Ege Postası
Geri

#direnağaçlıyol'da son perde

Bornova Ağaçlıyıol’da Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki arazinin satılarak ticari amaçlı imara açılacak olmasına tepkiler büyürken, ihalenin sonuçlanmasına sayılı saatler kala, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’den sert bir tepki geldi. Başta sivil toplum örgütleri ve İzmir halkını ayağa kaldıran, peşi sıra eylemler ile tepkinin çığ gibi büyüdüğü satışa sert tepki gösteren Milletvekili Aksünger, “İzmir’in ciğerlerine beton dökmeyin” diyerek satışın durdurulmasını istedi.
#direnağaçlıyol'da son perde
Haberler / İzmir
19 Eylül 2013 Perşembe 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 19 Eylül itibarı ile satılarak özelleştirmesi öngörülen ve ihalenin tamamlanmasına sayılı saatlerin kaldığı Bornova Ağaçlıyol’daki Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait 100 dönümlük arazi için düzenlenen eylemlerde etkin rol alan CHP İzmir Milletvekillerinden Erdal Aksünger, iktidara yüklenerek sert açıklamalarda bulundu. Alanın özelleştirilerek satılmasının gasp niteliğinde olduğunu savunan Aksünger, satışa karşı halktan toplanan imzaların dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Ağaçlıyol ikinci bir Gezi Parkı olmasın” uyarısında bulundu.

“İZMİR’İN CİĞERLERİNE BETON DÖKMEYİN”


CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, satışa karşı imza kampanyaları başlattıklarını belirterek,

“Dün gece ve bugün imza kampanyaları başlattık. Ankara’da bugün ihale süreci var. Bununla ilgili hem Bornova hem de Büyükşehir Belediyemizin Danıştay’a götürdüğü konular var. Aslında hukuken bu konuların haledildikten sonra özelleştirme idaresinin bunu yapması gerekirken insanların gözüne parmaklarına soka soka burayı satacağız diyorlar bu ülkeyi sattıkları gibi. Tabii ki eylem planımız var, dün gece imza kampanyası başlattık önümüzdeki süreçte de kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız. Orada direneceğiz, bunu herkes bilsin. Biz şunu söylüyoruz, İzmir halkı orayı satın alır. Parasını da devlete gerekirse öder. Devlete belediyelerimiz öder gerekirse paralarını. Yeter ki bu imkanlar İzmir’e tanınsın. O paraya ihtiyacınız varsa biz size o parayı biz size verelim. Ama İzmir’in ciğerlerine beton dökmeyin” diyerek halkın sesine kulak verilmesini istedi.



“İKİNCİ GEZİ PARKI OLUR”


Ağaçlıyol’daki yeşil alanların satışını Gezi Parkı olaylarına benzeten Aksünger, “Gezi Parkı olaylarının bir benzeri de Ağaçlıyol’da yaşanabilir. Orası da farklı bir eyleme gebe. Yapacağımız bazı eylem planları olacaktır bununla ilgili. Paraya ihtiyaçları varsa İzmirli o parayı onların cebine koyar. Ben yaptım oldu, gözünüzün içine baka baka yeşiller içine beton dikerim diyen bir iktidar var. İzmir’in en önemli yeşil alanlarından, 400 dönümlük bir yer. 100 dönümü bugün belki mevzu bahis ediliyor ama önümüzdeki dönem hepsini birden talan edecekler. Bu eylem planını biz devam ettireceğiz, çağrıları yapacağız tüm İzmir’e yapacağız. Bugün ihale süreci var, bekliyoruz. Yasalar çiğneniyor bu ülkede, yerel yönetimler yok sayılıyor. Bu kentin sahibi yerel parlamentolardır. İnsanlar kendini yönetsin diye belediye meclisleri seçmişse bunun kararını burası verir ve bunların hepsi yok sayılıyor. Oradan çıkarılan kurumlara da belediyenin arazilerinin yerine koymaya çalışıyorlar. Götürmek istediği Laka Köyü de Bornova Belediyesi’nin yeri. Ortada bir gasp var, bunu görüyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası