Ege Postası
Geri

Bavyeralı muhafazakarlar federal koalisyon için şartlarını sıraladı

Almanya’da federal seçimlere haftalar kala hükümetin küçük ortağı Bavyeralı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, yeni hükümeti kurmak için beklentilerini açıkladı. Kamuoyu yoklamalarında...
Bavyeralı muhafazakarlar federal koalisyon için şartlarını sıraladı
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2013 Pazar 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da federal seçimlere haftalar kala hükümetin küçük ortağı Bavyeralı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, yeni hükümeti kurmak için beklentilerini açıkladı. Kamuoyu yoklamalarında kardeş parti Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) ve Liberal Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan federal hükümetin devam edeceğini gören Seehofer, koalisyon görüşmeleri için şartlarını sıralamaya başladı. Geçtiğimiz hafta yabancı araç sahiplerinin Alman otoyollarını kullanmaları için ücret alınmasını talep eden muhafazakar siyasi, Alman araç kullanıcılarının yurt dışında her yerde otoban ücreti ödediğini hatırlattı ve yabancılara vinyet uygulamasını savundu.

Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte Seehofer, yenilenebilir enerji yasasında köklü değişiklikler yapılmasını talep etti. Bavyera Başbakanı, enerji üreten firmaların daha rekabetçi olmasını arzuluyor. Yenilenebilir enerji konusunda CSU’nun bu denli istekli olmasının nedeni, bu politika ile Bavyera eyaletinde oylarını artırmayı başaran Yeşiller Partisi olabilir. Seehofer bunun dışında eyalet finans bütçesi uygulamasında değişiklikler talep ediyor. CSU ve liberal FDP’den oluşan Bavyera hükümeti, geçtiğimiz aylarda eyalet finans bütçesi havuzuna akan paranın yarısını Bavyera’nın ödediği ve bu havuzdan para alan eyaletlerin, gerekli mali reformları yapmadıkları iddiasıyla uygulamayı Federal Anayasa Mahkemesi’ne şikayet etmişti.

Seehofer, Berlin, Bremen ve Hamburg eyaletlerindeki vatandaşların Bavyeralılardan daha yüksek değerlendirilmesi uygulamasına son verilmesi için 2019 yılına kadar bekleyemeyeceğini ve bu şekilde Bavyeranın yıllık 1 milyar Euro tasarruf edeceğini söyledi. Geçen yıl toplam 7,9 milyar Euro’nun toplandığı havuza, Bavyera 3,9 milyar Euro, Baden Württenberg 2,7 milyar Euro ve Hessen 1,3 milyar Euro aktarmış, diğer 13 eyalet ise bu havuzdan para almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası