Ege Postası
Geri

Bayraklı'da engelliler doyasıya eğlendi

Bayraklı Belediyesi engelliler merkezinin düzenlediği etkinlikte engellilerden oluşan koro Türk Halk Müziği şarkılarını seslendirdi. Engelli tiyatro topluluğu küçük bir oyun sergiledi. Engelliler merkezi dans topluluğu gösteri sundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Engelsiz bir dünya istiyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Ama en önemli engel ahlaklarında ve beyinlerinde engel olanlardır. Biz onlara engelli diyoruz” dedi.
Bayraklı'da engelliler doyasıya eğlendi
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Aralık 2015 Cuma 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerinde engelli sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. Başkan Karabağ, “Evdeki anne yalnız… Çocukları engelli, ev kira, gelir yok. Bayraklı’nın bu inanılmaz tablosunda biz yoksullukla da mücadele etmeye çalışıyoruz. Engelli sayısı çok olan Bayraklı’da yine engellilere yardım etme kavgamız sürüyor. Önümüzdeki yıl Osmangazi hizmet binamızı engellilere tahsis edeceğim. Yeni binamıza taşındığımızda orası engelli merkezi olacak. Kafeteryası dahil. Eğer yapabilirsek bir bölümünde yatılı engelli merkezi olarak düşünüyoruz” dedi.



ELİMİZDEN GELDİĞİNDE
Başkan Karabağ, engellileri ekonomik olarak destekleme noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Şirketlerde engelli kadrosu almaya çalışıyoruz. İŞKUR şubesiyle de iş bulmaya çalışıyoruz. Osmangazi’deki İŞKUR şubesine gelin, müracaat edin. Belli bir sayının üstünde eleman çalıştıran yerlerde mutlaka engelli çalıştırmak zorundalar. Dolayısıyla bizim engelli merkezine bu konuda talep çok. Engelli kardeşlerimiz dershanemizden ücretsiz faydalanıyorlar. Stantlarımızda ücretsiz yer veriyoruz. Engel oranı yüzde 50-60’ün üzerinde olanlara düğün salonlarını ücretsiz yararlanıyor. Evlenmek isteyenleri evlendiririz merak etmeyin. Şimdi bir engelli tiyatrosu ve korosu kurduk. Size dair, yoksulluğa dair ne gerekiyorsa gıda, giyim-kuşam, ev eşyası yardımı yapıyoruz. Sosyal Hizmetler müdürlüğüne gelin. Diş hekimlerimiz var. Ücretsiz muayene olun. Doktorlarımız var. İki ambulansımız var onu da üçe çıkaracağız. Ben engelsiz bir dünya istiyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Ama en önemli engel ahlaklarında ve beyinlerinde engel olanlardır. Biz onalar engelli diyoruz” dedi.



DOYASIYA EĞLENDİLER
Konuşmanın sahneye emekli Müzik öğretmeni Nursel Çınardalı’nın önderliğinde engelli korosu çıktı. Türk Halk Müziği şarkılarını seslendiren koro dinleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra Hasan Şahindoğan yönetiminde sahne alan engelli tiyatro grubu izleyenlere güzel bir oyun izletti. Gece engelliler merkezi dans topluluğunun gösterisi ile son buldu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası