Ege Postası
Geri

Başkan Konaş, esnafların ‘Ahilik Haftası’nı kutladı

Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Esnafların Türk milletinin köklü geleneklerinden ahiliği asırlardır yaşattığına dikkat çeken...
Başkan Konaş, esnafların ‘Ahilik Haftası’nı kutladı
Haberler / Güncel
22 Eylül 2013 Pazar 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Esnafların Türk milletinin köklü geleneklerinden ahiliği asırlardır yaşattığına dikkat çeken Başkan Konaş, ahiliğin sadece kültür ve sosyal bir evre olmamakla birlikte, başlı başına bir esnaflık yapısı, yaşam kriterlerinin birleştiği bir sistem, yenilikler ve güzellikler manzumesi olduğunu kaydetti.

    Ahilik geleneğinin milletin sahip olduğu, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın ürünü olarak zamanın ihtiyaçlarına göre kurumlaştığının altını çizen 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Konaş, ahiliğin toplumsal yaşantıya olumlu katkılar yapmasının yanı sıra meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında da etkili olduğunu belirtti. Konaş, "Günümüzdeki esnaf ve sanatkarlar odasının temelini oluşturan ahilik geleneğinin günümüze kadar ulaşmasının nedeni, bu değerlerin sivil toplum örgütlerine her zaman rehber olabilecek insani ilkeler olmasındandır. Güzel ahlakı, aklıselimi, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, herkesin kendi sanatıyla yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve ahilik geleneği, yüzyıllardır geçerliliğini korumakta ve günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir. Ahilik, tüm yönleriyle hayat biçimine dönüşmüş, başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olmuştur." ifadelerine yer verdi.

    Küçük sermayelerini emekleriyle ve alın terleriyle birleştiren, vatanseverlik duygularıyla pekiştiren Samsun esnafının ve meslek kuruluşlarının Ahilik Haftası'nı kutlayan Adnan Konaş, "Ahilik geleneğinden kopmadan, dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ederim." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası