Ege Postası
Geri

Başkan Yetişkin: Tunç Soyer’e canımız feda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında açılan davalara ilişkin açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘’ Ben inanıyorum ki açılan davalardan da başkanımız yüzünün akıyla çıkacaktır. Bu millete canım feda demişti bizimde canımız Tunç Soyer’e feda… Her davasında yanındayız ve yanında olmaya devam edececeğiz’’ dedi.
Başkan Yetişkin: Tunç Soyer’e canımız feda
Haberler / Yerel Politika
13 Ekim 2022 Perşembe 18:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP’nin Seferihisar’da yaptığı kampa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan İsmail Yetişkin, ‘’Kamp bizim açımızdan gurur vericiydi. Bugüne kadar hep Bolu’da yapıldı. Biz gidip Genel Başkan Yardımcılarımzla görüştük ve Seferhisar önerimizi sunduk. Seferihisar açısından güzel geçti. Genel Başkanımızı ağırlama şansımız oldu ve inaniyorum ki Genel Başkanımızı bir sonrakinde Cumhurbaşkanımız olarak Seferhisar’da ağırlarız.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarının geneline baktığımızda yanında olduğumuzu hissetmek istedi.. Biz her zamanki gibi Genel Başkanımızın yanındayız. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için elimizden ne geliyorsa var gücümüzle çalışacağız’’ dedi. 

Kriz derinleşti: Vatandaş temmuz ayında kömür istiyor 

Ekonomik krizin etkilerinden ve belediyelerinde bu krizden büyük ölçüde etkilendiğini vurgulayan Başkan Yetişkin, ‘’Bu ekonomik şartlarda zorlandığımız günler oluyor ama söz verdiğimiz gibi bahane üretmenden elimizden gelenlerin en iyisini yapmaya çalılıyoruz. Bugün 1 lira olan kalem ertesi gün 5 lira olabiliyor. Bu açıdan baktığınızda 1’e 5 koymak gerekiyor. Enerji, mazot belediyelerde çok büyük bir gider. Söz verdiğimiz projeler var ama bu ekonomik şartlarda elimizden gelen kadarını yapabiliyoruz. Enflasyonla beraber işimiz çok zorlaştı. İlk defa sosyal yardımlaşma bölümüne vatandaş gelip temmuz ayında kömür istemeye başladı. İnsanlar yakıta mı, giyime mi, gıdaya mı yetişecek? Krizi kışın daha da hissedeceğiz ama biz yazın bile çok hissettik’’ ifadelerini kullandı.  

‘Sığacık yat limanı halka değil şahsa yatırım’ 

Seferihisar’de Kolin İnşaat bünyesindeki bir şirketin işlettiği Teos Yat Limanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ‘kapasite artışı’ başvurusunda bulunması üzerine vatandaşlar ve çevreciler tepki göstermiş ve halkın katılım toplantısı gerçekleştirilmemişti. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Başkan Yetişkin, ‘’Sığacık Yat Limanı ile ilgili hükümetin yatırım istediği söyleniyor. Hükümet şahsa yatırım yapmak istiyor, halka değil. Kolin şirketine ait bir yat limanı var o limanı büyütmek için çalışmalara başlanıyor. Sığacık kapalı bir körfez. O bölgeler körfezin en derin noktası. Siz oraya bir beton dökeceksiniz ve denizi dolduracaksınız. Bu işlem Sığacık’ın girişini kapatıyor. Kapatılınca balıkçı oradan çıkamaz hale gelecek. Balıkçıların ağını da marinanın içerisine dahil etmek ve oradan çıkarmak istiyorlar. Yani kendilerine ait bir yer yapmak istiyorlar. Şahsa yapılan bir yatırım. Sığacık halkı zaten marşinanın ne olduğunu biliyor. Marina’ya gelen vatandaş alışveriş yapacaktı. insanlar öyle hayal kurdular. Ama şimdi çok lüks mekanlar oluşturdular. Halka bir faydası yok. Halk oradaki doğal güzelliği bozmak istemez. Biz tsunami yaşadık. Siz boğazı kestiğinizde tsunami 3 metreye yükselecek. Devletin yapmak istediği tam anlamıyla bu. Engellediysek bunu engelledik. Devletin kendine ait yaptığı yatırımlarda aslabir engel çıkarmadık. Halkın yararı söz konusu olsaydı biz engel olmazdık’’ ifadelerini kullandı. 

12 İon kent bir arada 

İON Kentler Birliği projesi ile Samos ve Sakız Adaları’nın da dahil olduğu 12 İon Kenti üzerinden turizm destinasyonu için 3 yıldır çalışıldığına ve yoğun mesailer harcandığına dikkat çeken Yetişkin, ‘’Bu kentler ticareti, küültürü, tarımı hepsini gerçekleştirmişler. Bizim bölgemizde 2 tane ion kenti var. Teos’ta kazılar devam ediyor.  Biz bu 12 İon kentini bir araya getirelim dedik. İon yolu oluşturmak istedik. Belirli sürelerle festivaller yapalım istedik. Eski ile yeniyi harmanlayıp insanları Seferihisar’ın merkezine sokmaktı amacımız. Duyurup lansmanını yapalım dedik ve Fazıl Say ile konuştuk. Fazıl bey geldi ve lansmanımızı gerçekleştirdik’’ dedi. 

‘Ege’nin iki yakası bir bunu kabul etmeliyiz’

İktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Zafer Şahin ile arasında yaşanan gerginliği seçim odaklı propaganda olarak değerlendiren Başkan İsmail Yetişkin, ‘’Hem bizde hem Yunanistan’da seçim var. Bu sözler milliyetçi oylarını alabilmek için söylenen sözler. Herkes hayatından memnun, kimsenin kimse ile derdi yok. Biz diğer kentlere gittiğimizde bizi can kulağıyla dinlediler. Seferihisar’daki iş adamlarıyla tanışıp ortak iş yapmak istediklerini söylediler. O projeye çok sahip çıktılar. Sadece oy için algı operasyonu yapmaları çok kötü. Biz o kentler çok uzak değiliz, kültürlerimiz benzer. Ege’nin iki yakası bir bunu kabul etmemiz gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.  

Seferihisar’da tarım 

Seferihisar Belediyesi tarafından hayata sokulan tarım projelerini ankatan Yetişkin, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonu ile başladı. Karakılçık ve  lavantamız var, ama esas ana ürünlerimiz zeytin ve mandalina. Zeytinden marka yaratmaya çalıştık. Mandalina birliğimiz var. Büyük koooperatiflerimiz var. Hem yurtdışına hem yurtiçine ihracaat yapıyoruz. Ülkemize katma değer üretiyortuz. Buralardan gelen gelirleri öğrencilerimizin eğitime harcadık. Mandalinayı çok şekilde değerlendirmeye başladık. Hükümetin açıkladığı buğday fiyatını 3 ile çarpıp alıyoruz. Öğütüp köylerimizdeki kadınlarımıza dağıtıyoruz.  Kadınlarımız geleneksel yöntemlerle ekmek yapıyor. Öte yandan bir çok yere lavanta dikmeye başladık. Boş arazilerin değerlendirmesi anlamında da köylülere gelir kaynağı oldu. Lavantalardan sabun, kolonya üretip gelir kaynağı sağlıyorlar.  Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan Halk marketlerimiz var. Biz bu marketlere halkı sokuyoruz. Kasap reyonunda üreticilerimizden aldığımız etleri satıyoruz. Yumurta üreticimizin yumurtalarını, süt üreticilerimizin süğlerini alıp halk marketlerimizde satıyoruz. Her öğrencimize kırtasiye desteği verdik. Seferihisar merkezinden geçen çayın etrafında bir rekreasyon alanı yapıyoruz. Projeye yeni başladık. Köprü tamirinden sonra peyzaj düzenlemesi yapılacak. İçerisinde bir kaç spor kompleksi olacak. Seferihisar halkının uzun zamandır beklediği bir projeydi.’’ dedi. 

Seferihisar’da vatandaşların altyapı çalışmaları sırasında kazılan yollara tepki göstermesi üzerine açıklama yapan Başkan Yetişkin, ‘’Bir çok yerin asfaltından tutup parkelerine kadar yaptık. Kışın elektrik kesintileri yaşanıyord, tedaş ile görüştük telleri yol altına alalım dedik. Yollarımız zaten kesildiği için doğalgaz için hamle yaptık. İçme suyu hattının değişmesi gerekiyordu, bunun içinde büyükşehirle görüştük. Doğalgaz istiyorsun ama yol kazınmasın diyorsun, elektrik kesilmesin diyorsun ama yolların kazılmasını istemiyorsun bu mümkün değil. Biz büyük bir kısmını hallettik. İZSU’nun girdiği ve çalışma yaptığı  her yeri kapatarak geliyoruz’’ dedi. 

Çeşme projesi değil, talan projesi 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmak istenen Çeşme Projesi’ne tepki gösteren İsmail Yetişkin, ‘’Çeşme projesi değil o bir talan projesi. O bölgede balık çiftlikleri var. O çiftlikleri bize göndermek isteyecekler. Seferihisar’daki gezi tekneleri o bölgelere gidiyor. Bugün o proje ile birlikte bir çok sıkıntı meydana gelecek. Çeşme projesinin yan etkileri olacak.  Bölgemizdeki deniz kirlenmeye başlaycak. O bölgeden ekmek yiyen insanlar var. Her şey birbirine bağlı’’ ifadelerini kullandı. 

Canımız Tunç Soyer’e feda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında açılan davalara ilişkin açıklamalarda bulunan Yetişkin, ‘’Tunç Başkanımıza bir saldırı var ama sacdece ona değil. Seçim yaklaştıkça hepimizin üzerine daha çok gelinmeye başlanacak. Biz Tunç başkanımızın sonuna kadar arkasındayız, yanındayız. Başkanımıza ‘Hırsız’ diyemezler en fazla bunlarla Tunç başkanımızın üstüne gelirler. Ben inanıyorum ki açılan davalardan da başkanımız yüzünün akıyla çıkacaktır. Bu millete canım feda demişti bizimde canımız Tunç Soyer’e feda… Her davasında yanındayız ve yanında olmaya devam edececeğiz. Bunlar artık son çırpınışlar… Seçim öncesi her türlü baskıyı kurmaya çalışıyorlar, o davalar asılsız ve hiçbir şey çıkmayacak’’ dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası