Ege Postası
Geri

Bayraklı meclisinde tartışma: Karşıyaka'da flaş karar!

Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşen toplantıda, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak döneminde yapılan Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli devri için Başkan Tugay’a yetki verilmesi tartışma yarattı. Bayraklı'da ise Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Parti grubu karşı karşıya geldi.
Bayraklı meclisinde tartışma: Karşıyaka'da flaş karar!
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Mayıs 2019 Perşembe 22:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’ın ‘en büyük projem’ dediği, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yaşam Kompleksi’nin bedelli devrinin yetkisinin Başkan Tugay’a verilmesi yönünde gelen önerge AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin tartışmasına sebep oldu.

BU SATIŞ BİZİ ENDİŞEYE SEVK ETMEKTEDİR

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Nisan ayı meclisinde bu konuyla ilgili konuşmuştum. Belediyemizin içinde bulunduğu mali durumu göz önünde bulundurarak bazı mallarını satışa çıkarması doğaldır. Bu konuda herhangi bir şekilde meclisimiz ve başkanımızın tasarrufuna bir sözümüz yok. Yalnız değerli arkadaşlarım oy verdiğiniz ve kabul etmekte ısrar ettiğiniz raporda şöyle bir ayrıntı var. Kendisiyle görev yapma fırsatı bulduğum ve gurur duyduğum Cevat Durak başkanımızın, ‘en büyük projem’ dediği Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’ni tadile edip, Karşıyaka’da yaşayan yaşlılarımız, çocuklarımız ve engellilerimize daha güzel hizmet edecek hale getirmek var iken, tesisin satışının yapılması bizi endişeye sevk etmektedir. Komisyonlardan oy birliği ile gelen raporun, bu projenin gerçekten yapılış amacına uygun olacak şekilde geri çekilmesini ve kabul edilmemesini istiyorum” dedi.

BİNAYI GÖRDÜNÜZ MÜ'

Oylamaya sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edilirken Başkan Tugay, “Binayı gördünüz mü'  İyi niyetlerle yapılmış ve neden işletilemediğini tam bilmediğim, amaçlanan hedeflerine ulaşamamış ve daha sonraki dönem de İzmir Üniversitesi’ne kiraya verilmiş bir bina. Son 2 yıldır kullanılmamakta ve ciddi bir tahribata uğramış. Yüklü bir masrafı var. Bizim bu amaçları gerçekleştirmek için orayı tadilata almamız çok gerçekçi görünmüyor. Buna karşılık Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli devri halinde oranın gerçek amaçlarına hizmet edecek bir tesis olarak işletilmesi daha olası görünüyor bize. Bu yaklaşımla biz bedelli devrini önerdik ve komisyonlardan gelen yaklaşımda bu yönde. İki tane blok var ve gerçekten büyük ve harap durumda biz yine de amacına uygun hizmet edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN SANDAL İLE AK PARTİ KARŞI KARŞIYA GELDİ

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında AK Parti, kurumun borcunu sordu. Başkan Sandal AK Partililere cevap verirken yer yer Belediye Mali Hizmetler Müdürü Şimşek’e söz verdi. Ayrıca Sandal, “Biz şeffaf olacağız. Herhangi bir işi yönetirken, idare ederken, belli bir evreye getirmek için belli bir zamana ihtiyaç var. Siz bu aceleciliğinizle beni de biraz üzdünüz. Benim koltuğu aldığım günden bugüne maydanoz yetiştirmeye kalksak maydanoz yetiştiremezdik. Gerekli opsiyonu bize göstererek biraz daha yapıcı olmanızı istiyorum” dedi.

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Oturumda yer yer Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri ile AK Partililer arasında gerginlikler yaşandı. Meclis toplantısında gündeme son günlerde sayısı artan çocuk istismarı konusu geldi. Belediye, bu konuda çocuk istismarı ile ilgili mücadele noktasında çocuk masası kurulması için hamle yaptı.

AK Parti Grubu, belediyenin borç durumuyla bilgi almak için önerge verdi. Belediye Başkanı Sandal, “Türkiye’nin 81 ilinde yüzlerce belediyemiz var. Bu belediyeler arasında Sayıştay ve diğer kurumlar aracılığıyla en sık denetlenenler CHP’li belediyeler. Hesabını vermeyeceğimiz hiçbir şey yok. Ama bunun rutinden çıkarıp siyasal bir mecraya çekilmesine çok sıcak bakmıyoruz. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerimiz bilgi istiyorlarsa ben onlara bilgi sunarım ama tamamen kamuoyuna sunulmasını istiyorlarsa olmaz” dedi.

AK PARTİ BORCU SORDU...

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bu siyasi bir şey değil. Bu halkın ve meclisin bilgilendirilmesidir. Bu belediyenin borcu şu an kaç par? 400 milyon mu 300 mü' 119 milyon eski hesapta borç görünüyor. Bunun 42 milyonu envanter hesabında borç görünüyor. Bunu niye halk duyması? Biz halk için burada toplanmıyor muyu? Bu bilgilerin burada verilmesi lazım. Bu siyasi malzeme değil. Ben belediye başkanı olsaydım ne devraldığımı bilmek isterdim. İzmir’de bazı belediyeler bunu sokaklarda afişlerde yayınladılar” diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Sandal, “Bunun örneğini İstanbul’da, Ankara’da gördük mü' AK Partili hiçbir belediye sağa sola bir şey asmadı” dedi. AK Partili Aktaş bu kez, “Menderes’te olmadı m? Neden Bayraklı’nın borcunu açıklamaktan kaçınıyorsunuz'” diye sordu. Sandal ise, “Kaçınmıyorum” şeklinde yanıtladı ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek’e söz verdi. Müdür Şimşek de “2018 yılı kesin hesabı tüm meclis üyelerimize sunuldu. Borç tutarlarımız yazmaktadır. 2019 Mart sonu itibariyle ilgili de borcumuzu sizinle paylaşmıştık. Kesin hesapta yazan rakamlarımız devletin resmi rakamlarıdır. Biz bunları Sayıştaya da diğer kurumlara da gönderiyoruz” açıklamasında bulundu.  

Aktaş bu defa, “Şu an bu belediyenin borcu kaç par? Önümüzdeki kaleme baktığımızda 120 milyon borç görünüyor. Bunu ben de biliyorum” dedi. Başkan Sandal da, “Her kredi ve borçlanma önceki dönemde meclis gündemine getirilmiş ve kararlar alınmış değil mi'” ifadelerini kullandı.

Tartışmalar sonrasında belediyenin borçlarının açıklanması önerisi CHP’lilerin ‘hayır’ tercihiyle ve oy çokluğuyla kabul edilmedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası