Ege Postası
Geri

Başkan Tartan: Partim uygun görürse büyükşehir için göreve hazırım

ORC araştırma şirketinin 28 Haziran-2 Temmuz 2013 arasında yaptığı büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı anketinde, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ismi yüzde 38,7 ile ilk sırada yer aldı. Anket sonucunu değerlendiren Tartan,...
Başkan Tartan: Partim uygun görürse büyükşehir için göreve hazırım
Haberler / Genel
6 Temmuz 2013 Cumartesi 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ORC araştırma şirketinin 28 Haziran-2 Temmuz 2013 arasında yaptığı büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı anketinde, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ismi yüzde 38,7 ile ilk sırada yer aldı. Anket sonucunu değerlendiren Tartan, bir kez daha İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylığı için göz kırparak, “Partimin ve yetkili kurulların vereceği her göreve hazırım. Yüreğimin götürdüğü yere giderim.” dedi.

Anket 24 ilde, sol partilere oy veren, kendini solcu, Atatürkçü, Kemalist ve sosyal demokrat olarak tanımlayan 7 bin denekle yüz yüze görüşülerek yapıldı. Üç büyükşehir belediye başkan adaylığını da kapsayan ankette İstanbul’da Gürsel Tekin, Ankara’da Gökhan Günaydın, İzmir’de Hakan Tartan ilk sırada yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın yüzde 38, Tekin yüzde 47,5, Tartan ise yüzde 38,7 oy aldı. Tartan’ı yüzde 32,5 ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yüzde 10,5 ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak takip etti. Ankette, “Size göre sol partiler tek çatı altında birleşmeli midir'” sorusunu cevaplayanların yüzde 86,6’sı "evet" derken "hayır" oranı yüzde 13,4’te kaldı. "Sol partiler, hangi parti çatısı altında birleşmelidir'" sorusunu cevaplayan deneklerden yüzde 83’ü CHP’yi işaret ederken yüzde 9,5’i yeni bir oluşum istedi. Ankette, sol partilerin birleşmesi durumunda liderin kim olması gerektiği de soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi, yüzde 75,9 ile ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 8,1 ile Deniz Baykal, yüzde 5,3 ile Mustafa Sarıgül izledi.

Anket sonucu değerlendiren Başkan Tartan, “1995 seçimlerinden beri İzmir halkının kalbinde olmak çok güzel, eskimemişiz. Beni hala bakan, milletvekili, büyükşehir belediye başkanı görmek isteyenler var ancak şu an Konak için çalışmaktan mutluyum. Görevimi onurlu yürütüyorum. Partimin ve yetkili kurulların vereceği her göreve hazırım..” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası