Ege Postası
Geri

Batıkent’teki cem evi Muharrem’e yetişecek

Ankara Yenimahalle Belediyesi, cem evi, kreş ve gençlik merkezi olmak üzere üçlü bir yapı şeklinde projelendirilen Batıkent Kültür Merkezi’ni büyük ölçüde tamamladı. Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Belediye...
Batıkent’teki cem evi Muharrem’e yetişecek
Haberler / Genel
26 Haziran 2013 Çarşamba 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Yenimahalle Belediyesi, cem evi, kreş ve gençlik merkezi olmak üzere üçlü bir yapı şeklinde projelendirilen Batıkent Kültür Merkezi’ni büyük ölçüde tamamladı. Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kültür merkezinin açılışını önümüzdeki Muharrem Ayı’na yetiştireceklerini söyledi.

Yaşar, “Batıkent Kültür Merkezimizin hizmete açılması ile birlikte hem çalışan annelerimiz için bir kreş, hem gençlerimiz için kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunacakları gençlik merkezi hem de Alevi yurttaşlarımız için cemevi ihtiyacını gidermiş olacağız.”

4 KAPI 40 MAKAM

6 bin 800 metre karelik alanda inşaatı süren Batıkent Kültür Merkezi’nin Muharrem ayına kadar bitirilmesi planlanıyor. Cem evi ile ilgili her türlü ayrıntının Alevi inancına ve felsefesine uygun olarak planlanan cemevinde cem törenleri için bir ibadethane, 4 dernek odası, 4 eğitim odası, kütüphane, yemekhane ve konferans salonu bulunuyor. Cem salonu ise cam kubbeli olarak yapıldı. İçerisinde şeriat, tarikat, marifet ve hakikat anlamlarını taşıyan dört pencere bulunuyor.

Yaşar, ”Cemevi Batıkent bölgemizde önemli bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla Alevi hemşehrilerimin yararlanabileceği, her türlü ayrıntının düşünüldüğü, Alevi hemşehrilerime yakışır bir cemevi yapmaktan dolayı gururluyum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası