Ege Postası
Geri

Bayraklı'da kongre heyecanı sona erdi! Kazanan belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay takvimi işliyor. Bugün İzmir'de üç ilçede kongre heyecanı yaşanıyor. Bayraklı Olağan İlçe Kongresi başladı. Kongrede mevcut başkan Didem Gültekin ile Mutlu Odabaş'ı yarıştı. Seçim sonunda mevcut Başkan Gültekin yarıştan galip ayrıldı. Gültekin 291 oy alırken, Mutlu Odabaş ise 95 oyda kaldı.
Bayraklı'da kongre heyecanı sona erdi! Kazanan belli oldu
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 08:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de bugün Kınık, Urla ve Bayraklı delegeleri ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Bayraklı’da mevcut başkan Didem Gültekin ile Mutlu Odabaş'ının listeleri yarıştı.

Bayraklı İlçe Kongresi Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda başladı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç seçildi.

Saat 17.00'de sandıkların kapanmasının ardından sayım işlemi yapıldı.

Mevcut Başkan Didem Gültekin yarıştan galip ayrıldı. Gültekin 291 oy alırken, Mutlu Odabaş ise 95 oyda kaldı.

Didem Gültekin; “Bundan sonra el ele kola birlikte çalışacağız. El ele kol kola meydanlarda beraber olacağımıza söz veriyorum” dedi.

SANDAL: BİZ YAN YANAYIZ

Serdar Sandal; “ Bu kadar olumlu geçmesinden dolayı ilçemizi kutluyorum. Biz Mutlu kardeşimle yine buradayız. Burada kendi ilçe başkanını belediye başkanını eleştirenler yok ama biz Mutlu kardeşimizle yan yanayız. Mutlu kardeşim gençlik kollarından gelen hem yerel seçimde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çalışmış değerli bir isimdir. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

MUTLU ODABAŞ: YANINDAYIZ

Mutlu Odabaş; "Kaybeden biziz kazanan da biziz ne zaman örgütümüzün ihtiyacı olursa yanındayız. Teşekkür ederim." dedi.

 

GÜNBOYU KONGREDE YAŞANANLAR?

 

Bayraklı'da kongre öncesi 'sahte liste' ortalığı karıştırdı
 

 

 

 

 

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İlçe Başkanı Didem Gültekin, eski ilçe başkanı Cemalettin Alper ve çok sayıda partili katıldı.

GÜLTEKİN: BEN GENÇLİK KOLLARINDAN GELİYORUM

CHP Bayraklı mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin; “Herkesin bu kürsüden gençlik kollarına dem vurupta mahalle seçimlerindeki delegasyonlarda sahip çıksaydınız. AKP’lilere karşı onlar mücadele verirken destek verseydiniz. Ben herkes adına gençleri seviyorum ve onlara desteğime sonuna kadar veriyorum.Ben de gençlik kollarından geliyorum.Ben CHP tabanından geliyorum. Bir üye olarak onurlu bir duruş sergiliyorum. Bu tartışmalar kamuoyu tarafından kavga görüntüsü verse bu bizim örgütün dinamikliğidir. Biz oturup tartışamıyorsak orada demokrasiden bahsedemeyiz. İlçe örgütümüz ile medyada tartışılan bir algı vardı. Zaman içinde bunun böyle olmadığını gördük. Oysa Bayraklı örgütü dinamizmi ile beni kendine hayran bırakmıştır. İnsanın nerede doğduğu değil kendini nereye ait hissettiği önemlidir diyorum.Kızcağız diye bir kadının aşağılanmasına müsaade edemem. İlçe başkanlığı sürecinde 2 yıllık bir süreç geçirdi. Eski ve yeni birçok yöneticimiz ile tartışmalar yaşadık.Ancak bizim ana tabanımız tartışmalardan gelir” dedi.

ODABAŞ, DELEGELERE SESLENDİ

İlçe Başkan adayı Mutlu Odabaş; “Bir tarafta korkunç utanç verici saraylarda israf yaşanırlar bunun altında halkın sefaleti yatıyor. Ben siyaset yama biçimini değiştirmekle işe başlamamız gerektiğine inanıyorum. AKP’ye oy veren vatandaşlarımıza bıkmadan uzanmadan neden CHP’ye oy vermeleri gerektiğini, neler yaptığımızı anlatmamız gerekiyor. Bu salonda tam da buna talibiz. Delegelerin özgür iradelerine sesleniyorum. Korkmayın ve o sandığa gidin. Biz kazandığımızda kimse kaybetmeyecek.” dedi.

LİSTELER BELLİ OLDU

DİDEM GÜLTEKİ'NİN MAVİ LİSTESİ

MUTLU ODABAŞ'IN BEYAZ LİSTESİ

CHP Milletvekili Ali Öztunç; “Biz seçimleri hep beraber yaşadık.Yaşadığımız 14 Mayıs 28 Mayıs sürecinde elimizden geleni yaptık.Omadı kazanamadık.Bunun sorumlusu kimlerdir,  neden kaybedildi şüphesiz konuşulması gerekir.Bu tip parti kongrelerinde ele alınması gerekiyor. Seçimler oldu ve kaybettik.Bir gün sonrası salvolar başladı.Seçimin en büyük sorumlusu genel başkanımız olabilir.Ama delegeler ve üyelerde sorumluydu.İYİ Parti Liderinin hiç mi suçu yoktu.Ama bizim parti sever bu işleri... Biri çıktı Bolu’dan Ankara’ya yürümeye kalktı.Biri çıktı aday mı değil mi belli değil. Eğer bir insan partinin genel başkanı olmak istiyorsa çıkıp adayım diyecek. Deniz Baykal yıllarca inönüye karşı adaylığı ortaya koydu. Kemal Kılıçdaroğlu adayım dedi.Genel başkanlığa geldi.Adaylığın belli değil.Sadece değişim demekle yetindi. Ben CHP’de 14 yaşında tozunu süpürerek milletvekilliğine geldim.Parti 100 yıldır ayaktaysa yıpratmadan ayakta kalmalıdır. İşin en kolayı genel başkanı suçlamaktır. Bu partinin evlatları olarak her zaman bu partiyi ayakta tutacağız. AK Parti İYİ Parti ile ittifak yapalım diyor.Biz sizinle mi aldık Eskişehir’i siz olmadan alırız.Değişim demekle olmaz. Ben bu partinin bir evladıyım.Benim için asıl olan Cumuriyet Halk Partisidir.2018’de yenildik ama İstanbul’u Ankara’yı İzmir’i yerel seçimlerde alamazlar demelerine rağmen aldık.Yiğit düştüğü yerden kalkarmış.Düştüğümüz yerden kalkarak el ele vererek partiyi ayağa kaldıracağız.En dolu başarılı yer İzmir’dir. Bu partinin evlatları İzmir’de yine bayrağı taşıyacaktır. Çünkü sizler hoşgörünün yeri olan insanlarsınız.Çünkü sizler Berkin Elvan için ağlayan insanlarsınız.Ali İsmail Korkmaz’a olan borcumuz için yeniden ayağa kalkacağız.Samsun’dan Anadoluya çıkan sarı saçlı mavi gözlü Atatürk’ün evlatları olarak çıkacağız.Ben Kahramanmaş’ta siyaset yapıyorum.47 yıldır ikinci vekilini ilk kez çıkaran yerde umudumu yitirmiyorum.Siz de yitirmeyin. Bu kongremiz de aile olarak tamamlayacağız. Yarışırız ama evi büyütmek için çalışırız.” dedi.

ASLANOĞLU: PARTİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kongrede kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu; “28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra AKP ve yalakaları belediyeler üzerinden toplu bir savaş başlattılar. CHP dimdik ayaktadır. Partimize sahip çıkıyoruz çünkü, CHP Türkiye’nin şemsiyesidir. Adalet bekleyen herkesin beklediği demokrasi şemsiyesidir. Toplum bizlere umut olarak bakıyor. Kurtuluşun adresi olarak bakıyor. Onlar bize böyle bakarken bizim kendi içimizde birbirimize düşme lüksümüz yok. Kim makam, koltuk ya da başka bir nedenden dolayı partimizi tartışmaya açan, üyelerimizi ayrıştırmaya kalkanlar, kongrelerimizi hiçe sayan bir fırsatçılığa kalkışırsa karşılarında partimizin korkmaz neferlerini bulacaktır. 6 oka gönülden inanan hepimizi bulacaktırlar. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Kentimiz ve ülkemiz için umut ışığıdır. 100 yıllık köklü bir partiyiz." dedi. 

'DEĞİŞİM' İSTEYENLERE MESAJ

Değişim isteyenlere önemli mesajlar veren Aslanoğlu, "Tüm dünya biliyor ki CHP Türkiye’deki demokrasiyi tarif eden ana organdır. Bizler kongrelerimizde partimizin ve ülkemizin geleceğine yön verirken birileri uzun süredir partimize sözüm ona ayar vermeye çalışıyorlar. Sizlerin huzurunda söylüyorum, CHP’nin geleceğine sadece, CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Bu değişimi diline dolayarak partimize ve genel başkanımıza hakaret eden yandaş kanallar bizim adımıza karar vermez. Seçim zamanı kıyıda saklanmışlar bizim adımıza karar veremezler. CHP’de kaos çıksa da ben koltuk kapsam yada pekiştirsem diyenler bizim için karar veremez. Seçimde ter akıtan zor zamanda partisinin yanında duran CHP’nin geleceğine de değişimin nasıl olacağına da sizler karar vereceksiniz. Hepimiz memleketin ahvalini biliyorsunuz. Geleceğimizin nasıl belirsiz hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Hakkını arayanın terörist ilan edildiğini biliyoruz. Saray rejimi zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapamaya çalışıyor." dedi.

MAHİR POLAT: DEĞİŞİMİ İSTEYENLER GENÇLER OLURSA ANLAYABİLİRİM

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat; "Biz vatanın her yerinde siyaset yaparız. Kahramanmaraş ya da İzmir farketmez. Her ilçemize gitmeye çalışıyorum.Adeta atom karınca gibiyim.Yaşlanır sonra da ölürüz.Hayat bir değişim döngüsündedir.Partimizde değişim yaşıyor.Değişimi isteyen gençler olursa anlayabilirim.Partimizde değişmeyen insanların değişim demesine inanmam. Bu değişimi gençlerimiz kadınlarımız istemelidir.Partinin değişim taleblerini anlamlı bulmuyorum.Burda bulunan herkes genel başkanımızdan daha fazla ne yaptı ki değişim istiyor. Çarşı pazarda bir ateş var.Dolar yüzde 30 arttı.Emekli açlık ve yoksulluk içinde kıvranırken bazı gazeteciler CHP’deki değişimi diline doluyor.Gençlerimiz Türkiye’de yaşamak istemiyor.Bu ülkede gelecek görmedikleri için gidiyorlar.Bu salonun amacı işte budur.Çalışarak bir yerlere varabiliriz.Alın teri akıtmadan başarı mümkün değildir.” dedi.

ALPER: HERKES KENDİSİNİ SORGULAMALIDIR

CHP Bayraklı İlçe eski Başkanı Cemalettin Alper; “Herkes kendisini sorgulamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü geçmişte olduğu gibi bir ve beraber olarak bu kongreyi alnının akı ile atlatacaktır. Bugün buradan kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacaktır. Bütün bir örgütü kucaklayacak bir başkan adayımız çıkacaktır. Ben belediye başkanı ve ilçe başkanının uyum içinde çalışmasından yanayımdır.İlçe binamızı hep beraber aldık.Sandelyemiz masamız yoktu.Bugünlere gelerek Bayraklı’da iktidar olduk.İki dönemden fazla aday olmamak gerekir.2024 seçimlerinde yine CHP bayrağı bayraklı da sallanacaktır.”

SUSMUŞ: ESKİ HEYECANI VE COŞKUYU GÖREMİYORUM

CHP Bayraklı İlçe eski Başkanı Pınar Susmuş; Kongrelerimizde büyük heyecanla ve şevkle çalışarak demokrasi için çalışırız.Çünkü CHP geleneklerinde demokrasi vardır. Bayraklı’da 6 ilçe başkanı görev yapma onurunu yaşadı.Umarım bundan sonrada çoğu partilimiz bu heyecanı yaşasın. 2019 yılında gerçekleşen ilçe delegelerimiz ilçede yapılan kongre tarafından ilçe başkanı tarafından baskı altına alınmıştır.Bugün de aynı olayı yaşıyoruz. Zafere bu kadar yakın olduğu bir dönemde eski heyecanı ve coşkuyu göremiyorum. Bir çoğumuz maalesef ekonomik krizi yaşıyoruz.Tarihin tekerür ettiği bir ortamda üzerine yaratılan baskıya rağmen delegelerimiz kongrenin başarı ile sonuçlanmasını sağlayacaktır.İlçe üyelerimiz belediye binasında siyaset yapar oldu. 2 yıllık dönemimde belediye başkanı tarafından ilçe darbe yapıldığı söylendi. Hiç bir CHPli tarafından darbe yapıyoruz lafı kullanılamaz.CHP darbelere karşı olmuş bir partidir.Gençliğimizin umutları elinden alındı.Gençlik Kolları Başkanımız bana yakın olduğu için görevinden düşürüldü.Bunlara karşı olmak için hepinizi göreve davet ediyorum.Mahalle kongreside delege olmuşuz olmamışız ne fark eder. Önemli olan CHP’nin bir neferi olmaktır. Mansuroğlu Mahallesi'nde sandığa hile karıştırmak nedir ? Elbette çok laf var. Ama sizlere bunları CHP nasıl olmalıdır diye anlattım. Bayraklı nasıl bir ilçe olmalıdır diye aktardım.” dedi.

ÇAMUR: “BAŞARISIZLIĞIMIZIN EN BÜYÜK NEDENİ SAMİMİYETSİZLİK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur,  konuşmasında partide samimiyetsiz insanların olduğunu kaydetti. “Bugün bence hepimiz sadece partiliyiz, sıfatların hiçbir öneminin olmadığı yerdeyiz. Eskiden Cumhuriyet gazetesi şöyle manşet atardı ‘ Tehlikenin farkında mıyız?’ Ama bunun farkında olmadığımızı düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Bizim gazeteci olarak nitelendirmediğimiz insanlar çerez gibi durmadan partimizi itibarsızlaştırılıp, tek günah keçisi Genel başkanımız ilan ediliyor. Biz ne yapıyoruz arkadaşlar biz neredeyiz? Savunmuyoruz bizim başarısızlığımızın en büyük nedeni samimiyetsizlik bizler asla samimi değiliz. 

“İSTEDİĞİNİZ OLMADI DİYE O İNSANA TÜ KAKA DİYEMEZSİNİZ”

Çamur sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Kongreler ilçe başkanına, belediye başkanına baş kaldırı, hesap görme yerleri mi? Kongreler hep beraber partimizi yükseltmek için fikir alışveriş yapacağımız yerlerdir. Ama yıllardır aynı söylem ve konuşmalardan bıkmadınız mı? Emek en yüce değerdir evet en yüce değerdir ama kime göre neye göre? Azıcık kendinizi sorgulayın. Genel Başkan, İl Başkanı o kişiyi yükseltmedi, bir yere taşınmadı diye bayrak açacağınız yer burası değildir. Samimiyetsizsiniz, yola çıkan istediği olmadığı için bayrak açan arkadaşlar arkanıza bakın o insanların istekleri yerine gelince burada yine ahkam kesebilecek misiniz? Lütfen artık samimi olun. Bizim derdimiz adalet, bizim derdimiz CHP, bizim derdimiz problem yaratmak değil çözüm üretmek. İlçe Başkanımızın, Belediye Başkanımızın, PM üyelerinin, benim hepimizin yanlışı var, Genel Başkanımızın da var ama bizim amacımız partimize sahip çıkıp hatalardan ders almaktır. Önce kendimize bakacağız kendimize. Biz biri birimize düştüğümüzde Bayraklı ve Büyükşehir’de iktidarı kaybedersek, biri size diyecek ki sen mavi listeyi destekledin bana gel, ya da sen maviyi destekledin gelme mi diyecek hayır? Diyemez çünkü bizler o zaman yurtsuz kalmış olacağız. Lütfen çocuğum işe girsin, bir ihale kapayım diye yola çıkmayın. Yol arkadaşlığı her şeydir dün siz pazarlık yaparken dün istediğiniz olmadı diye o insana tü kaka diyemezsiniz. Anlarım hiçbir çıkarınız yoktur o zaman eleştiri yaparsınız ben de sizi takdir ederim. Lütfen samimiyet samimiyet."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası