Ege Postası
Geri

Karabağlar'da Bilim Fuarı

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen 4006 Bilim Fuarları Programı Karabağlar'da gerçekleştirildi.
Karabağlar'da Bilim Fuarı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Nisan 2016 Cuma 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkılarak gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı, Karabağlar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ile buluştu. Okulların 5. ve 12. sınıflarının katılabildiği fuarda, her öğrencinin 'bilime iz bırakabilmesi' düşüncesi hayata geçirildi.

Fuara, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu, şube müdürleri, okul müdürleri ve velileri katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü İsmail Bilici, gençlerin projelerine destek çağrısı yaptı. Bilici,  “İçeride projelerini sunan kaşifler, tasarımlarını sergileyen mucitler, fırçasının ucundaki renkleri tuvale aktaran sanatçılar; unutmayın ki hepsi birer amatör. Genç kaşiflerimizin ortaya koyduğu bilgiler malumunuz olabilir, yine de onların coşkusuna ortak olalım. Mucitlerimizin eserlerinden daha iyilerini görmüş olabilirsiniz, olsun yine de onların heyecanını paylaşalım. Ressamlarımızın çizdiği resimlerden daha mükemmellerini görmüş olabilirsiniz. Yine de onların eserlerinin eşsiz olduğu gerçeğini unutmayınız” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENİ ARTAR

Fuarın amacının öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşarak eğitici, öğretici ve eğlenceli bir ortam oluşturmayı hedeflediğini belirten yetkililer, öğrencilerin özgüven duygusunun artacağını da ifade ettiler.

Düzenlenen bilim fuarını ziyaret eden veliler de, sunulan eserlerin öğrencilerde geleceğe dair bir umut ışığı oluşturacağını, kendine güvenin gelişerek içlerindeki yeteneği keşfedeceklerine inandıklarını konusunda görüş belirttiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası