Ege Postası
Geri

“Madımakta sadece 35 insanımız yakılmadı, insanlık da yakıldı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray Sivas katliamının yıldönümü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı:
“Madımakta sadece 35 insanımız yakılmadı, insanlık da yakıldı.”
Haberler / Yerel Politika
2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Madımakta sadece 35 insanımız yakılmadı. İnsanlık da yakıldı. 21 yıldır canlarını-sevdiklerini kaybeden canlarımızı hatırladıkça yüreklerimiz bundan ötürü sadece keder ve üzüntüyle dolmuyor. Kahredici bir utanç acılarımıza eşlik ediyor.
Utanmak güzeldir. Bize acılardaki dolaylı payımızı, yapmamız gerekenleri gerektiği anda ve şekilde yapmanın ahlaki sorumluluğumuz olduğunu hatırlatır. Bu insanlığımızın yakılan parçasını yeniden kazanma umuduna açılan yolun da başlangıcıdır.
21 yıldır bu yola yüreklilikle girme, utancımızla gerçek anlamda yüzleşme cesaretini maalesef gösteremedik. Kalplerimizde gerçek güvenin, sahici dostluğun ve aynı ülkenin yurttaşları olmaktan kaynaklanan sevginin bir türlü boy atamamış olmasında bunun da azımsanmayacak bir etkisi var.
2 Temmuz 2014’ün Madımak utancıyla toplum olarak gerçek anlamda yüzleşmemiz ve  insanlığımızın yakılan parçası kazanma umudunu besleyecek yola girmemiz için taze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yaklaşan büyük yangınları başka türlü önleyemeyeceğimize duyduğum inançla…

Dr. Aytun ÇIRAY
CHP Gnl. Bşk. Yrd.
İzmir Milletvekili,
MYK- PM Üyesi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası