Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediyesi’nden Nesibe Teyze’ye yardım eli

Bayraklı Belediyesi yardıma muhtaç ailelere Sosyal İşler Müdürlüğü ile yardım elini uzatmaya devam ediyor.
Bayraklı Belediyesi’nden Nesibe Teyze’ye yardım eli
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Kasım 2012 Cumartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  Ev hanımı Hatice Cabar, yaklaşık 2 ay önce yaşlı annesi Nesibe Cabar (79) ve engelli oğlu ile birlikte Aydın’dan İzmir’e geldi. İzmir Adliyesi’nin açtığı sınavı kazanan engelli oğlu için iki parça eşyasını da yanına alarak İzmir’e göç eden Anne Hatice Cabar, oğlunun işe 2013’ün dördüncü ayından sonra alınabileceği bunun da kesin olmadığı bilgisini öğrenince tüm planları suya düştü.

Bayraklı Belediyesi sahip çıktı

Oğlunun iş başı yapamaması nedeniyle ellerinde olan azıcık miktardaki parayı da iki göz odası bulunan bir eve ve yiyecekleri iki lokma ekmeğe giden Anne Hatice Cabar zor durumda kaldı. Komşularının Bayraklı Belediyesi’ne başvurması önerilerini dinleyen Cabar ailesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurdu. Yaşlı anneleri ile birlikte taş zemin üzerinde hayatlarını sürdürmek zorunda kalan Cabar ailesine Bayraklı Belediyesi sahip çıktı.

Nesibe Nine rahata kavuştu

Adalet Mahallesi’ndeki eve giden Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ilk olarak evin boya-badana ve tadilatı ile ilgilendi. Daha sonra Bayraklı Belediyesi’ne yine hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan ve daha sonra temizliği yapılan koltuk, çekyat, halı, tv ve tv sehpası, mutfak aletleri eve yerleştirildi. 79 yaşındaki Nesibe Nine’de beton zeminde yerde oturmaktan kurtularak rahata kavuştu.   

Herkesin yanındayız

Erzak yardımı da yapılan aile engelli oğlunun iş sorunu nedeniyle Adalet Bakanlığı yetkililerinden yardım istedi. Sosyal İşler müdürlüğü yetkililerinden Cabar ailesinin durumunu öğrenen ve her türlü yardımın yapılmasını isteyen Başkan Hasan Karabağ, “Bayraklı Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereği olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası