Ege Postası
Geri

Tunç Soyer sessizliğini bozdu: Atama ile geldiğini unuttu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den ilk açıklama geldi. CHP Parti Meclisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı göstermesi üzerine Soyer sessizliğini bozdu. 2019 yılında kendisi de 'atama' yöntemiyle aday gösterilen Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi'nin anket çalışmasının adil olmadığını iddia etti. Anketlerde başarısız olduğu bilinen Soyer, Genel Merkez'in yaptırdığı anketlere de inanmadığını dile getirdi.
Tunç Soyer sessizliğini bozdu: Atama ile geldiğini unuttu
Haberler / Yerel Politika
30 Ocak 2024 Salı 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala CHP, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin belediye başkanlarını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye  Başkan adayı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.

Tugay'ın İzmir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmesinden sonra gözler mevcut başkan Tunç Soyer'e çevrildi. Soyer, sosyal medya hesabından sessizliğini bozarken zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

ATAMA İLE GELDİĞİNİ UNUTTU 

2019 yılında kendisi de 'atama' yöntemiyle aday gösterilen Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi'nin anket çalışmasının adil olmadığını iddia ederek, Genel Merkez'e adeta ateş püskürdü. Anketlerde başarısız olduğu bilinen Soyer, Genel Merkez'in yaptırdığı anketlere de inanmadığını açıkladı. 

Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KOLTUK SEVDASI DEĞİL MEMLEKET SEVDASI TAŞIDIM

"Önce Seferihisar’da sonra da İzmir’de canla başla çalıştım, bu süre içinde Türkiye’ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattım. Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat.

5 DAKİKA ÖNCE TARAFIMA TEBLİĞ EDİLMESİ EN HAFİF DEYİMLE...

35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum.

ADİL DEĞİL...

Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır.

SİYASİ ÖDÜLLENDİRME VE CEZALANDIRMA YOLUNA GİDİLMİŞ

Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. 

İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK

Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır.

Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm büyükşehirler arasında bütçesinden en çok yatırıma pay ayıran belediye olmasının gururunu taşıyorum. Bunu yapmamızı mümkün kılan uluslararası ilişkilerimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

BU KOLTUK DA KAYBEDİLECEK

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimde başlattığım uluslararası ilişkiler öncelikle sakin şehir uygulamalarının Türkiye’ye yayılmasına yol açmış ve nihayet üç ay önce Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na getirilmem noktasına taşınmıştı. 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin üye olduğu bu meclis başkanlığı koltuğu, Türkiye’nin ve partimizin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek makamı olup, iki ay sonra belediye başkanlığı görevimin sona ermesi nedeniyle bu koltuk da kaybedilecektir.

OTORİTER VE POPÜLİST SİYASAL İKLİMİN DEĞİŞMESİ... 

Son genel seçimler ertesinde 21 Haziran’da “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” metninde ifade ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağı değişimin mutlaka sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Otoriter ve popülist siyasal iklimin değişmesi; bu değerlerin üzerinde oluşacak ittifakların yaygınlaşması ve toplumsal muhalefetin bu köklerden beslenerek büyütülmesi ile mümkün olacaktır. Memleketimizin rotasının aydınlık bir geleceğe çevrilmesi için bu kaçınılmazdır.

MÜCADELEM SÜRECEK

İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler, iklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi global krizlerin tamamının panzehirinin çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum. 

Bugüne kadar olduğu gibi kurumsal değerlerine ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım ve sadece aday belirleme süreçlerinde değil, parti politikalarının oluşmasında da demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadelem sürecektir.

İZMİRLİ'NİN YILGINLIĞA KAPILMASINA GEREK YOK

Hizmet etmekten onur duyduğum hiçbir İzmirlinin yılgınlığa kapılmasına, üzülmesine gerek yoktur.

Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. 

Mutlaka başaracağız."

 

CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay oldu! Parti Meclisi onayladı
Özgür Özel'den İzmir adayıyla ilgili ilk yorum: Değişim nerede diyenler İzmir’e baksınlar
CHP'nin merakla beklenen İzmir ilçe belediye başkan adayları belli oldu
Özel'den Cemil Tugay değerlendirmesi: Özellikle bu konuya çalıştım
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan ilk mesaj: Biz hazırız!
Tugay'dan havaalanı önünde gövde gösterisi: Seçim otobüsü üzerinde mesaj seli
'Soyer kıskançlık mı?' yapıyor! Dağ'a tebrik var, Tugay'a yok!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası