Ege Postası
Geri

CHP Konak Kayyum'dan süreç raporu: "2 resmi aday var, tek aday için çalışıyoruz"

13 Temmuz Pazar günü Olağanüstü kongreye gidecek olan CHP Konak İlçe’de Kayyum Başkanı Mahmut Esat Aslan basın toplantısı düzenledi.Konak’ta parti tarihinde bir ilki gerçekleştirerek tek adaylı bir kongre için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aslan, “’Tek aday konusunda çalışıyoruz, aday arkadaşlar ve delegasyon ile temaslarımız sürüyor, umut ediyoruz ve diliyoruz ki bu çalışmalarımız bir sonuç verecek ve Konak tarihinde ilk defa tek aday ile kongre yapacağız. Şu ana kadar Turan Çatal ve Mehmet Öncel arkadaşlarımız resmen aday oldular”dedi.
CHP Konak Kayyum'dan süreç raporu:
Haberler / Yerel Politika
1 Temmuz 2014 Salı 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  11 ilçe yöneticisinin  istifasıyla tüzük gereği  CHP Konak İlçe yönetimi düşmüş yerine MYK tarafından kayyum heyeti atanmıştı.Kayyum  13 Temmuz’da kongre kararı alırken, kayyum başkanı olarak atanan Eski İl Genel Meclis Üyesi  Mahmut Esat Aslan ve heyet üyeleri Ahmet Yıldız, Ertuğrul Erdem, Filiz Sezer ve Saniye Koç basın toplantısı düzenleyerek süreçle ilgili bilgi verdi.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ
 Aslan, bütün adaylara eşit mesafede olduklarını ifade etti ve, ‘’Genel Merkez kongre yapmak üzere bize görev verdi. Bizde 13 Temmuz’da Selahattin Akçiçek Kültür merkezinde kongre yapacağız. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bir konsensüsle bu kongreyi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Şimdiye kadar ki çalışmalarımız sorunsuz devam ediyor.  Konak İzmir’in  en önemli ilçesi İzmir denince akla Konak gelir. Doğal olarak Konak ilçesinde politika yapan arkadaşlar son derece bu işi iyi bilen ve çeşitli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımız, Bizde yönetim olarak elimizden geldiği ölçüde tarafsız, bütün adaylara eşit mesafede durmaya gayret ediyoruz. Her aday önemli bizim için ve hepsi başarıyla bu işi yapabilir”dedi.

GÖREVE TALİP DEĞİLİM
Kongrede aday olmayacağının altını çizen kayyum başkanı Aslan, şunları söyledi; ‘’Bu olağanüstü kongreden partimizin ve ilçemizin bütünleşerek birlik ve beraberlik içinde çıkacağına inanıyoruz bundan önce yapılan kongreler örnek olmayacaktır. Çok daha sağlıklı kongre yapacağız bu kongrenin kazanını ve kaybedeni olmayacaktır. Bu kongrenin sonucu  CHP’nin iktidara yürümesi için bir hareket noktası olacaktır. Biz yönetim olarak bunun gerçekleşmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. Şunu da bir kez daha tekrarlayım ben şahsen bu göreve talip değilim, aday da değilim, yapmak istediğimiz tek şey partimize yaraşır bir kongre yapmak ve seçilen arkadaşa bu görevi teslim etmektir’’

KİMSEYE AYRIMCILIK YAPMIYORUZ
Şu ana kadar adaylık için iki resmi başvuru olduğunu söyleyen Aslan, amaçlarının  Konak tarihinde bir ilki gerçekleştirerek seçime tek adayla girmek olduğunu ifade etti.  Aslan, ‘’Tek aday konusunda çalışıyoruz, aday arkadaşlar ve delegasyon ile temaslarımız sürüyor, umut ediyoruz ve diliyoruz ki bu çalışmalarımız bir sonuç verecek ve Konak tarihinde ilk defa tek aday ile kongre yapacağız. Şu ana kadar Turan Çatal ve Mehmet Öncel arkadaşlarımız resmen aday oldular. Bir kez daha söylüyorum Biz bütün adaylara eşit mesafedeyiz, bir isim üzerinde çalışmamız ve bir adayı ön planda tutmamız mümkün değil bu spekülasyonlar doğru değil ve yakışıksızdır. Böyle bir düşüncemiz olamaz mevcut adayların hepsi bu partiyi en iyi şekilde temsil eder’’ dedi.

İHSANOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini de söyleyen Aslan,‘’Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili şunu söylemek istiyorum ,  Ekmeleddin ihsanoğlu’nu destekliyoruz ve arkasındayız örgütümüzde bu kararı desteklemektedir, bu amaçla çalışmalarımız sürüyor. Parti olarak sandıklarda temsil edeceğiz sandık kurullarının yüzde 80 i hazırdır. 13’ünden  sonrada yeni seçilecek arkadaşlar bu süreci tamamlayacak ve seçim kuruluna takdim edecektir. Cumhurbaşkanı adayına bazı çevreler ne kadar itiraz etse de,  bize göre bu ülkenin birleştirici adayı Ekmeleddin ihsanoğlu’dur. Örgüt olarak desteğimiz tamdır, seçim propagandalarınında da üstümüze düşen görevi sonuna kadar sürdüreceğiz’’dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası