Ege Postası
Geri

Bakanlık'tan kritik karar:Karabağlar'dan sonra Narlıdere'de...

Karabağlar ve Menemen’de kentsel dönüşüm alanlarının “Afet Riskli Alan” ilan edilmesinin ardından Narlıdere’de de Narlı, Atatürk ve İkinci İnönü Mahalle’lerini kapsayan 43 hektarlık alan da yine Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edildi. Buna göre bölgede asıl yetki sahibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olurken, Narlıdere Belediyesi ise daha önceden hazırlamış olduğu projeleri de hayata geçirecek.
Bakanlık'tan kritik karar:Karabağlar'dan sonra Narlıdere'de...
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Haziran 2013 Salı 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-2 bin 500 konutluk gecekondu bölgesinde 12 bin nüfusu ilgilendiren Bakanlar Kurulu kararı, diğer bölgelerden farklı olarak ilçe belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru üzerine alındı. Geçtiğimiz yılın sonunda, yine Bakanlık tarafından Cennetçeşme’deki dönüşüm alanlarının bypass edilerek afet riskli alan edilmesi ile birlikte yetkiler bakanlık bünyesinde toplanmış ve bu karar İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi tarafından tepki ile karşılanmıştı. İlçede gerçekleştirdiği “Yerinde dönüşüm” projeleri ile adından sıkça söz ettiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Bakanlar Kurulu’ndan çıkan kararı beklenen bir gelişme olarak nitelerken, şimdiden sonraki süreçte söz konusu bölgelerde yapılacak dönüşüm projelerinde yetkili makam ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olacak.

KARAR 12 BİN VATANDAŞ VE 2500 KONUTU İLGİLENDİRİYOR

Yaklaşık 12 ay önce Narlıdere Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru doğrultusunda Narlıdere’de yer alan Narlı, 2. İnönü ve Atatürk Mahallelerini kapsayan 43 hektarlık bölge riskli alan ilan edildi. Narlıdere’de dönüşüm çalışması için kritik önem arz eden bu üç mahallede yaşayan 12 bin vatandaş ve 2 binin üzerindeki konutun kaderini çizecek olan kararı sevindirici bir gelişme olarak niteleyen Belediye Başkanı Abdül Batur konu hakkında şunları dile getirdi, “2 bin 500’e yakın gecekondu ve 12 bin vatandaşımızı yakından ilgilendiren kararı 1 yıldır bekliyorduk ve sonuçtan memnuniyet duyduk. Yaklaşık 1 yıl önce 6306 sayılı riskli alanların tespitine ilişkin yasa yürürlüğe girmiş, bunun ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı genelge ile bu alanların tespitini İzmir’deki 21 ilçeye bırakarak yetki devri yapmıştı. Biz de bu yetkiyi alarak daha önce planlarını yapmış olduğumuz ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanan Narlı, 2. İnönü ve Atatürk Mahalle’lerini kapsayan 43 hektarlık alan için başvuruda bulunduk. Çarpık ve sağlıksız yapılardan oluşan söz konusu bölgeyi riskli alan ilan edip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. 6 Haziran itibarı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan talebimiz onay için Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp, resmi gazetede yayınlanan bu karar ile birlikte bakanlık bizle irtibata geçerek yetki yazımızı da istedik. Gecekondudan arınmış daha çağdaş bir Narlıdere yaratmak için yine belediye olarak projeyi biz üstleneceğiz. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile projeyi hayata geçireceğiz. Bu karar sayesinde Narlıdere’deki halkımızın da beklentileri gerçekleşecek. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, il müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası