Ege Postası
Geri

Batur'dan MHP'ye çarpıcı Hasan Tahsin yanıtı: Kendilerini hiç anarken görmedim

İzmir'in işgali sırasında, ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin’in şehit edilişinin 100. yılında Konak İlçesinin ismini “Hasan Tahsin” olarak değiştirilmesini öneren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'e, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan çarpıcı bir yanıt geldi. Bu tür önerilerin öncelikle halka sorulması gerektiğini belirten Batur, 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde katıldığı Hasan Tahsin'i anma törenlerinde, MHP'li yöneticileri bir kez bile görmediğini söyledi. Batur'dan MHP'ye manidar Hasan Tahsin yanıtı
Batur'dan MHP'ye çarpıcı Hasan Tahsin yanıtı: Kendilerini hiç anarken görmedim
Haberler / Yerel Politika
6 Mayıs 2019 Pazartesi 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TV 35'te Haber 15'e katılarak, Mutlu Kopuz'un sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, MHP'den gelen "Konak'ın adı Hasan Tahsin olsun" önerisine çarpıcı bir yanıt verdi. 

Konuyla ilgili soruyu, gülerek "Daha yeni Konak Belediye Başkanı olduk. İsmi hemen değişecek mi yani" karşılığı veren Batur, bu tür önerilerin belediye meclislerinde, belediye birimlerine ve vatandaşa sorarak yapılması gereken öneriler olduğunu belirten Başkan Batur, Hasan Tahsin'in İzmir'in ve kurtuluşun simge ismi olduğunu vurguladı. Batur, her 15 Mayıs'ta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi'nin yakınındaki Konak Meydanı'nda, Hasan Tahsin heykelinin başında anma tetkinliklerine katıldığını, 20 yıllık belediye başkanlığı süresince en fazla bir ya da iki kez törenlere katılamadığını anlattı, "Ama bu süreçte MHP'li yöneticileri bu törenlerde ben hiç görmedim" dedi.

Kurtuluş meşalemizin en önemli isimlerinden Hasan Tahsin'in, o kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan, yürekli bir gazeteci ve simge bir isim olduğunun altını çizen Batur, açıklamasında şunları söyledi: 

"Her yıl anma etkinliklerinde tüm İzmir protokolü, belediye başkanları, gazeteciler olarak buluşuruz ve o günü Hasan Tahsin ile yaşarız. Bu yıl da 100. yıl nedeniyle önemli çalışmalar yapılıyor. Büyükşehir, Gazeteciler Cemiyeti, Mülkiyeliler Birliği, 15 Mayıs'ta 100. yıl anısına çok daha görkemli bir program hazırlıyor. Anma etkinlikleri yürüyüşle taçlandırılacak, ayrıca paneller ve başka etkinlikler yapılacak. Ben 15 yıldır MHP'li yöneticileri bu anma törenlerinde hiç görmedim. Anma etkinliklerinde, onu yaşadığımız, yaşatmaya çalıştığımız Hasan Tahsin'i  en iyi şekilde anarız. Böyle bir etkinlikte ben MHP'li yöneticileri ve başkanlarını şimdiye dek hiç görmedim. Hasan Tahsin'e her Türk vatandaşı, her İzmirli gibi sahip çıkmaları normaldir. Bunu yürekten ve bütün samimeyetiyle yapmaları önemli.

Bugüne kadar anma programlarına öncülük eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yerel yöneticiler, vatanseverliğine, cumhuriyete ve özellikle kentin kurtuluşu noktasında canını ortaya koyan bir anlayışı sergileyen Hasan Tahsin'e sahip çıktı ve sahip çıkmaya devam ediyoruz. Onu yaşatmaya devam edeceğiz."

Batur, gazeteci Yaşar Aksoy'un geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği, Hasan Tahsin'in mezar yerinin tespitiyle ilgili önerisi konusunda da harekete geçtiklerini açıkladı. Belediyede komisyon kurduklarını kaydeden Batur, "Bir işi yapacaksak doğru yapmalıyız. Bu konuyu komisyonumuza aktardık. Bu bölgede yatıyorsa, bu gerçekliği varsa, tarihçiler en doğru kararı verecektir. Biz de Hasan Tahsin burada yatmaktadır şeklinde levha hazırlayıp koyacağız. Biz samimiyiz" dedi. 

Şimdi MHP'nin Konak'a Hasan Tahsin ismi verilmesi önerisini "Kent adına bu da bir ilerlemedir" diye değerlendiren Batur, "Ancak halka sormadan, halka rağmen herhangi bir şey yapılmaz. Ona göre hareket ederiz." diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası