Ege Postası
Geri

Çiğli'de korkulan olmadı, taşeron devre dışı

Çiğli Belediyesi'nde uzun süredir devam eden KAFE SAN işçilerinin ihale krizi mutlu sonla bitti
Çiğli'de korkulan olmadı, taşeron devre dışı
Haberler / Yerel Politika
28 Haziran 2014 Cumartesi 22:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI-Çiğli Belediyesi'nin yaptığı temizlik, park bahçeler ve fen işleri müdürlüğü bünyesindeki ihalelere belediye şirketi Kafe-San dışında taşeron şirketlerin girmesi sonucunda kriz çıkmıştı. Ancak; Belediye, daha önce yapılan 450 kişilik ilk ihaleyi feshetti ve yen ihale yaptı. yeni yapılan ihaleyi ÇİĞ BEL şirketi kazandı. Daha sonra yapılan iki ihaleyide  belediye şirketi alırken KAFESAN işçiler rahat nefes aldı.

Aylardır Belediye'nin Borçları nedeniyle  ihaleye de giremeyen Çiğli Belediyesinin Kafe-San şirketinde çalışan 700 personel işsiz kalma tehlikesi yaşamıştı. Belediyenin üç müdürülüğü olan  Park bahçeler, temizlik ve fen işleri bünyesinde çalışanlar için üç ayrı ihale yapıldı. İlk ihale olan 460 kişi kapasiteli temizlik işleri ihalesine belediye şirketi Kafesan giremezken ikinci şirket Çiğ-Bel'in de yeterliliği olmadığı için süreç başarılı sonuçlanmadı. İhaleye, dışarıdan 10 taşeron şirket kaldı. Belediye yönetimi taşeron şirket ile görüşmelerini sürdürürken diğer iki müdürlük bünyesinde çalışacaklar için yapılan ihaleler ise belediyenin Çiğ-Bel şirketinde kaldı.
Belediye üç parça halinde yapılan ihale sürecinde rahatlarken batma noktasına gelen Kafesan'daki 700 personel Çiğ-Bel'e geçecek. Sosyal haklar ve maaşlarda bir kayıp yaşanmayacak. Tüm personel aynı işine devam edecek. Yeni süreç 1 Temmuz tarihinden itibaren resmen başlayacak.

KAFE SAN İŞÇİLERİ ÇİĞ BEL'E GİDİYOR
İlk ihalenin taşerona gitmesi tehlikesiyle karşılaşan belediye 'itirazı' gerekçe göstererek ihaleyi feshetti.  Yönetim, mevcut ihalenin 21 B maddesi gereği 6 aylık devam etmesine karar verdi. Belediye şirketi Kafesan, işçileri yeni yeni aktif olan Çiğ-Bel'e devretti. Böylece, dışarın gelecek taşeron tehlikesi de ortadan kalmış oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası