Ege Postası
Geri

Çiğli Belediyesi’nden Avrupa fırsatları

Çiğli Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan aldığı akreditasyonla yurt dışı projeleri için gençleri yurt dışına gönderebilme yetkisini elde eden İzmir’deki tek belediye oldu. Artık gençler için Avrupa hayal değil.
Çiğli Belediyesi’nden Avrupa fırsatları
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Kasım 2012 Cuma 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan akreditasyon alarak İzmir’deki tek yetkili belediye olan Çiğli Belediyesi, Avrupa Birliği projelerinde görevlendirmek üzere gençleri yurtdışına 2 ile12 aylığına yurtdışına gönderebiliyor. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Gönüllü Hizmetleri projesi kapsamında İzmir’de 3 kurum ve 3 dernek gönderme (sending) yetkisine sahip oldu. Çiğli Belediyesi’nin dışında sadece Yaşar Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi yurtdışına gençleri gönderebilme yetkisine sahip olurken, Çiğli Belediyesi aynı zamanda 2 kuruma verilen ağırlama (hosting) yetkisini de aldı. Çiğli Belediyesi bünyesinde kurulan Avrupa Birliği Koordinatörlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında başvuru yapan gençlerden uygun olanlar için hazırlıklar tamamlanarak AB Bakanlığı’na gönderildi.

GENÇLER AVRUPA PROJELERİNDE YER ALACAK

Gönüllü hizmetleri projelerinde yer almak isteyen 18 – 30 yaş arasındaki gençler, Çiğli Belediyesi’ne başvuru

 yapabilecek.  İsteğe bağlı olarak iki aylığına gitmek isteyenlerde maddi imkanı kısıtlı olma ya da engelli şartı olma aranıyor. Ancak bir yıllığına gideceklerde yaş kriteri dışında herhangi bir şart aranmıyor.  Başvuru şartlarını taşıyarak Avrupa’ya gitme hakkı kazanan gençlerin uçak parasının yüzde90’ı proje kapsamında karşılanıyor. Ayrıca gençlerin bir yıllık cep harçlıkları, yerel ulaşımları, barınmaları, sağlık sigortası ve pasaport işlemleri ile günlük yemek ihtiyacı proje kapsamında karşılanıyor.

BAŞKAN SOLAK: “GENÇLERİ PROJELERDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yurt dışına çıkmak isteyen gençlerin içinde bulundukları imkanlara göre iki aydan bir yıla kadar Avrupa projeleri içinde yer alarak Avrupa ülkelerine gidebileceklerini söyledi. Belediyede bulunan AB Koordinatörlüğü’nün üç yıldır aktif olarak görev yaptığını ve çeşitli projeler kapsamında yurt dışına gençleri gönderdiğini belirten Başkan Solak, yine çok sayıda yabancı öğrenci ve heyetin de Avrupa, Asya ve Amerika’dan Çiğli’ye geldiğini söyledi.  Başkan Solak, “Farklı kültürleri tanıma ve kendi kültürümüzü tanıtma açısından gençlere önemli fırsatlar sağlanıyor. Gençlerimizi bu projelerde görmek istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası