesi kentsel dönüşümünde ilimizde var olan Selçuklu mimarisi tarzında esintiler yaptık. Ancak Toplu Konut İdaresi'nin tip konut konutlarını kullandık. Bundan sonraki dönüşümlerde yeni projeler ve yeni mimariler kullanıyoruz.”

Çalıştayın sonunda yaptığı sunumdan dolayı Başkan Bahçeci’ye İzmir Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından plaket takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası