Ege Postası
Geri

Bayraktar hedef gösterdi İzmirli müteahhitler kenetlendi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın müteahhitlere, "İstanbul'da kazanma devri bitti, İzmir'e gidin" demesi, İzmirli müteahhitleri kızdırdı. Müteahhitler, yerli ve yabancı meslektaşlarına karşı güçbirliği kararı aldı. Müteahhitler, "İzmir'in işlerini İzmirliler almalı. Kendi pastamızı kendimiz yemeliyiz" dediler.
Bayraktar hedef gösterdi İzmirli müteahhitler kenetlendi
Haberler / İzmir
19 Şubat 2013 Salı 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda müteahhit firmalara, gelişen şehirleri işaret ederek, İzmir'i hedef gösterdi. Bayraktar, "İstanbul'da kazanma devri bitti. Artık müteahhitlerin gelişen şehirlere gitmesi lazım. İzmir'e gidin. İzmir, Menderes nehirleri ile arkasına Manisa ve Aydın'ı da alarak oldukça gelişime açık bir bölge" dedi. Bayraktar'ın gösterdiği hedef, İzmirli müteahhitleri kızdırdı.

BAKAN BAYRAKTAR İZMİR'İ İŞARET ETTİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BİR YIL ÖNCE HAREKET EGEÇTİLER

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Türkiye'de dönüşümün en çok İzmir'de hissedileceğini, 200 sektörü, 4 bin kalem malzemeyi etkileyen inşaat sektörünün yaşayacağı hareketlilikte katma değerin İzmir'de kalması için bir yıl önceden harekete geçip güçbirliği oluşturduklarını anlattı. Nasır, kentteki sektör temsilcilerinin teknik ekibinden malzemecisine kadar birlikte hareket edeceğini belirterek, sadece İstanbul ve Ankara'dan değil, yurtdışından gelecek müteahhitlere karşı da mücadele edeceklerini öne sürdü. Nasır, şöyle konuştu:

KATMA DEĞER İZMİR'DE KALMALI

"Bakan Bayraktar'ın tespiti doğru. İstanbul ve Ankara'da konsorsiyum yaparak İzmir'e gelmeye çalışan müteahhitler var. Bizler, kent piyasası içinde hareket eden sektör temsilcileri olarak daha avantajlıyız. Malzemecilerimiz, teknik ekibimiz İzmir'den. Dışardan gelen müteahhiddin bizim kadar avantajı olmayacak. Güçbirliği yaparak rekabet edeceğiz. Yerel yönetimler de İzmirli müteahhitleri tercih edecektir. İstanbul'da Ankara'da Antep'te arz fazlası var. İzmir'in yüzde 85'i dönüşecek. Büyük bir pazar var. Katma değerin İzmir'de kalmasını sağlayabilmek için kentin yerel avantajlarını kullanarak tercin edilir olacağız" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu da, "Ticaret serbestliği var ama İzmir'de de bu işi yapacak çok sayıda müteahhit var. Dışardan mimara, mühendise ihtiyaç yok. İzmir'in işlerini İzmirliler almalı. Kendi pastamızı kendimiz yemeliyiz. İzmir'in dışardan gelenlere ihtiyacı yok. Sonuçta bizim üyelerimiz bilgi ve yatırım olarak bu işleri yapabilirler" dedi.

YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, 8 bin 500 yıllık tarihi ile birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir'in geçmişte sağ ve sığ kafalar tarafından talan edildiğini, çarpık yapılaşmanın arttığını Kordon, Güzelyalı, Karşıyaka'da deniz kenarındaki evlerin kale duvarı gibi yapıldığını, Körfez'in yıllarca açık foseptik gibi kullanıldığını belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul, Ankara sınırlarına kadar tüketildi. Bu kafaların doymak bilmez iştahlarına kurban edildi. Her yerden çirkin gökdelenler yükseldi. AKP kendi yönettiği kentlerde rant alanlarını sonuna kadar kullandığı için bugün doğasıyla, deniziyle Mendenes ve Gediz havzalarıyla ünlü olan İzmir'in bu güzelliklerine gözünü dikmiş. Yağma Hasan'ın böreği gibi kimsenin korumadığı her tarafından sömürülen bir kaynak. Atatürk 'İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' dedi. Bakan Bayraktar da rantiye çevrelerine, yandaşlarına 'ilk hedefiniz yeşil İzmir'dir' diyor. İzmir nasıl işgale karşı kendini koruduysa Bayraktar ve yandaşlarını da bugün kente sokmayacaktır. O güç, kararlılık ve cesaret İzmirliler'de vardır İzmir'i bunların doymak bilmez iştahlarına kurban etmeyeceğiz."

CHP YATIRIM VE RANTA KARŞI

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise Bakan Bayraktar'a destek verdi. Şengül, "İstanbul'da çok konut üretildi. Kent artık belli bir doygunluğa ulaştı. Nüfus olarak da kaldırmıyor. Geleceğin şehirlerinden biri İzmir. İzmir'in jeopolitik konumu var. İzmir trenle, otoyollarla İstanbul'a bağlanacak. İzmir'in yüzde 60'ında kentsel dönüşüm uygulanacak. Burada çok güzel projeler geliştirilebilir. Rant, değer ve getiri demek. Bir ilde böyle bir gelişim varsa bu getiridir. Getiri olmayan yere kimse gitmez, insanlar işsiz kalır, kent gelişmez. İzmir'de işsizlik oranı diğer kentlere oranla daha yüksek. Çünkü İzmir'de yatırımcı yok. Bunun arka planında CHP'nin yatırıma, ranta karşı olan zihniyeti, küçük olsun benim olsun mantığı var. Bu kentin çok önemli artı değerleri var. Bunların atıl kalmaması gerekiyor. Bizim bir an önce İzmir'e yatırımcıyı çekmemez lazım" dedi. (Elif Demirci/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası