Ege Postası
Geri

Orman Bölge Müdürlüğü yeni evlenen çiftler için orman kuracak

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, yeni evlenen çiftler için Paşa Pınarı'nda hatıra ormanı yapmayı planladıklarını söyledi. Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, çalışmayı 10 bin metrekarelik alanda yapmayı düşündüklerini...
Orman Bölge Müdürlüğü yeni evlenen çiftler için orman kuracak
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, yeni evlenen çiftler için Paşa Pınarı'nda hatıra ormanı yapmayı planladıklarını söyledi.

Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, çalışmayı 10 bin metrekarelik alanda yapmayı düşündüklerini belirterek, "2 bin tane fidan toprakla buluşturacağız. Ayrıca her fidanın üzerine evlenen çiftlerin isimleri yazılacak. Çiftlerin en mutlu günlerinde diktikleri fidanlar doğacak çocuklarıyla büyüyecek, ağaç haline gelecek; dedeler torunlarına diktikleri fidanı gösterebilecek. Torunlarda dedelerinin hatırasına sahip çıkarak ormanla ve doğayla bütünleşecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek nikah merasimini yapan çiftlere ücretsiz fidan verilecek. Fidanlar evli çiftlerimiz tarafından toprakla buluşturulacak.” dedi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından dikilen leylaklarla ilde görsel şölen yaşatıldığını dile getiren Çetiner, “Baharın gelmesiyle leylaklar Erzurum’a ayrı bir renk, güzellik ve coşku kattı. Leylakların açık mor tonları rahatlatıcı, konsantrasyonu arttırıcı bir etki yapıyor. Bizden önceki meslektaşlarımız Orman Bölge Müdürlüğü’nü leylak dikerek süslemişler. Bunun güzelliğini yaşıyoruz. Aynı güzelliği tüm Erzurum’un yaşaması için leylak ve huş ile ilimizi süsleyeceğiz. Bu amaçla 100 bin leylak yetiştiriyoruz. Yol kenarında, ağaçlandırmalarda, kurum ve kuruluş ağaçlandırmalarında leylak dikerek Erzurum’un güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası