Ege Postası
Geri

Batman çayında boğulan Suriyelileri taşıyan araç 8 gün önce Van'dan yola çıkmış

Batman-Silvan-Diyarbakır yolu Selamet köyü mevkiinde, içinde bulundukları otomobilin dereye uçması sonucu boğulan 7 Suriyelinin, 8 gün önce Van'dan yola çıktıkları öğrenildi.Batman Valiliği, dereye uçan ve içerisinde 7 Suriye uyruklu vatandaşın...
Batman çayında boğulan Suriyelileri taşıyan araç 8 gün önce Van'dan yola çıkmış
Haberler / Güncel
11 Ağustos 2013 Pazar 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Batman-Silvan-Diyarbakır yolu Selamet köyü mevkiinde, içinde bulundukları otomobilin dereye uçması sonucu boğulan 7 Suriyelinin, 8 gün önce Van'dan yola çıktıkları öğrenildi.

Batman Valiliği, dereye uçan ve içerisinde 7 Suriye uyruklu vatandaşın bulunduğu kaza ile ilgili açıklama yaptı. Valilik, yapılan incelemede, aracın, Suriye vatandaşlarına ait olduğu ve mobese kayıtlarına göre kazadan 8 gün önce Van ilinden yola çıktığının belirlendiğini açıkladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) yapılan, Batman-Silvan yolunun 15. kilometresi civarındaki Batman Çayı'nda bir kişinin boğulduğu ihbarı üzerine arama ve kurtarma ekipleri olay yerine gitti. Doluca köyü doğumlu Civan Roj Ergül (20) isimli gencin cesedi, sudan çıkarılarak, adli işlemler için önce sağlık ekiplerine, daha sonra da ailesine teslim edildi.

Aynı gün çalışmalar devam ederken alınan diğer bir ihbarda, Batman-Silvan-Diyarbakır Yolu Selamet köyü mevkii 16-17 kilometresi civarında bir otomobilin dereye uçmuş halde bulunduğunun bildirilmesi üzerine ekipler, bu olaya da anında müdahale ederek söz konusu aracı içindekilerle birlikte sudan çıkardı. Yapılan incelemede, aracın Suriye vatandaşlarına ait olduğu ve mobese kayıtlarına göre kazadan 8 gün önce Van ilinden yola çıktığını belirten Batman Valiliği, sudan çıkarılan araçta hayatını kaybeden Suriyelilerin kimliklerini açıkladı.

Araçta hayatını kaybeden 2 erkek 4 kadın ve 1 bebeğin kimlikleri şöyle: Maryam Almostaf (18), Shahed Almostaf (01), Ayat Almostaf (22), Mayadah Almostaf (26), Jazia Alsaid (47), Ahmad Otman (39) ve Yısra Muhammed Hano (40).

Her iki olayda da ihbar alınır alınmaz olay yerine derhal ulaşılarak çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Batman Valiliği, açıklamada şöyle dedi: "Olayın ilk anından itibaren AFAD Başkanlığı ile koordineli çalışılmış olup, ihtiyaç duyulması ihtimaline karşın Şanlıurfa ve Elazığ illerimizden takviye arama ve kurtarma ekipleri istenmiştir. Ekipler yola çıkmasına rağmen çalışmalarımız sonuçlandırıldığı için gelmelerine gerek kalmamıştır.

Yaşanan söz konusu trajik kaza ile ilgili olarak ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de seferber olarak örnek bir duyarlılık sergilemişlerdir. Havaların sıcak seyrettiği yaz mevsiminde benzer boğulma vakalarının yaşanmaması için Batmanlı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları ve tehlikeli sulara girmemeleri için bir kez daha uyarıyoruz. Bu vesileyle; çalışmalara katılan arama ve kurtarma ekiplerimize, güvenlik ve sağlık görevlilerimize, basın mensuplarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası