Ege Postası
Geri

Başkan “EXPO Provası“ yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Konferansı’nın açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşan EXPO seçimleri öncesinde önemli mesajlar verdi. Sağlıklı kentler yaratma konusunda tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek çalışmaların altına imza attıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, sağlık konusunda merkezi hükümet kadar yerel yönetimlerinde sorumlulukları olduğunu vurguladı ve kent refahını yükseltirken, eşitçilik ilkesini de elden bırakmamak gerektiğini kaydetti.
Başkan “EXPO Provası“ yaptı
Haberler / İzmir
20 Eylül 2013 Cuma 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’un yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CHP İzmir Milletvekilleri, ilkçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve içlerinde WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Avrupa Komisyonu üyelerinin de bulunduğu 200’ü aşkın yabancı konuk katılım gösterdi.

“İZMİR TİRYAKİSİ OLACAKSINIZ”


Açılışta söz alan Başkan Kocaoğlu, “Avrupa Sağlıklı Şehirler Toplantısı için değerli konuklarımızı kentimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. EXPO 2020 hedefine doğru koşan İzmir’imize hoş geldiniz. İzmir tarih boyunca sağlık, sanat ve ticaretin en önemli aktörlerinden biri olmuştur. Buraya gelen konuklarımızın bu ziyareti ilk olmayacak. Çok renkli, kültür mozaiği kentimiz, sıcak ve dost canlısı insanları ile tıpkı bir mıknatıs gibi sizleri yeniden buraya çekecektir. İzmir tiryakisi olacaksınız” diyerek konferansa katılan yabancı konukları selamladı.

“ANAHTAR KELİME, EŞİTÇİLİK”


Kentlerin ve kentlerin sağlıklı bir dünya yaratmak konusunda önemli olgulardan birisi haline geldiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Artan toprak, hava, su kirliliği, göçler, yoksulluk, sağlıkta eşitsizlikler gibi olumsuzluklar günümüzde yükselen bir tehdit olmuştur. Tüm bu sorunların üstesinden gelmenin yolu sürdürülebilir kalkınma ve kente yaşayan insanlara sağlıklı kentler yaratmaktan geçiyor. Hepimiz sağlıklı, sürdürülebilir kentler ve dünya yaratmayı hedefliyoruz. Burada anahtar kelime ise, eşitlikçilik olacaktır. Sağlıklı bir kent demek, sadece sağlık hizmetlerinin kalitesi ile sınırlı değildir. Kentte yaşayan insanların refahını da arttırmak gerekir. Kentte yaşayan insanların kentin imkanlarından eşit derecede faydalanmasını sağlamaktır. Sağlıklı yaşam tarzlarını ve sosyal etkileşimi, saygı ve kültürel kimliği destekleyen etkinliklerin sunulmasıdır” diye konuştu.



KÖRFEZ PROJESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Sağlık konusun Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde olduğunu ancak yerel yönetimlere de bu konuda büyük görevler düştüğünü hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz de yerel yönetim olarak bu konuda önemli görevlerimiz olduğunu biliyoruz. İnsanların yaşamaktan zevk duyacağı ve hayat kalitesinin yüksek olduğu sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent yaratmayı hedefliyoruz” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hedefler doğrultusunda hayata geçirdiği projeleri de şöyle özetledi; “Artıma yatırımlarına önem veriyoruz. Türkiye’deki İleri biyolojik arıtma tesislerinin 4’te 1’i İzmir’de yer alıyor. Uzun yıllardır kirliliğin arttığı körfezde, bu kirliliği gidermek ve yüzülebilir bir körfez yaratmak için tüm dünyaya örnek bir projeyi yürütüyoruz. Türkiye’de tam teşekküllü belediye hastanesi olan tek belediyeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, tüm vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Evde bakım hizmeti veriyor, açtığımız huzurevleri ile yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Sosyal Yaşam Kampüsü gibi bir projeyi hayata geçirerek, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmanın temelini atacağız. Çocuklarımız için süt dağıtıyoruz. Organik tarımın yaygınlaştırılmasına öncülük ediyoruz. Açtığımız spor salonları ile sporu tabana yayıyoruz. Kentin eğitim seviyesini ve nitelikli iş gücünü arttırmak için çalışmalarımız hızla sürdürüyoruz.”

SÖZLERİNİ EXPO TEMENNİSİ İLE BİTİRDİ

Yaklaşan EXPO seçimlerine de değinmeyi ihmal etmeyen Kocaoğlu, sözlerinin sonunda düzenlenen kongrenin bu anlamda sağladığı katkıya değinerek, “Burada oluşan dostluklar uzun süre devam edecektir. Buradaki düzen ve uyum daha iyi bir yaşam için umutlarımızı arttırıyor. Adil ve sağlıklı bir yaşam gelecek, çocuklarımız yarına umutla bakacak. Yeter ki tüm bunları isteyelim. EXPO 2020’de ev sahipliği yapan İzmir’de yeniden buluşmak ümidi ile katılan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“HEM İLK, HEM DE TEK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe ise, birçok Avrupa kentini İzmir’de buluşturan etkinliğin önemine değinerek, birliğin çalışmaları ile hem ilk hem de tek olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti, “Projemizin rehberliğinde kentlerin ve vatandaşların sağlığını arttırmaya yönelik çalışmalar geliştirilmektedir. İnsan sağlığının önemi konusunda bilinci ve bilgiyi arttırmak için 2005 yılından bu yana hızımızı düşürmeden çalışmalar yürütüyoruz. Kent sağlığı üzerinde bu iyi uygulamaların arttırılmasına yönelik birçok organizasyon düzenledik. Kent sağlığının geliştirilmesi konusunda dört koldan yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”

“HÜKÜMET VE YEREL YÖNETİMLER KOORDİNASYON SAĞLAMALI”

Başkan Altepe de sağlık ve sağlıklı kentler yaratma konusunda yerel yönetimlerin görevlerine değinerek, “Göreve geldiğimizden bu yana altını önemle çizdiğimiz bir konu var. Sağlıklı kentler yaratma konusunda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Hepimiz diğer şehirlere iyi örnek teşkil etmek zorundayız. Şehrimizdeki sorunları doğru tespit ederek, enerjimizi boşa harcamamalıyız. Konu insan sağlığı ise boşa harcayacak bir saniyemiz bile yok. Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerimize destek sağlayacak olan “Sağlık 2020” adında diğer ülkelere örnek gösterilen bir sağlık stratejisi belirledik. Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda sağlıklı kentler yaratmayı hedefliyoruz. Sağlık konusunda devlete olduğu kadar bizlere de görev düşüyor. Bizler de bu konuda hazırız ve göreve talibiz. Sağlık konusunda yerel yönetimler olarak merkezi hükümetten devamlı olarak yetki talebinde de bulunuyoruz. Sağlık her şeyden kıymetlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası