Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu: ''Bu bir karalama kampanyasıdır''

Geçtiğimiz günlerde Egepostası’na açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hede alan “Türkiye’nin Başbakanına hakaret içeren yazılar sokaklarda duruyor. 15 gündür sildiremedik Büyükşehir Belediye Başkanı’na... O küfürleri oradan sildirmiyorsa Aziz Kocaoğlu güvenirliliğini yitirmiştir” sözlerine Başkan Kocaoğlu, “Yapılan bir karalama kampanyasıdır” diyerek cevap yanıt verdi.
Başkan Kocaoğlu: ''Bu bir karalama kampanyasıdır''
Haberler / Yerel Politika
22 Haziran 2013 Cumartesi 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Katıldığı bir etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti cephesinden gelen eleştirilere ve kent gündemindeki önemli konulara cevap verdi. Gezi Parkı eylemleri süresince kentin çeşitli noktalarında protestocuların yazmış oldukları yazıların silinmediği ve TOMA’lara itfaiye tarafından su verilmediği yönündeki iddialara mesajla yanıt veren Başkan Kocaoğlu, AK Parti’nin karalama kampanyası peşinde olduğunu ve İzmirlilerin oyuna gelmeyeceğini belirtti.

“BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK, YAPILAN KARALAMA KAMPANYASI”

AK Parti İl Başkanı Akay’ın sözlerine dönük bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Böyle bir şey söz konusu değil. Bu bir karalama kampanyasıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem bir devlet kurumu olarak, hem yerel yönetim olarak her türlü yasal görevini harfiyen yerine getirdiğini, zaten mahkeme kararları ile de, operasyonlar süreçleri ile de, yazdığımız kitapla da, yaptığımız uygulamalarla da sadece 4 milyon İzmirli değil, 76 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ve dünyanın birçok yanındaki uluslar arası kuruluşlara da anlattık. Herkesin bu konuda bilgisi var. Bizim bu konudaki duruşumuzu en çok İzmirliler biliyor. Tüm dünya alem, nasıl bir belediye başkanlığı yaptığımızı cümle alem biliyor. Ben bu eleştirilerin gerisini İzmirli hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Ben “Dedim, dedi” polemiklerine girmek istemiyorum. Ben devlete karşı da, millete karşı da, ve genelin menfaatine karşı da her türlü görevimi yasal çerçevede yapıyorum. Olanaklarımız dahilinde vazifemizi yapıyoruz. Bu bir yıpratma kampanyasıdır. Bunu da hiçbir siyasiye yakıştıramıyorum. Açıklamalarımla ötekileştirme siyasetinden vazgeçilmesini ve Gezi olaylarından ders çıkartılması gerektiğini de belirttim. Çevre yatırımları ve çevrenin korunması çok önemli” dedi.

SENDİKALARA NET YANIT: DAHA FAZLASINI VERCEK GÜCÜMÜZ YOK

İzmir gündemindeki bir diğer konu olan ve sendikaların da dahil olduğu toplu iş sözleşmeleri sürecinde yaşanan kriz ve gelen grev kararları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, “Biz dün de toplu sözleşmemizi bitirdik. Hızlı şekilde devam ediyoruz. Hepsine maaşlarına göre verdiğimiz bir oran var. Aynı oranı İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerine de verdik. Arkadaşlar bunu kabul ederlerse toplu sözleşmeyi yapacağız ve çalışmalarına devam edecekler. Ama bunun dışında verecek gücümüz yok. Hesabımızı, kitabımızı yapıyoruz. Verebileceğimiz ücret zammını veriyoruz. Ne olacağını yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.

“KASIM’A KADAR KONUŞMAYACAĞIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO alanı olarak planlanan İnciraltı bölgesi hakkında Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Şehir Plancıları Odası ve TMMOB’dan gelen eleştirileri de şöyle yanıt verdi; “İnciraltı’nın planlanması ve EXPO sürecinde İzmir’in menfaati, kentin ve ülkenin çıkarı doğrultusunda konuşmayacağım. Kasım Ayı’nda oylamadan sonra görüş ve düşüncelerimi açıklayacağım. Kasım Ayı oylamasına kadar susmayı tercih ediyorum.”

“BÜYÜK KANAL’DAKİ TIKANMANIN SEBEBİ…”

Başkan Kocaoğlu, tartışmaları devam eden Büyük Kanal Projesi içerisindeki tıkanma hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt vererek, tıkanıklığın sebebinin Bakanlık tarafından yapımı devam eden Konak Tünelleri olmadığını belirtti. Kocaoğlu, çalışmalar devam ediyor. Orada ikimiz de inşaat yapıyoruz. Uçan Yol’u biz yapıyoruz, tüneli bakanlık yapıyor. İkimiz de çalışıyoruz. Orada bir şey varsa bile onu polemik konusu yapmanın ve “Sen yaptın, ben yaptım” demenin kimseye hiçbir yararı yok. Oraya atılmaması gereken maddelerin naylon torbalar içerisinde atıldığı bir realite. Temizlik çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası