Ege Postası
Geri

Kocaoğlu İzmir'i İzmirlilere soracak

​Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir’i nasıl görmek istiyorsunuz'” sorusuna yanıt arıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akdeniz Akademisi'nin tarafından düzenlenecek olan “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” kapsamında İzmir’in geleceğini şekillendirmek isteyen vatandaşlar projeleri ile İzmir’e katkı koyacak.
Kocaoğlu İzmir'i İzmirlilere soracak
Haberler / Yerel Politika
30 Haziran 2014 Pazartesi 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl “Kente iz bırak” adlı yarışma kapsamında İzmirlilere kentle ilgili görüş, öneri ve istekleri soran İzmir Büyükşehir Belediyesi, benzer bir hamlenin altına imza atarak, “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” düzenleme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda Kıyı Tasarım Projesi’ne son şeklini veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlenecek olan yarışma kapsamında İzmir'in çeşitli kamusal alanlarında tasarım ve sanat sergileri, performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındırabilecek, taşınabilir, mobil, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımları değerlendirmeye alacak. İzmirlilerin kente dair her türlü öneri ve isteklerini hazırladıkları proje kapsamında sunacağı tasarımlar belediyenin önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek yatırım ve projelere de temel olacak.
 
 
“İZMİR’E İZ BIRAK” PROJESİ YENİDEN HAYATA GEÇİYOR
Katılımcı yönetim anlayışı ve İzmir’i İzmirlilerle birlikte yönetme parolası ile yeni döneme start veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere “Kenti nasıl görmek istersiniz'” diye soracak. Büyükşehir'e bağlı Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” başlığı ile fikir yarışması düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in çeşitli kamusal alanlarında tasarım ve fikirler elde etmek amacı ile İzmirlilere çağrıda bulunmaya hazırlanıyor. Yarışma doğrultusunda, kent içinde tasarımlarını yapacakları yer ve konuyu kendileri seçecek olan İzmirliler, yenilenen kıyı şeridi ve çeşitli kamusal alanlarda, 3 ay süresince fikirlerini kentli ile paylaşacak.
 
SON BAŞVURU TARİHİ 8 EYLÜL, KAZANANLARA 20 BİN TL ÖDÜL
8 Eylül 2014 tarihine dek teslim edilen tasarımlar 12-14 Eylül tarihleri arasında galibi  belirleyecek jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alınacak. 19 Eylül 2014’te açıklanacak sonuçların ardından 27 Eylül 2014’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreninde ilk beş tasarıma 20 bin TL değerinde maddi ödül verilecek.
 
JÜRİDE KİMLER VAR'
Yarışmanın jüri üyelerinin arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Sabuktay, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İzmir Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu Üyeleri, Tasarım Koordinatörü Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tevfik Tozkoparan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi Müdürü Dr. Ayşegül Sabuktay Aktaş yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası