Ege Postası
Geri

Başkan Durak'tan Denizli'ye salvo

Uzun bir süredir İzmir'in gündemini meşgul eden yeni çöp depolama tesisi ile ilgili tartışmalara Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı.
Başkan Durak'tan Denizli'ye salvo
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Eylül 2013 Perşembe 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak konuyu gündeme getiren AK Partİli İlknur Denizli'ye de, Yamanlar ısrarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de sert tepki gösterdi.

Durak açıklamasında şunları söyledi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak “Çöp Tesisi”nin yerine ilişkin hafta başından bu yana, bazı açıklamalar yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Sayın İlknur Denizli’nin açıklamaları ile başlayan süreçte gündeme gelen bazı noktaların açıklığa kavuşturulması gerekliliği doğmuştur.Sayın Denizli son açıklamasında, Belediyemiz tarafından, Hacettepe ve Orta Doğu Üniversitelerine Yamanlar ile ilgili hazırlatılan rapordan alıntılara da yer vermiş. Sayın Denizli’nin, Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik muhalefetini, bizim üzerimizden yapmaya çalışmasını doğru bulmadığımın altını özellikle çizmek isterim.

“Çöp” gibi hassas bir konunun, siyasi argüman haline dönüştürülmesi, sadece Karşıyaka’nın değil, tüm İzmir’in geleceğine “kurşun” sıkmaktır.

Bir kentin geleceğinin, bu kentte yaşayacak gelecek nesillerin “kaliteli yaşam” haklarını, siyaset malzemesi yapmaya çalışmak, insanlık adına “utanç”tır.

Bu nedenledir ki; Sayın Denizli’nin “fırsattan istifade” yaklaşımını, İzmirli bir milletvekiline yakıştıramıyoruz.

"KOCAOĞLU'NDAN DENİZLİ'YE ÇÖP ÇIKIŞI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


"DENİZLİ'DEN KOCAOĞLU'NA YANIT GECİKMEDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Karşıyaka Belediyesi olarak, Yamanlar Dağı’na yapılmak istenen “Çöp Tesisi”ne ilişkin düşüncemizi ve tavrımızı en başında ortaya koymuştuk. Bu konuda, düşüncemizde de, tavrımızda da bir farklılaşma olmamıştır.

Yamanlar gibi, kentimizin “nadide” kalmış bir köşesine neden böyle bir tesis yapılamayacağını, Hacettepe ve Orta Doğu Üniversitelerine hazırlattığımız bilimsel rapor eşliğinde, Büyükşehir Belediyemize daha önce sunduk.

Burada, şu hususun altını özellikle çizmek isterim: Kurumsal olarak, bu raporu sadece İzmir Büyükşehir Belediyemize verdik.

Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun ve Büyükşehir bürokratlarımızın, “bilimsel” gerçekler ışığında konuyu yeniden değerlendirmelerini beklerken, böylesi bir polemiğin gündeme gelmesi bizi üzmüştür.

Sayın Denizli’nin, konuyu bu şekilde gündeme getirerek, siyaset malzemesi yapmaya çalışması ve ne yazık ki, bu tuzağa, şahsımı ve belediyemizi çekmeye çalışması, böylesine önemli bir sorunu “sulandırmaktan” başka bir işe yaramamaktadır.

Büyük bir çevre sorununa yol açabilecek bir konuyu sulandırmaya çalışmak, hiç bir siyasi sorumluluğa sığmaz. 

Karşıyaka Belediye Başkanıolarak, bir kez daha hatırlatmak isterim ki; kentin kuzey aksında yaşayan 2 milyona yakın İzmirlinin ihtiyacını karşılayan su kaynaklarının bulunduğu, eşsiz florası ile bir doğa harikası olan Yamanlar’a “Çöp Tesisi” yapılmaması için mücadelemi, 40 yıldır bu kentte yaşayan ve torunlarını bu kentte büyüten bir İzmirli sorumluluğuyla sürdüreceğim.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası