Ege Postası
Geri

Başkan Sındır Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcılığı’na seçildi

Başta Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) siyasi komite üyeliği olmak üzere pek çok uluslarası organizasyonda yer alan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır önemli bir göreve daha getirildi. Sındır, Avrupa Enerji Kentleri Ağı (EnergyCities) Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Sındır AB politikalarına yön veren kuruluşta aldığı görevle dünyanın geleceği üzerinde çok daha aktif ve önemli bir göreve getirilmiş oldu
Başkan Sındır Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcılığı’na seçildi
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Haziran 2013 Çarşamba 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Avrupa’da 30 ülkeden 1000’e yakın yerel yönetimi temsil eden Avrupa Enerji Kentleri Ağı (EnergyCities) Yönetim Kurulu’na geçen Nisan ayında seçilen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır birliğin ilk toplantısına katıldı. Önceki gün Brüksel’de yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Sındır EnergyCities Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Sındır ayrıca Enerji Kentleri Ağı’nın 4 belediye başkanından oluşan delegasyonuna seçilerek Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Komisyonu Enerji Komiseri Günther Oettinger ile temaslarda bulundu. Bu esnada Sındır, “R20-İklim için Bölgeler girişiminin” kurucusu olan Eski California Valisi Arnold Schwarzenegger ile de tanışma fırsatı buldu.

Ortak çalışma protokolü
Enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını azaltmak, yerel ekonomileri güçlendirmek gibi temel hedefleri bulunan R20 Regions of Climate Action (R20 İklim Eylem Bölgeleri) kurucusu olan Arnold Schwarzenegger de açılış toplantısına katıldı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi toplantısında ayrıca R20 ile Avrupa Birliği arasında iklim değişikliği ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik ortak çalışma protokolü de imzalandı.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ayrıca, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası dolayısıyla Brüksel’de düzenlenen Kongreye, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) yıllık olağan toplantısına ve Avrupa Sosyalistleri Partisi’nde (PES) gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Sosyalist Temsilciler Birliği toplantılarına katıldı ve CHP Avrupa Temsilciliği’ne de ziyarette bulundu.

AB politikalarına yön veriyor
EnergyCities, sürdürülebilir enerji alanında katılımcı kentlerin rolünü ve kapasitesini geliştirme amacıyla 1990’da kuruldu. Birliğin amaçları arasında; çevrenin korunması ve kentsel politikalar konularında yerel, ulusal ve Avrupa Birliği politikalarına yön vermek de bulunuyor. Ayrıca yerel yönetimlerin deneyimlerini paylaşabilmesine olanak sağlamak, ortak projeler ve işbirlikleri sayesinde yerel yönetimler arasında bilimsel ve sosyal köprüler kurabilmek gibi amaçları da bulunuyor. Bu kuruluşun Türkiye’den üç üyesinden birisi olan ve 2011 yılında katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır dünyanın geleceği üzerinde çok daha aktif ve önemli bir göreve getirilmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası