Ege Postası
Geri

Başkan Sındır, matem yemeğinde

Ramazan ayında iftar çadırları kurarak, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Muharrem ayında da alevi yurttaşların matem sofralarına konuk oldu
Başkan Sındır, matem yemeğinde
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Kasım 2012 Cuma 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Kerbela’da öldürülen 12 imamın her biri için bir gün yas tutulan Muharrem ayında, alevi yurttaşlar dini inançlarının gereğini yerine getirirken, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da onların yanında oldu. Başkan Sındır, Pir Sultan Abdal Derneği ile Atatürk Mahallesi Cemevi’nde düzenlenen matem yemeklerine katılarak, yas tutan alevilerin yanında oldu.

Pir Suldan Abdal Derneği Başkanı Kamil Yücel, Başkan Sındır’a plaket verirken, Alevi Dedesi Ali Bektaş da ‘Her Yönüyle Alevilik’ isimli kitabını hediye etti. Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kamil Yücel, Muharrem ayında 12 gün boyunca desteklerini esirgemediği ve yanlarında olduğu için Başkan Sındır’a teşekkür plaketi verdiklerini söyledi.

Başkan Sındır, Kerbela’da 12 imamın şehit edilmesi nedeniyle yas tuttukları süre boyunca su içmeyen hiçbir hayvansal gıda tüketmeyen alevi yurttaşların Atatürk Mahallesi Cemevi’ndeki matem sofrasına da konuk olarak, acılarını paylaştı. CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katıldığı etkinlikte birlik beraberlik mesajları verildi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bütün yurttaşların inançlarını diledikleri gibi yaşaması için belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyerek, “Bu amaçla tüm kutsal mekanlarımızın temizliğini üstlendik. Hem Ramazan ayında hem muharrem ayında Bornovalıların yanında olduk. Şimdi de alevi yurttaşlarımız bir plaketle beni onurlandırdı. Bu plaket benim için çok anlamlı. Tüm yurttaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmak benim için en büyük mutluluk” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası