Ege Postası
Geri

CHP Foça'da Esen Çeşmeci adaylığını açıkladı

4 yıla yakın bir süredir CHP Foça İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ayla Yılmaz, 20 Ağustos'ta yapılacak ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Esen Çeşmeci, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda kalabalık bir grup partili eşliğinde CHP Foça İlçe Başkanlığına adaylığını ilan etti.
CHP Foça'da Esen Çeşmeci adaylığını açıkladı
Haberler / Yerel Politika
9 Ağustos 2023 Çarşamba 23:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz'ın kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP Foça İlçe Başkanlığı için Esen Çeşmeci adaylık açıklaması yaptı.

Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda adaylık açıklaması yapan Çeşmeci'ye kalabalık bir partili grup eşlik etti.

"KAYBETMEK PARTİMİZ İÇİN KADER OLMAMALI"

Çeşmeci, "Bildiğiniz gibi, 2023 Mayıs ayı içersinde ülkemiz ve partimiz için çok önemli olan iki seçim geçirdik.14.Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi, 28.Mayıs. 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimi..Her iki seçimde de maalesef kaybettik..Sevgili arkadaşlar, seçim kaybetmek partimiz için kader olmamalı..Türkiye’de CHP'nin olmadığı bir ortamı düşünmek bile istemeyiz..Genel Başkanımızın dediği gibi, değişimi başarmış ve yenilenmiş bir CHP'ye her zamankinden fazla ihtiyaç var…Daha henüz yenilginin şokunu üzerimizden atmadan, Genel Merkezimizin almış olduğu Kurultay kararı ile, sorumluluklarımızı düşünüp İlçe Başkanlığına aday olmaya karar verdim.." dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Bu kararı almasındaki önemli sebepleri sıralayan Çeşmeci, "Bir danışma kurulu yapıyoruz, 2 bin 250 üyeli Foça ilçe örgütünden yaklaşık 200 kişi katılım yapıyor, Resmi Bayram törenlerinde partimizi temsilen katılım oldukça düşük, Parti binasına gelmeyen, gelmek istemeyen birçok küskün var, bu sebepler dahada  uzatılabilinir…Ancak, yenilenecek CHP de barışmak zorundayız…Foça ilçe örgütünün güçlü olduğu günlerdeki ayarlara dönmesi gerekiyor.." dedi.

SEÇİLİRSE ÖN SEÇİM NİTELİĞİNDE SANDIK KOYACAK

Seçildiği takdirde ön seçim niteliğinde sandık koyacağını belirten Çeşmeci, "Eğer seçilirsem, Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyelikleri için, ön seçim niteliğinde sandık koyacağımı söyledim..Bu söylemim; örgütte önemli bir karşılık buldu ve heyecan yarattı..Delege seçimlerimiz; sandığın kurulmasını isteyenler ile, sandığa karşı olanlar arasında geçti..Hepinizin bildiği gibi, sandığın kurulmasını isteyenlerin iradesi 16 mahallenin hepsinde üstünlük sağladı. İlçe başkanını seçerken üyelere güvenmek gerekir, üyelerin seçtiği delegeler ile İlçe başkanını seçeceksin,il delegelerini seçeceksin ama iş Belediye Başkanı seçmeye geldiğinde “ onu Genel Merkez olarak ben belirlerim” diyeceksin.. Hadi canım sende…" dedi.

Çeşmeci sözlerini şöyle sonlandırdı;

"20 Ağustos Pazar günü İlçe Başkanlığı seçimimize, aynı duygular ile hepinizi bekliyorum..

Ve diyorum ki ;

Dümen suyunda giden değil, dümenin başında olan bir ilçe başkanı olacağım..

Yaşasın yol arkadaşlığımız..

Yaşasın örgütlü mücadelemiz..

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi..

Yaşasın Cumhuriyet..

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk…"

 

 

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, kongrede aday olmayacağını açıkladı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası