Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediyesi'nde parke taşında zarar edilmedi

Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti üyesinin, kilit parke döşeme işinde belediyenin zarara uğratıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “6 santimlik parke döşenirken, müteahhite 8 santimlik parke parası ödendiği doğru değil. Çünkü parkeler dahil tüm malzemeler belediyemiz tarafından temin ediliyor” denildi.
Bayraklı Belediyesi'nde parke taşında zarar edilmedi
Haberler / Yerel Politika
2 Temmuz 2014 Çarşamba 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim’in, ilçede yollara döşenen parke taşlarıyla ilgili iddialarına, belediyeden yalanlama geldi.
 
Büyükkesim, ilçenin farklı yerlerinde kullanılan parke taşlarının ihale şartnamesine göre döşenmediğini iddia etti. Parke taşlarının kaldırımlarda 6, yollarda ise 8 santim kalınlığında olması gerekirken ikisinin de 6 santim yapıldığını, kayıp olan 2 santimin toplandığında ciddi kamu zararına neden olunabileceğini ifade etti. Elindeki parke taşı ile konuşma yapan Büyükkesim, “Bizzat giderek yerinde incelemelerde bulundum. İddialara göre şartnameye göre döşeme yapılmamış. Bu da ucuz iş anlamına geliyor. Ayrıca belediye kasasından para çıkıyor. Kamu zararının tespiti, durumun analizi için meclis içinden bir komisyon kurulmasını istiyorum” dedi.
 
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Ferdi Hakan Özdağ imzasıyla yapılan açıklamada ise belediyenin kilit parke döşeme çalışmalarında zarara uğratıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Bayraklı Belediyesi’nin 1 Temmuz günü yapılan Meclis oturumunda gündeme getirilen ve 2 Temmuz günü yerel basında yer alan haberlerde Manavkuyu Mahallesi'nde yapılan kilit parke çalışmalarında kaldırımlarda 6 cm'lik, yollarda 8 cm'lik kilit parke döşendiği işi yapan müteahhide 8 cm'lik kilit parke parası ödendiği iddia edilmiştir. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak kamuoyunun yanlış bilgilerle yönlendirilmesini engellemek için açıklama yapma gereği duymuştur. Müdürlüğümüze muhtarlarımızın ve halkımızın sokaklarına kilit parke yapılması için yoğun talepler gelmektedir.Şantiye ekiplerimizin yetişemediği, acil olarak yapımı talep edilen, Doğançay Mahallesi, Mansuroğlu Mahallesi, Adalet Mahallesi ve Manavkuyu Mahallesi'ndeki  bazı sokakların keşifleri çıkartılarak ihalesi yapılmıştır.  Tüm malzemeler, 6 cm'lik kilit parke, 8 cm'lik kilit parke, bordür, kum, çimento v.s. Belediyemiz şantiyesi stoklarından verilerek sadece işçilik ödemek üzere ihale edilmiş ve uygun fiyatı veren bir firmaya yaptırılmıştır. Kaldırımlar için kullanılan 6 cm'lik kilit parke, yollar için kullanılan 8 cm'lik kilit parke idare  malı olarak verilmiş olup sadece işçilik bedeli ödenmiştir. Bu durumda idarenin herhangi bir zarara uğraması söz konusu değildir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası