Ege Postası
Geri

KARŞIYAKA 7’DE 7 DEDİ

Karşıyaka Belediyesi’nin 11 milyon 600 bin liraya mal olan 7 tesisinin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak. Görkemli bir şölene dönüşen açılış törenleri iki noktada gerçekleşecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bugün bir final değil” diyerek, yeni açılışların müjdesini verdi.
KARŞIYAKA 7’DE 7 DEDİ
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Kasım 2012 Perşembe 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Açılış törenlerinin ilki Atakent’te Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilecek. Buradaki toplu açılışla; Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı, 2. Hizmet Binası, Sağlık Evi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Konukevi hizmete girecek.

Açılış törenlerinin ikinci ayağının adresi ise, Yamanlar Dağı oldu. Eski Nato Radar Üssü’nün bulunduğu tepeye yaptırılan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi ile 21 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Anıtı da, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açılacak.

 Karşıyaka’da gondol keyfi başkadır

 Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde 50 bin metrekare alana kurulan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda biri 8 bin, diğeri ise 5 bin metrekare büyüklüğünde iki gölet bulunuyor. Farklı kimliğiyle İzmir’de ilk olma özelliğini taşıyan Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nın göletlerinde gondol ve sandal keyfi yaşayan İzmirliler, restoran ve kafeteryalarda da eşsiz lezzetlerle tanışacak. Küçük göletteki Korsan gemisinde fotoğraf çektirip, gezinti alanlarında dolaşarak, şehrin karmaşasında kısa süreliğine de olsa uzaklaşma imkanı sağlayan mekan, çocuk oyun alanlarıyla da fark yaratıyor. İlginç görüntüleriyle dikkat çeken oyuncaklar, zeka ve muhakeme yeteneğini geliştirici özellikler taşıyor.

 

Karşıyaka Belediyesi Gençliği Zirveye taşıyor

 

Yamanlar Dağı’nın zirvesinde hizmete giren Yamanlar Gençlik Merkezi, 42 bin metrekare alan üzerinde adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Şehir merkezinden 20 dakika uzaklıktaki merkezde basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu, golf sahası, satranç alanları ile 1200 kişilik anfi tiyatro bulunuyor. Merkez, 200 kişilik çadır alanı, 7 adet çift bungalov, 14 odalı misafirhane, ocakbaşı, restoran, kafeterya ve seyir terası ile konaklama imkanı da sunuyor. 3 milyon liraya mal olan Yamanlar Gençlik Merkezi’nde bir de kantin ile revir bulunuyor.

 

Üniversiteli Kızlara 5 Yıldızlı Hizmet

 

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptırılan Türkan Saylan Kız Konukevi, uygun ücretler karşılığında, üniversite eğitimi için İzmir’e gelen genç kızlara barınma imkanı sağlıyor. Bin metrekare inşaat alanına sahip tesiste, her türlü konforun bulunduğu odaların yanı sıra, etüt sınıfları, bilgisayar odası, yemekhane, çamaşırhane ve sığınak da bulunuyor.

 

Karşıyaka Yeni Hizmet Binasına kavuştu

 

Nergis Mahallesi’nde bir yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan 7 katlı yeni hizmet binasının zemin katında sağlık evi bulunuyor. Karşıyaka Kent Konseyi de artık çalışmalarını yeni hizmet binasında sürdürecek. Çocuk, Genç, Kadın, Engelli ve Esnaf Meclisi kendilerine ayrılan ofislerde hizmet verirken, meclis toplantılarını da 110 kişilik toplantı salonunda yapacak. Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, yeni hizmet binasında faaliyet gösterecek bir diğer birim olacak. 1 milyon liraya mal olan Hizmet Binası’nda ayrıca bazı sivil toplum örgütleri için de ofisler yer alıyor.

 

Kadınlara ücretsiz tarama

 

2. Hizmet binasının zemin katında açılan Sağlık Evi’nde kadınlara ücretsiz mamografi ve kemik ölçümü yapılacak. Sağlık evinde ayrıca, acil müdahale odaları, biokimya laboratuvarı,  ultrason ve egzersiz odaları ile poliklinik de bulunuyor. 

 

Şiddet Mağdurlarına 7/24 “Güvenli” Hizmet

 

Avrupa Birliği projesi olan bu tesis, İçişleri Bakanlığı ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle yapılmış olup, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’ndan da teknik destek alınmıştır.

7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Kadın ve Çocuk Konukevi, Türkiye’de Birleşmiş Milletler kredisi ile yapılan 8 tesisten biridir. Proje kapsamında hibe alan 8 belediyeden 7’si AKP’lidir. Karşıyaka Belediyesi, kadın örgütleriyle dayanışma içinde hükümete karşı vermiş olduğu mücadeleyle bu hibeyi almayı başarmıştır.

Şiddet mağduru kadın ve çocuklara sığınacak sıcak bir yuva olanağı sunan Konukevi 20 kadın, 20 çocuk kapasitesine sahiptir. Tesiste, her türlü konfora sahip odaların yanı sıra, çamaşırhane, yemekhane, sığınak, hobi, televizyon ve çocuk oyun odaları bulunuyor.

Karşıyaka’ya da Bu Yakışırdı

 Yamanlar Dağı’nda yapımı tamamlanan Yamanlar Gençlik Merkezi’nin uç noktasında konumlandırılan 21 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı da CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Yamanlar Dağı’nın zirvesinden İzmir’i selamlayacak olan dev anıt, Çanakkale Savaşı’ndan başlayarak, Milli Mücadele’yi simgeleyecek. 6 metrelik kaidesi üzerinde yükselecek olan 15 metrelik anıt her yönden izlenebilecek şekilde tasarlanmış. Anıtın bir yüzünde, İzmir’in kurtuluşuna adını yazdırmış Hasan Tahsin, bayrağı göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin, Gökçen Efe ile Türk kadınını simgeleyen Çete Ayşe bulunuyor. Diğer yüzünde ise, Türk Bayrağı, Çanakkale şehidi ile onunla birlikte bayrağı dik tutan Kuvayı Milliye askerine yer veriliyor. Anıtın üst bölümünde ise, Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlerle sembolize ediliyor. Başaklarıyla genç kız figürü ise, üretkenliği ve kadının Cumhuriyet’in değerleri arasındaki önemini anlatıyor. Anıt, ünlü heykeltraş Tankut Öktem’in kızı Pınar Öktem Doğan tarafından yapıldı.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası