Ege Postası
Geri

Bayındır’da destek Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’ndan…

Bayındır’da Gezi Parkı Eylemlerine destek verdiği için hakkında soruşturma açılan yurttaşlara ve CHP Bayındır İlçe Örgütü’ne İzmir Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan hukuki destek!
Bayındır’da destek Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’ndan…
Haberler / Yerel Politika
22 Haziran 2013 Cumartesi 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- İzmir'in Bayındır İlçesi’nde, 4 Haziran günü Taksim Gezi Parkı Direnişine destek için düzenlenen yürüyüşe katılanlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın başlamasıyla birlikte harekete geçen Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu’nu temsilen İrfan Koçana, Murat Ergün ve Murat Talat Ünlü, CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık’ı makamında ziyaret ederek hem süreç hakkında bilgi aldı hem de bu süreçte gerekli olan hukuki yardımın yapılacağı sözünü verdi. 

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun Bayındır’da açılan soruşturmaya gösterdikleri duyarlılıktan çok mutlu olduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Yanık, “Bayındır’da yaşayan yurttaşlarımız ile birlikte 4 Haziran Salı günü herhangi bir parti bayrağı olmaksızın akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı Direnişi eylemlerine destek vermek amacıyla Bayındır’da yürüdük. Bu yürüyüş İzmir’in 30 ilçesinde olduğu gibi hatta tüm Türkiye’de olduğu gibi demokratik tepkisini ortaya koyan bir yürüyüştü. Bu yürüyüş başladığı andan bittiği ana kadar tamamen sorunsuz bir şekilde ve tamamen halkın katılımıyla gerçekleşti. Emniyet güçleri başından sonuna kadar bizlere refakat etti, bizle beraber yürüdü. Yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamamızı yaparak olaysız ve sorunsuz bir şekilde dağıldık. Sonrasında emniyet müdürümüz ve emniyet görevlilerimiz olaysız ve sorunsuz bir yürüyüş gerçekleştirdiğimiz için bizlere teşekkür etti” dedi.

Yanık: “AKP’li belediyelerin nasıl bir baskıcı düşünceye sahip olduklarını görülmesi açısından bu soruşturma çok manidardır”

Soruşturmanın, yürüyüş üzerinden 6 gün geçtikten sonra açıldığını belirten Yanık, “Yürüyüşten sonraki ilk pazartesi bu konuda soruşturma açıldığını ve yürüyüşe katılan vatandaşların birer ikişer soruşturmaya çağrıldığını öğrendik. Bizim anlamadığımız bu eylemlere Türkiye’nin hiçbir yerinde soruşturma açılmaz iken ve İzmir’de de 30 ilçeden sadece Bayındır’da bu soruşturmanın açılması oldu. Biz bu soruşturmayı İzmir’de tek AKP’li belediyenin Bayındır’da olması ve buradaki belediye başkanının baskısı sonucunda açılmış bir soruşturma olarak görüyoruz. Biz Bayındır’da çifte standart uygulandığını düşünüyoruz, AKP’li belediyelerin nasıl bir baskıcı düşünceye sahip olduklarını görülmesi açısından bu soruşturma çok manidardır. İzmir’i yönetmeye talip olan AKP zihniyeti Bayındır’da nasıl bir baskıcı politika uyguluyor gelsinler görsünler, bu baskıcı rejiminin yarın öbür gün yönetmeye talip oldukları yerelde neler yapabilecekleri gösteren bir olayıdır. Bayındır’da yaşayan yurttaşlarımız çok tepkili bugün yürüyen tepki veren insanlar gerekirse yarın yine yürürüz tepkimizi gene dile getiririz diyor.” Dedi.

Ergün: “Gösteri ve yürüyüş hakkı, en temel insan haklarındandır”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yürütme kurulu üyesi ve aynı zamanda Karşıyaka Platformu’nun kurucularından olan Av. Murat Ergün, “Bayındır’daki esas sorun, halkın demokratik tepkisinin ve Anayasal bir hak olan yürüyüş hakkının suç olarak algılanması sonucunu doğurabilecek bir soruşturma olması ihtimalidir. Ortada suç oluşturacak bireylem bulunmadığını düşünüyoruz.Eğer suç oluşturacak bir şey varsa Türkiye’nin her yerinde tepkisini Bayındır halkı gibi demokratik yollarlagöstermiş milyonlarca insan için de soruşturma açılması gerekir.Bu tepki bütün Türkiye’de gösterildi,hatta Sayın Başbakanı karşılamak için de yürüyüş yapanlar, Ankara’da havaalanı yolunu trafiğe kapatanlar oldu.Yasal sınırlar içinde kalınmak koşuluyla,gösteri ve yürüyüşhakkı en temel insan haklarındandır, son derece demokratik ve Anayasal bir haktır, Bayındır’da yaşananların da yasal sınırlar içinde kalınarak herhangi bir suç unsuru taşımadığı kanaatindeyiz.Her halükarda Cumhuriyet savcılığının hukuka ve adalete uygun bir soruşturma yürüteceğine ve sonucun dayasaya ve demokrasiye uygun bir sonuç olacağınainanıyoruz” dedi.

Ünlü: “Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu olarak sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız”

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun ve Karşıyaka Platformu’nun Bayındır’da açılan soruşturmada yurttaşlara her türlü hukuki desteği vereceğini söyleyen Avukat M.Talat Ünlü. “Ortada suç oluşturan bir eylem yok. Burada ne şiddet var ne yakma yıkma var ne de kamu malına zarar var. Anayasal bir hakkın kullanılmasının suç oluşturması mümkün değildir, hiçbir hukuk devletinde böyle bir suç yok Bayındırlı yurttaşlarımız hakkında açılan soruşturmada da hukuka ve adalete uygun bir netice alınacağı kesindir, biz Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu ve Karşıyaka Platformu olarak adaletin tecellisi için her türlü hukuki desteği vermeye hazırızve sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Koçana: “İddia edilen suçun yasal unsurları oluşmamıştır.”

Cumhuriyetçi Avukatlar Gurubu adına konuşan Avukat İrfan Koçana, “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu her zaman Cumhuriyetin ve hukukun yanında olmuştur, Bayındır halkı için ileri sürülen suçlamanın yasal dayanağı yoktur. Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkan Bayındır halkı, Anayasadan kaynaklanan hakkını kullanmış ve demokratik yolla tepkisini dile getirmiştir. Barışçıl yollarla gerçekleşmiş bir yürüyüş söz konusudur, yürüyüşün başından sonuna kadar olay yerinde olan emniyet güçleri, yürüyüş sonunda bu olaysız ve medeni eylem için vatandaşa teşekkür etmiştir, suç olsaydı emniyet güçleri olay anında uyarıda bulunurdu, ancak böyle bir uyarı olmadığı anlaşılıyor, ortada herhangi bir suç bulunmadığı görülmektedir, başlatılan soruşturmada da bu hususlar da gözetilerek Bayındır Cumhuriyet Savcılığının hukuka uygun bir karar alacağına inanıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası