Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal'dan zehir zemberek açıklamalar: Bu parti otel odalarında kurulmadı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, aday gösterilmemesinin ardından basınla bir araya gelerek CHP Genel Merkezi'nin kurultay hesaplaşması yaptığını ileri sürerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Sandal açıklamasında, "Kemal beye oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek bu parti adına yapılacak en son şeydir ama buna cevap veremeyeceğim. Cevap hakkımız bugün için saklı kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdim ve pişman değilim. Kemal Bey 5 benzemezi bir arada tutan liderdi. Bugün biz 5 parçaya bölündük. Bu parti otel odalarında kurulmadı" dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal'dan zehir zemberek açıklamalar: Bu parti otel odalarında kurulmadı
Haberler / Yerel Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP MYK ve PM geçtiğimiz Pazartesi günü, İzmir'e özel gerçekleştirdiği toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve 30 ilçe adayını açıkladı. İlçe belediyelerinde büyük değişim yaşandı. 30 ilçe başkanından 27'si değişti. 
Bayraklı Belediye Başkan Adaylığı için, Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili İrfan Önal açıklandı. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"LOGOYU BİLE ÇARPITTILAR"

Sığ düşüncelerle eleştirildiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, "Seçim süreci yaklaştı. İzmir adaylarımız belirlendi. Ben öncelikle Büyükşehir'e atanan Cemil Bey'e ve 30 ilçeye atanan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yaklaşık 5 yıldır Bayraklı'ya hizmet ediyoruz. Bu hizmetimiz sürecinde kafamızdaki tek şey farklı ayrımlara gitmeden ilçemizde yaşayan tüm yurttaşlarımıza hizmet asli görev saydık. Bu konuda vicdanen çok rahatım. Geldiğimizde söylediğimiz şey şuydu, 'bu kentte biri yatağa aç giriyorsa o koltuklar bize haram olsun' dedik. Ben belediyeye geldiğimde makam aracı sayılmıştı. Depremi pandemiyi ekonomik krizi ve içinde olduğumuz borç stokunu düşündüğümüde gecemizi gündedizimize katarak çalıştık. temel kıstaslarımız tasarruf etmek, kamu kaynaklarını doğru aktarmaktı. Bu konuda bütün belediyelere örnek olacak çalışması yaptık. Bu süre zarfında bayraklıda bizi üzen şeylerden biri kent kimliğinin oluşmaması. Yurttaşlarımızın kendilerini Karşıyakalı Bornovalı görmesi bizi incitti. Bu kent İzmir'in kurulduğu kent bu kent Smyrna, bu kent her şeyden önemlisi Milli Mücadelenin merkezlerinden biri. İzmir'in kalbi olacak. Bu kentin yaşayanlarının aidiyetini başka yerde görmesi bizi inciten en önemli şey. Arkadaşlarımız bazen sığ düşüncelerle bizi eleştirdiler. Logoyu bile çarpıtma ihtiyacı duydular" dedi. 

"AFETTE YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ONDA BİRİNİ YAPAMADILAR"

Bayraklı'da altyapı, kentsel dönüşüm gibi sorunlarların çözüldüğüne dikkat çeken Serdar Sandal, "Kentin alt yapısal sorunları çok büyük. Bu sürecin büyük çoğunluğunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer'in destekleriyle atlattık. Diğer mesele kentsel dönüşümdü. Ben Bayraklı Belediyesi bürokratlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi ve depreme rağmen Adalet ve manavkuyu planları yaklaşık 80 hektarlık bir alanlar, Yamanlar bölgesinde de planları yaptık ve hizmete sunduk. Biz bir işi yaparken korkularımızla hareket etmedik. 60 hektarlık alanda yapılan kentsel dönüşüm ilgi görmemişti. Aradan 10 yıl geçmiş ve tıkanmıştı. Bayraklı belediyesi arazilerini büyükşehir'e satmıştı. Belediyenin yapabileceği bir şey yoktu. Buna rağmen bşzden büyüklerimiz bu meseleye girme, riskle karşı karşıya kalırsın dediler ama biz elimizin tersiyle ittik. Büyükşehir'e devrettiğimiz yetkiyi devraldık. Bu süreçlerin tamamı 1 yıl sürdü. Planları hem kendi meclisimizden hem büyükşehir'den geçirdik. Bugün artık o bölgedeki yurttaşlarımız müteahhit firmaları anlaşmaya başladılar. Kısa zamanda da kentsel dönüşüm başlamış olacak. Deprem sürecinde tüm Türkiye'ye model olacak bir çalışma yürüttük. Bayraklı'da deprem sürecini sorunsuz bir şekilde atlattık. Çadır sürecinin 1 ay sürdüğü hiçbir afet bölgesi yok. Can kaybı olarak diğer depremlerden az olabilir ancak bütün yurttaşlarımız sokakta kalmıştı. Bizim asıl meselemiz o gece sokağa inen vatandaşın derdini çözebilmekti. Bu süreci de alnımızın akıyla çözdük. Büyükşehir'in ayarladığı 400 konut ve hayırseverlerden edinilen 500 konut ile depremzedeleri evlerine yerleştirdik. Eski imar yönetmeliği göre yapılmış bu konutları yüzde 30 ve 40 kayıpları vardı. K sınırları planlamasıyla yurttaşlarımıza haklarını geri iade ettik. Her vatandaşımıza 30-40 metrekare inşaatlarını geri iade ettik. Kılıçdaroğlu talimatıyla yüzde 20'lik imar artışı gerçekleştirdik. Bu artışı k sınırlarından sonra ilave ettik. Evini yıkan her yurttaşımıza 60 metrekarelik inşaat hediye ettik. Depremzedelerin diğer haklarıyla ilgili hiç ödün vermedik. Merkezi hükümete tüm eleştirilerimizi en yüksek tonda dile getirdik. Verilebilecek kredi miktarından faiz oranına kadar tüm talepleri en yüksek seviyede dile getirdik. 0 faizli 2 yıl ödemesiz 18 yıl kredi verilmesini defalarca dillendirdik. Defalarda binaların risk durumuna göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Hasar durumu ile ilgili yapan değerlendirmelerde devlet orta ve az hasarlı yurttaşı kaderine terk ediliyor. Evleri yıkılan ve TOKİ tarafından yapılan vatandaşlarımızın mağduriyetini dile getirdik. Mansuroğlu ve Osmangazi'de TOKİ daha sonra yaptığı konutlarda emsal değerini arttırarak şu an inşa ediyor. Rezerv alanına yapılan konutların devredilmemesi gerektiğini söyledik. Bu depremzedenin hakkını yemektir. Halk Konut ile evini yapmakta zorlanan yurttaşlarımızın derdine derman olmak istedik. Deprem ve afet bölgelerinde yaptığımız işin onda birini yapan yerel yönetim var mı?" diye sordu. 

"KAYIT DIŞI SİYASETİ BİTİRECEKTİ?"

Siyasal kimliğinden ödün vermediğinin altını çizen Sandal, "Söz konusu partimiz olunca bir adım geri atmadık. Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızı eleştirdiğinde alanı terk ettik. Hakkımızı yok sayan kamu yöneticilerine gereken cevabı verdik. Vekillerimiz sustu biz konuştuk. Kimse bize görevini yapmadı siyasal duruşundan ödün verdi diyemez. Mesele bu boyutu ile yurttaşlarımızın takdirindedir. Ben CHP'li bir belediye başkanıyım, bundan sonra da CHP'li kalacağım. Birileri bizi bunun dışına itmek isteyebilir ama biz inadına partimizde kalacağız. Yok sayılan iradelerin karşısında nasıl hükümete sesimizi yükselttiysek şimdi de haksızlıklara cevap vereceğiz. Bayraklı'da mahalle seçimleri oldu ilçe ve il seçimleri oldu ve kurultay oldu,  irade şekillendi. Kurultay'da geçmiş dönem Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile şu anki Genel Başkanımız Özgür Özel yarıştı. Kurultaydaki koşulları bir tarafa bırakarak bu demokratik süreç sonucunda Özgür Özel partimizin yeni genel başkanı oldu. Genel Başkanımızın kurultay konuşmasında söyledikleri partililerimizi heyecanlandırdı. Biz de o kervana katılan arkadaşlarınızdan bir tanesiyiz. Genel Başkanımız Özel, "Kayıt dışı siyaseti bitireceğim" demişti. Çok kıymetli bir cümle. Siyasetin kayıt altına alınması son derece önemli. Ben anket yapacağım, heyetler göndereceğim raporlara bakacağım, ilçe başkanının fikrini alacağım dedi. Takdirlerinize sunuyorum. Bayraklı Belediyesi memnuniyet anketi İzmir'deki en iyi anketleren bir tanesi. Komisyon kararları parti yetkililerinden duyduğum güçlü adayın  belediye başkanı olacağı ve başkan ile bu sürecin sorunsuz atlatılacağıydı. Sonrasında bu iki mesele bizim atanmamıza yeterliyken yeni bir ankete girişildi. 3 isim soruldu. Serdar Sandal, Ulaş Aydın , Erdal Aksünger...Belediye Başkanı olamam, tanınırlığımda kaynaklı olarak bizim oranımız oldukça yüksek. Rakamları biliyorum ancak kimseyi rencide etmek istemem. Kayıt dışı siyasette bu meseleyi partililerimize soruyorum. Ankette sorulan 3 arkadaş var mı? Komisyon kararlarından haber var mı?" ifadelerine yer verdi. 

"TAVŞAN DEĞİLİM IŞIK YAKIYORSUN" 

Aday gösterilmemesinin sebebi olarak Kurultay'da kullandığı oyu işaret eden Başkan Sandal, "Serdar Sandal, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın ve ona oy verdi. 26 Kasım'da tüzük kurultayı toplanacaktı? Ne oldu tüzük kurultayı? Yeni üye sistemi gelecekti? Partinin bütün organlarını üyelerle yapacaktık. Ön seçimden haberi olan var mı? Spesifik bir kaç yerde yapılıyor. Heyetler geliyor ama heyet raporlarına uyulmuyor. Kurultay bitmiştir dendi. Bugün İzmir'de Kurultayın  bitmediğini hepimiz gördük. Kimseye sözümüz yok. O yüzden adaylık sürecini sil baştan yapacağız demişlerdi. İl ve ilçelere sormadan atama yapmayacağız. İl başkanına anketi göstermediler. Komisyon kararlarını göstermediler. MYK'ya kimin ineceğini söylemediler. Şenol Aslanoğlu en düşük performansı gösteren il başkanıdır. Örgütün iradesine sahip çıkmamıştır. Ben kurultayda ilk oyu da ikinci oyu da Kılıçdaroğlu'na verdi. Bir vekil ikinci turda oyumu değiştirmemi istedi. Ben ona bir söz verdiğimi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme gerekçesi onun ahlakı, vicdanı ve onun toplumsal muhalefeti bir araya getirme iradesi olduğunu söyledim. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey toplumsal barış. Ben toplumsal barışın mimarına oy verdim. Ben mahallede, ilçede, ilde seçimi alırken söz verdim. Kurultay delegeliği aldığımız iradeyi yansıtmadır. İkinci turda yine oyumu değiştirmedim. Ben tavşan değilim ki başkanlık için bana ışık yakıyorsunuz. Ben işimi adam gibi yapan belediye başkanıyım" diye konuştu. 

"HESAP GÜNÜ BUGÜN DEĞİL" 

CHP'den kopmayacağını dile getiren Serdar Sandal, "Ben süreç başında parti yetkilileriyle görüştüm. Ekipler değişince adaylar değişir bu gayet doğal dedim. Bize dediler ki, anketlerde çıkın gerisini bize bırakın dediler. Özel ile görüşmemde de bu konuyu dile getirdim. Bu süreç bizleri üzüyor ve bizleri kırıyor. Partimizle ilgili kaygı duyuyoruz. Aldığımız telefonlar bizleri rahatsız ediyor. Ancak biz haksızlık olsa da bir usul yöntem hatası olsa da farklı bir yönetim anlayışı olsa da biz CHP'liyiz. Bizim CHP ile olan bağımız sıradan bir bağ değil. CHP Kuvay-ı milliye demek. CHP bu devleti kuran parti demek. CHP, kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi biz Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi kimseye emanet etmeyiz. Partiden kopmamızı bekleyenler gaflet ve delalet içerisindedir. Üzerimize düşen görev CHP'nin emin ellerde yeniden şekillenmesidir. Bu dağınıklığı, küskünlüğü kırgınlığı bitirecek iradeyi ortaya koymaktır. Bugün büyükşehir ve 30 ilçe üzerine düşenleri yerine getirmek durumdadır. Hesap günü bugün değil bu işler bittikten sonrası. Kimsenin bu ülkenin umudu olan bir süreci sekteye uğratmaya hakkı yok" dedi. 

"5 PARÇAYA BÖLÜNDÜK" 

Sandal sözlerini, "Kemal beye oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek bu parti adına yapılacak en son şeydir ama buna cevap veremeyeceğim. Cevap hakkımız bugün için saklı kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdim ve pişman değilim. Kemal Bey 5 benzemezi bir arada tutan liderdi. Bugün biz 5 parçaya bölündük. Hep beraber olacağız. Bugün sandığa gitmem diyen, oy vermem diyen her arkadaşa yanlış yapıyor. Adayın doğruluğu ve yanlışlığı, eksikliği ve fazlalığı bugünün meselesi değildir. Bayraklı'da üzerimize düşeni yapacağız. Hiçbir şey yoksa bin tane çalışan arkadaşımızı düşüneceğiz. Biz bunu Aliağa ve Menemen'de neye mal olduğunu gördük. Ben bir partili olarak bireysel hırsımız siyasi aklımın önüne geçirmeyeceğim. Bu partiden, bireysel hırslarını partinin menfaatinden öne koyanlar ellerini ayaklarını çeksinler" ifadeleyle sonlandırdı. 

"PARTİ OTEL ODALARINDA KURULMADI" 

Açıklamalarının ardından gelen soruları yanıtlayan Sandal, "Bu parti  otel odalarında kurulmadı. Bu partiriyi var edenler farklı geleceğe sahip insanlar. Bu partiyi var edenler gelecekle ilgili kuşku duyduklarında gereğini yaptılar. Bu mesele bittikten sonra bu sorunu gözden geçireceğiz. Birileri bir kaygı ile belediye başkanlarını çizmiş olabilir. Bu siyaseten doğru olablir ama korkunun ecele faydası olmaz. CHP gibi bir partide 100 yıllık temayüller yerine getirilmeli. Burada Serdar Sandal’ın adaylığı önemli değil. Çünkü ben bu parti sayesinde belediye başkanı oldum ve kentime hizmet ettim. Ben bugün de ilçemizde partimizin kazanması için elimden geleni yapacağım. Benim eleştirim atanan arkadaşa değil. Ben bir hak üzerine konuşuyorum. Bir belediye başkanı olarak üzerime düşeni yapacağız. Benim gönlümden de aklıdan da gelen bu kentte CHP bayrağı dalgalanmasıdır" dedi.

"ASLANOĞLU ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI" 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun üzerine düşeni yapmadığını vurgulayan Sandal, "CHP İl Başkanı ve örgüt yöneticilerinin birkaç asli görevi vardır. Biri partinin hak ve hukukunu korumaktır. Bu süre zarfında başkana anket sonuçları gösterilmemiş ve başkan itiraz etmediyse, komisyon raporları gösterilmediyse, kimin nereden aday gösterileceği ile ilgili tartışmalara katılmadıysa demek ki bu konuda üzerine düşeni yapmamıştır" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası