Ege Postası
Geri

Baykal: Bunlar kabul edilemez

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporuna ilişkin, "PKK ile ilgili rapora eklenenler kabul edilemez. Buna şiddetle karşı çıkıyorum" dedi.
Baykal: Bunlar kabul edilemez
Haberler / Politika
24 Nisan 2013 Çarşamba 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AKPM Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye siyasi denetim raporunda yapılan değişiklikle PKK terörizminin çıkarılıp "çatışma", PKK'lılar için de "aktivist" ifadelerinin kullanılmasına Türk delegasyonundan tepki geldi.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, raporun geniş kapsamlı olduğunu belirterek, Türkiye'deki ifade özgürlüğü, bağımsız yargı talebi ve medyanın durumuna ilişkin tespitleri desteklediğini ancak Türkiye'nin hala izleme sürecinden (denetim sonrası diyalog) çıkarılmamasının, kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

-"PKK ile ilgili önergelere karşı çıktım"-

Raporun görüşüldüğü bugünkü genel kurul toplantısında ele alınan değişiklik önergelerine de değinen Baykal, "PKK terörizmi" ifadesinin çıkartılıp "çatışma" PKK'lılar için de "aktivist" kelimelerinin kullanılmasını sert dille eleştirdi.

Bu yönde gelen tüm önergelere "ret" oyu kullandığının altını çizen Baykal, "PKK ile ilgili rapora eklenenler kabul edilemez. Buna şiddetle karşı çıkıyorum. Raporun sonuç oylamasında kabul oyu vermem, önergelerle yapılan bu eklemeleri kabul ettiğim anlamına gelmez. Benim oyum, raporun ifade özgürlüğü, yargının bağımsız olması gibi konulara ilişkin tespitlerle ilgili" diye konuştu.(gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası