Ege Postası
Geri

CHP İzmir yol haritasını belirleniyor: İl başkanlığında 'seçim' zirvesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan eşlik etti. Ziyaret öncesi basına verilen demeçlerde, yerel seçime ilişkin çarpıcı mesajlar verildi.
CHP İzmir yol haritasını belirleniyor: İl başkanlığında 'seçim' zirvesi
Haberler / Yerel Politika
30 Ocak 2024 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 yerel seçimlere günler kala siyasi partilerde aday hareketliliği devam ederken adaylar netleşmeye başladı.

CHP MYK ve Parti Meclisi dün İzmir'e özel toplandı. Toplantıların ardından CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve 30 ilçede adayının açıkladı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün yapılan topkantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklandı.

Tugay'ı Ankara dönüşü Adnan Menderes Havaalanı VIP çıkışında İzmir İl örgütü karşıladı.

Karşılamanın ardından bugün Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan eşlik etti. 

"KABINA SIĞMAYAN CEMİL TUGAY" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ziyaret öncesi basına verdiği demeçte, "2019 yılından bu yana başarılı bir şekilde Karşıyaka Belediye Başkanlığımızı yapan Cemil Tugay, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak il başkanlığımızı ziyaret etti. Titizce yapılan çalışmalar sonucunda Cemil Başkanın adaylığı, MYK önerisi ve Parti Meclisi'mizin kararıyla kesinleşti. Mütevazı ve naif kişiliği ile Karşıyaka Belediye Başkanı olmasına rağmen parti örgütüyle yaptığımız çalışmalarda kabına sığmayan, özellikle Bakırçay bölgesinde çalışmalara destek veren bir başkanımız. Geçmişte bu görevi SHP'den Yüksel Çakmur, CHP'de Merhum Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer yaptı. Bütün başkanlarımızın İzmir'e çok değerli hizmetleri ve katkıları oldu. Kişiler değişir ancak CHP'nin sosyal belediyeciliği, sosyal demokratlığı ve hizmeti değişmez. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün o bayrak Cemil Tugay'a devredildi. Ben İzmir'e en iyi şekilde hizmet edeceğine, mücadelemize güç katacağına, kimseyi ötekkileştirmeden İzmir'in her bir hemşehrimize değerli katkılar ve hizmet sunacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"İZMİR DEĞİŞİMİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, "Biz çok yakın bir süreçte kurultay yaşadık. Kurultayda da Türkiye'ye bir değişim vaat ettik. Değişimin sonucu olarak da yerel yönetim sürecinde ince eleyip sık dokuyarak, farklı kriterlerle, adayalrın güçlü yanları- zayıf yanları, profil araştırmaları sonucunda MYK'mız ve PM'miz bir karara vardı. İzmir'de ortaya çıkan sonuç, 45 yaş ortalaması,9 kadın adayımız adaylaştı. 30 belediye başkanımızın 27'si ve Büyükşehir Belediye Başkanımız değişti. İzmir Türkiye'de değişimin fotoğrafı olan kent oldu. Toplumsal ve siyasal sorunları eleştirerek çözemezsiniz. Ancak eleştirmek yetmez. Bir adım atma cesaretini göstermek lazım. Cemil Tugay öyle bir insan. Çok başarılı bir hekimken ilçe yöneticiliği yapmış ve zamanını bu toplumsal siyasal sorunlara çözüm için ayırmış. Arkasından profesyonel mesleğini bırakarak kentine katkı bulunmak için Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye'de solcuların, sosyal demorkatların ve Atatürkçüler açısından reytingi en yüksek ve herkesin gözünün döndüğü kent olan. Dünya ile iletişim kanalları en açık kent olan İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Biz bu işi en iyi onun yapacağına inandık. Onun liderliğinde kentte diğer 30 aday arkadaşımızla beraber başarılı bir kampanya yürüteceğiz. Burada startı vereceğiz ve İzmir'de çok başarılı bir sonuç elde edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"TEK YUMRUK" 

Birlik ve beraberlik mesajı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ver Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Özgür Başkanımızın söylediği gibi burası baba evi. Baba evinde bir aile ortamında bulunmaktan ben de çok mutluyum. Bu gururu yaşamaktan mutluyum. Genel Merkezimiz aday olarak bana bu görevi tebliğ etti. Bu dakikadan sonra benim görevim bütün örgütümüzle beraber CHP'nin İzmir'de en üst düzeyde başarıya ulaşması için çalışmak. Bugün bu ziyaretlerle bir koordinasyon aşamasına geçtik. Bundan sonrasında ben inanıyorum ki CHP'nin İzmir örgütü tek yumruk olacak. Değişim sürecinden sonra halkımızın bizden beklediği başarıyı elde edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"İZMİR'İN ÖZ EVLADI 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, "Bugün Ankara'da Genel Başkan Yardımcılarımız ve adayımızla birlikte İzmir'imize geldik. Otobüsün üzerinden seslendik. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız partimize, il örgütümüze, ilçe örgütümüze ve İzmir'imize hayırlı uğurlu olsun. Örgütün kendi içinden, ilçe yöneticiliği yapmış ve 5 yıldır Karşıyaka Belediye Başkanlığımızı sürdüren, deneyimli bir başkanımız. Balçova'dan Buca'sına, Karabağlar'ından, Bayraklı'sına kadar İzmir'in her bir sokağını bilen İzmir'in kendi evladı ve kendi çocuğu. İzmir'in bizim Bakırçay dediğimiz bölgeden Menderes bölgesine kadar doktorluk yapmış bir doktorumuz. Başarıyla da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacağını biliyoruz. Bizler örgütlü insanlar olarak, CHP'liler olarak çıktığı yolda kendisine başarılar diliyoruz. Her bir adımında da elimizden geldiğince canla başla çalışacağız. Martın sonunda bir kere daha hem Büyükşehir Belediyesi'nde ve Cemil Tugay'ın kaptanlığında 30 ilçemizin 30'unda da CHP'nin bayrağını Gaziemir'de de Karşıyaka'da tekrar dalgalandıracağız" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası