Ege Postası
Geri

Başkan Uğurlu’dan ‘Bilgi Evi’ müjdesi

Kemalpaşa’nın sosyal ve kültürel hayatını canlandırmak için kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, Bilgi Evi projesinin ilk temelini Örnekköy’de attı. Yıl sonuna kadar 3 tanesinin daha yapılması planlanan proje ile kentin sosyal dokusunun geliştirilmesi planlanıyor.
Başkan Uğurlu’dan ‘Bilgi Evi’ müjdesi
Haberler / İzmir
17 Şubat 2015 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemalpaşa Belediyesi tarafından, ilçenin sosyal ve kültürel hayatını canlandırmak amacıyla hazırlanan ve Kemalpaşa’nın 3 farklı noktasında yapılacak olan Bilgi Evi projesinde ilk temel atıldı. Kemalpaşa’nın Örnekköy Mahallesi’nde yapımına başlanan tek katlı Bilgi Evi sayesinde vatandaşlar, hem kurslara katılacak hem de acılarını paylaşacak. Örnekköy’de Çocuk Parkı ile birlikte yapımına başlanan Bilgi Evi projesiyle ilgili vatandaşlara bilgi veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, amaçlarının sosyal hayatın dokusunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Çalışmaları yerinde incelemek ve vatandaşlarla konuyla ilgili bilgi vermek için Örnekköy ve Armutlu’ya giden Başkan Uğurlu, “Daha önce planlamasını yaptığımız projemizde ilk adımı attık. Kendi imkanlarımızı kullanarak, ilçedeki vatandaşlarımızın kullanabileceği Bilgi Evimizin inşaatına başladık. Bir aksilik olmazsa, Haziran 2015’e kadar içinde bilgisayar odası ve dersliği bulunan bu yapımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

Kemalpaşa’ya yeni bir sosyal tesis kazandıracakları için heyecanlı olduklarını dile getiren Başkan Uğurlu, “Projemizin en önemli çıkış noktalarından birisi de, bu merkez sayesinde bölge insanını bir araya getirecek ortak bir buluşma noktası oluşturmak. Bilgisayarın olduğu Bilgi Evi’ne gençler de gelecek; dışarıda oyun parkında oynamak için çocuklar da… Bu bina aynı zamanda taziye evi olarak da kullanılabilecek­.

Bir anlamda vatandaşlarımız, taziyelerini dilerse burada kabul edecek ve gelen misafirlerini ağırlayacak. Yine mahallelerdeki kadınlarımız burada açılacak kurslara katılarak hem kendilerini geliştirme hem de ekonomik hayata katkı sağlama imkanı bulacak. Kısacası Bilgi Evi çok amaçlı bir tesis olarak faaliyet gösterecek” dedi. Başkan Uğurlu, yıl sonuna kadar ilçede 3 noktada Bilgi Evi yapmayı hedeflediklerini kaydederek, “Amacımız halkımızın kazanması. Bilgi Evlerinin Kemalpaşa’ya katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası