Ege Postası
Geri

Belçika makamları: Kenan Işık şikayet prosedürünü işletebilir

Belçika makamları, Brüksel’de Havalimanı’nda bekletilen Kenan Işık’ın yanlış bir muameleye tabii tutulduğunu düşünüyorsa Belçika nezdinde ‘şikayet prosedürünü’ işletebileceğini belirtti.Türkiye-Belçika Dostluk ve Diyalog...
Belçika makamları: Kenan Işık şikayet prosedürünü işletebilir
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçika makamları, Brüksel’de Havalimanı’nda bekletilen Kenan Işık’ın yanlış bir muameleye tabii tutulduğunu düşünüyorsa Belçika nezdinde ‘şikayet prosedürünü’ işletebileceğini belirtti.

Türkiye-Belçika Dostluk ve Diyalog Derneği'nin (Beltud) tertip ettiği Brüksel Kültür Festivali için gelen ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın, ülkeye giriş yaparken havalimanı polisi tarafından sorgulanarak 20 dakika bekletilmesi tepkilere neden oldu.

Belçika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Joren Vandeweyer, olayın kabinelerine henüz intikal etmediğini, durumu gazetelerden öğrendiğini açıkladı. “Eğer Kenan Işık Bey yanlış bir muameleye tabi olduysa, her zaman şikayet prosedürüne başvurabilir.” diyen Vandeweyer, itiraz incelendikten sonra İçişleri Bakanlığı’nın gereken açıklamayı yapacağını söyledi.

AB Bakanı Egemen Bağış ise Belçika polisinin tavrını "hadsizlik" olarak nitelendirerek, Dışişleri Bakanlığı'nı devreye sokarak Belçika'dan resmi açıklama istedi.

Olayı Belçika yetkilileri nezdinde takip eden Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay ise Göç ve İlticadan sorumlu Devlet Sekreteri Maggie De Block’un kabinesine ve İçişleri Bakanlığı Yabancılar Dairesine durumu aktardıklarını söyledi. Olcay, Belçika’daki resmi tatilden dolayı yetkililere ulaşılamadığını ve en erken Pazartesi bir cevap beklediklerini açıkladı.

"BÜYÜKELÇİLİĞİMİZLE İRTİBAT TATSIZ OLAYLARI ÖNLER"

Büyükelçi Olcay, havalimanı polisinin Türk vatandaşlarına yönelik uygulamadan duydukları rahatsızlığı daha bir hafta önce kendisinin bizzat bakana ilettiğini aktardı. Görüşmede sınır kontrollerinden sorumlu Belçikalı yetkililerin de bulunduğunu belirten Büyükelçi, “Bu konuda ortak bir çalışma yapalım diye konuşurken tam bu olay gerçekleşti.” dedi.

Özellikle hizmet pasaportu ile Belçika’ya gelen Türk vatandaşlarına yöneltilen “Ziyaret sebebiniz nedi? Nerede kalacaksınız'” Yanınızda ne kadar para var'" gibi soruların tuhaf karşılanabildiğini belirten Olcay, "Sınır polisinin şüphelendiği durumlarda Büyükelçiliğimizle irtibata geçerek birtakım tatsız hadiseler önlenebilir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası