Ege Postası
Geri

Başkan Dalgıç: 'Çeşmeli turizmciler endişeli'

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, geri gönderme merkezlerinden birinin kurulacağının söylendiği kentteki turizmcileri, sezon başlangıcında endişe sardığını söyledi. Dalgıç, turizm sezonunun başlangıcında sürekli kamuoyunun gündeminde olan sığınmacı sorununun herkesi tedirgin ettiğini belirterek, "Bu sorunun Çeşme turizmini etkilememesi mümkün değil. Otel sahipleri, turizmciler, esnaf oldukça tedirgin. Herkesin bunu algılaması gerekir" dedi. İzmir'in turizm cennetini endişe sardı
Başkan Dalgıç: 'Çeşmeli turizmciler endişeli'
Haberler / İzmir
5 Nisan 2016 Salı 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turizm sezonunun başlangıcında Çeşme'deki turizmciler, son olarak Yunanistan'dan iade konusuyla gündemin üst sıralarına çıkan mülteci konusu yüzünden endişeli. Şuan için aktif olarak kullanılmasa da geri gönderme merkezlerinden birinin yapıldığı Çeşme'de yaşanan endişeyi, CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç paylaştı. Bir televizyon programına katılan Dalgıç, çeşitli açıklamalar yaptı. 

Turizmin kötü gittiği bir dönemde sığınmacı sorununun kamuoyunu çok fazla meşgul etmesinin olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini belirten Dalgıç, "Bu sorunun Çeşme turizmini etkilememesi mümkün değil. Sezonun başladığı bugünlerde sığınmacıların Çeşme'ye getirilmek istenmeleri bizim için bir sorun. Sığınmacılar, sadece Çeşme ve Dikili'de değil her yerde konuşulan bir konu. Bu da sezon öncesinde herkesin planlarında değişiklik yaratmasına neden oluyor. Sadece Çeşme'de kamp yeri olması ya da olmaması insanların tatil planı değişikliğini etkilemez. Sürekli kamuoyunun gündeminde olan bir sorun sığınmacı sorunu. Herkes tedirgin. Otel sahipleri, turizmciler, esnaf oldukça tedirgin" diye konuştu.



Sezonun açılacağı günlerde turizm yerine sığınmacı sorunuyla uğraştıklarını söyleyen Başkan Dalgıç, "Gerçekten her şey açıkça konuşulabilse, her şey açıkça bilinebilse elbette bu kabul yapılabilir. Neden yapılmasın k? Devletimiz karar vermiş, bana açıkça anlatılsın. Ben Çeşme Belediye Başkanı olarak tel örgüsünü, zeminini yapayım. Ama hiçbir şey ifade edilmeden, ne kadar insan geleceği, nasıl geleceği, ne şartlarla gönderileceği belirtilmeden bu çalışmalar yapıldı. Belirsiz bir şekilde de devam ediyor. Gelen kişilerin parmak izleri alınarak kayıtları yapıldıktan sonra kamplara sevk edileceği söyleniyor. İyi de hangi kam? Neres? Muamma olan tarafı bu. Geri kabul olarak belirlenen alan Çeşme'nin tam kalbi. Sığınmacıların konaklamaları mümkün değil. Bekliyoruz, göreceğiz. Umarım sorunsuz olarak biter. Gelişlerin ne kadar süreceği konusunda da hiç bir bilgimiz yok. Biz de kamuoyunun bildiği kadar biliyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası