Ege Postası
Geri

Bayraklı'da Karabağ'a destek seli

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 6 No’lu Şubesi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a tam destek verdi. Osmangazi hizmet binası önünde yapılan açıklamaya binlerce kişi katıldı. Burada konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Birbirimize ters bakmadan, yılmadan, korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Korkaklar bir gün, cesurlar bir gün ölür. Korkunun ecele faydası yok. Korkarak yaşanmaz. Ağaçlar gibi ayakta ölmemiz gerekiyor. Onun için eğilmek, bükülmek yok. Bu insanları biraz üzüyorum. Üzülmeye de devam etsinler” dedi. Bayraklı'da Karabağ'a destek seli
Bayraklı'da Karabağ'a destek seli
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Nisan 2016 Cuma 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim KÜÇÜK / HABER SERVİSİ – Rüşvet iddiasıyla polisin gerçekleştirdiği soruşturmanın ardından, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a, hem personelinden, hem işçilerin örgütlü olduğu sendikadan ve hem de Bayraklı halkından büyük destek geldi. 

Halayların çekildiği, sloganların atıldığı buluşmada konuşan ve sözleri “Baskılar bizi yıldıramaz, halkçı başkan , devrimci başkan’’ sloganları ile kesilen Belediye Başkanı Hasan Karadağ ise önce sesinin kısılması konusuna açıklık getirdi. “Sesim operasyondan kısılmadı daha önceden kısıldı. Benim sesimi kısamazlar merak etmeyin” diyen Karabağ, destekleri için işçilere, halka, DİSK, Genel-İş yöneticilerine teşekkür etti, “Bayraklı’nın eskiden 1 Hasan Karabağ’ı vardı şimdi 1500 çalışanı ile  hepsi birer Hasan Karabağ olmuş” dedi.

SAF DIŞI BIRAKMA AMACI VAR

“Bayraklı’yı faşistlere , gericilere ve yobazlara teslim etmeyeceğiz” diyen Karabağ  şunları söyledi:

“’Bayraklı’da  beni saf dışı bırakıp ve belki de İzmir içerisinde potansiyel tehlike olarak görmeye başladılar. Beni bertaraf etmek isteyenler şunu unutmasınlar. Belediyemiz, ekmek teknemiz ,  yuvamız. Belediyemizi size emanet ediyorum. Bu kurum geleceğimiz. Karabağ olmasa kimler olurdu diye düşünün. Kim olurdu, vakıflarda çocuk tecavüzcülerinin elinde kalırd? Korkaklar her gün ölür . Cesurlar bir gün ölür.Korkunun ecele faydası yok, korkarak yaşanmaz. Ağaçlar gibi ayakta ölmemiz gerekiyor. Eğilmek bükülmek yok. Ben de kazık gibi bir adamım. Sizlerle gurur duydum. Çalışacağız, hizmet edeceğiz , yılmayacağız, yıkılmayacağız, korkaklar silahın arkasına başka güçlerin arakasına saklanır. Bu insanları biraz üzüyorum. Üzülmeye de devam etsinler. Ben Bayraklı halkının yanındayım. Ben sizi seviyorum, siz de beni seviyor musunuz'”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sevgili  mücadele arkadaşlarım biz Bayraklı’ da örgütlenirken  bir söz söylemiştik ve sözümüzün arkasında olduğumuzu bugün söylemeye geldik ’’ dedi. Sözlerine Ahmed Arif’in “Bunlar, engerekler ve çıyanlardır, bunlar, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır.  Tanı bunları. Tanı da büyü” dizeleriyle devam eden Sarı, “Biz ekmeğimize aşımıza göz koyanlara karşı birlikte olacağız . Bayraklı’daki halkımıza söz verdik, sizinle olacağız. Biz başkana,  Bayraklı halkına ve işçilerimize bir söz verdik asla yalnız yürümeyeceksiniz . Biz de onunla birlikte buradayız” diye konuştu.

KARABAĞ’IN YANINDAYIZ

“Halkçı başkan”, “Devrimci başkan”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı buluşmada, Genel – İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan ise şunları söyledi ; “Biz urada Bayraklı  halkının, Bayraklı Belediyesi’nin yanında olmaya , yüzü halka dönük, dürüst , onurlu , çalışkan Hasan Karabağ’ın yanında olmaya geldik .Yanında olmaya devam edeceğiz.’’

KARABAĞ’I TESLİM ALAMAYACAKLAR

Ankara’dan ayağının tozuyla Bayraklı’ya desteğe geldiğini belirten  Kani Beko ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bayraklı  Belediyesi  tertemiz mendildir, bu mendile dün leke düşüremediler, bugün de düşüremeyecekler.  Biz dostuz . Siyasal iktidara karşı  demokrasi mücadelede yan yana omu omuza mücadele etmek için bugün  İzmir’deyiz . Hasan Başkan bizimle işçiler konusunu konuştuğunda  ; bize şöyle dedi:  işçinin taşeron olmasını istemiyorum. Eğer hükümet kadro verirse  tüm çalışan işçilerimize kadro vermek istiyorum.  Hayatı fazişme karşı mücadele ile geçen ender belediye başkanlarından biridir Hasan Başkan. Bedeli ne olursa olsun onun yanında olacağımıza DİSK Genel Başkanı olarak söz veriyorum… Bu topraklarda Deniz’i, Mahir’i, İbrahim’i  teslim alamayanlar DİSK’i teslim alamayacaklar, Hasan Karabağ’ı  teslim alamayacaklar, Bayraklı Belediyesini  işçilerini teslim alamayacaklar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası