Ege Postası
Geri

Bergamalı çocuklara kitap şenliği

Bergama Belediyesi'nin çocukların yarıyıl tatilinin eğlenceli ve keyifli geçmesi için düzenlediği "1.Çocuk Kitapları Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.
Bergamalı çocuklara kitap şenliği
Haberler / İzmir
27 Ocak 2017 Cuma 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şenliğin ilk gününde çocuklar şiir, öykü ve yaratıcı yazma atölyeleri ile okumanın ve yazmanın keyfine vardı. Birbirinden değerli çocuk edebiyatı yazarları ile söyleşiler yapıldı. Kukla yapım atölyelerinde ise kukla yapımı uygulamalı olarak öğrenildi. Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç’inde katıldığı etkinlikte tüm çocuklara Bergama Belediyesi tarafından kitap ve küçük armağanlar verildi.

EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR

Etkinlik süresince çocuklar ile sık sık sohbet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yapılan etkinlikle çocukların kitap okuma sevme ve okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Gönenç; “Öncelikle yarıyıl tatillerini daha eğlenceli bir hale getirmek istedik. Bu sebeple kitap okuma alışkanlığı edinmelerini onların dilinden, hazırladığımız küçük sürprizler ile anlatmaya çalıştık. Çocuklarımız burada belediyemiz tarafından hazırlanan çizgi film ile kent tarihini seyrettiler. Yazarlar ile söyleşip, hediye ettiğimiz kitaplarını imzalattılar. Atölyelerimizde eğlenerek kukla yapımını, yazarlarımızdan ise şiir ve öykü yamayı öğrendiler. Bu bizim çok önemsediğimiz bir etkinlik oldu. Hepsi onların daha iyi yetişebilmelerini sağlayabilmek, geleceklerini daha iyi şekillendirebilmek için. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

BERGAMA ÇİZGİ FİLMİNİN KAREKTERLERİYLE TANIŞTILAR

26-29 Ocak tarihleri arasında dört gün sürecek olan şenlik Bergama Kültür Merkezi’nde başladı. Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen şenliğin ilk günü kukla gösterileriyle karşılanan çocuklar, önce BerKM’de açılan kitap sergilerini gezdiler. Daha sonra Bergama Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bergama’nın tarihini anlatan çizgi filmi seyrettiler. Çizgi film karakterleri İlya, Berk ve Zamanes ile tanıştılar. Ardından “Evvel Zaman İçinde Bergama” adlı çocuk kitabının yazarı Sara Pardo ile söyleşi yapıldı. Söyleşide kitapta bulunan karakterler çocuklar tarafından canlandırıldı. Söyleşi sonrası ise etkinliğe katılan tüm çocuklara Sara Pardo’nun kitabı ile birlikte küçük hediyeler armağan edildi.

KUKLA YAPIP EĞLENDİLER

BerKM’de bulunan Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde ise 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için eğitmen Ata Yıldırım tarafından “Kukla Yapım ve Oynatım” atölyesi etkinliği gerçekleştirildi. “Oyun Arkadaşım Muppet” adıyla gerçekleşen etkinlikte çocuklara uygulamalı olarak kukla yapımı anlatıldı. Şenliğin ikinci bölümünde ise yazar Nursel Çetin ve Eşref Karadağ söyleşisi ile başladı. Daha sonra ise yine yazar Nursel Çetin ve Eşref Karadağ ile “Dersten Kaçan Şiirler” adıyla çocuklar için şiir yazma atölyesi ve “Birlikte Yazalım” adıyla çocuklar için öykü yazma atölyesi yapıldı.

ETKİNLİKTE ANNE BABALARA SEMİNER

Çocuk etkinliklerinin yanı sıra Anne-Baba ve öğretmenleri ilgilendiren "Anne Baba Çocuk Okulu" kapsamında önemli iki konu uzmanından çocuğun kitapla tanışması, ilişkisi, okuma kültürü ve okuma alışkanlığının pekişmesi konularında seminerler olacak.

Çocuk Kitapları Şenliği Programı

27 Ocak Cuma

Saat: 13.00 - "Çocuklarla Edebiyata Yolculuk" Nursel Çetin - Eşref Karadağ Söyleşi ve İmza (BerKM Büyük Salon)

Saat: 14.30 - "Bergama'ya Yolculuk" Bergama Öyküsü - Doç. Dr. Zehra Akdemir -7/70 KÜLTÜRSANAT çocuklarla kent söyleşisi/kent öyküleri (4.5.6. sınıflar) (BerKM Büyük Salon)

Saat: 16.30- "Dersten Kaçan Şiirler" Çocuklar İçin Şiir Yazma Atölyesi Nursel Çetin - Eşref Karadağ (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

Saat: 18.30 - "Haydi Birlikte Yazalım" Çocuklar İçin Öykü Yazma Atölyesi Nursel Çetin - Eşref Karadağ (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

28 Ocak Cumartesi 

Saat: 12.00 - "Kanatlı Sözler Bahçesi" Şiir Okuma-Yazma Atölyesi Yunus Bekir Yurdakul (5.6.7. sınıflar) (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

Saat: 16.00 - Yalvaç Ural Çocuklarla - Söyleşi ve İmza (Kitap Şenliği Onur Konuğu) (BerKM Salon)

Saat: 17.30 - "Çocuklardan Çaldığım Öyküler" Öykü Okuma-Yazma Atölyesi Yunus Bekir Yurdakul (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

Saat:18.30 - Anne- Baba -Çocuk Okulu "Başparmak Çocukları"

Yalvaç Ural (Yetişkinler ve Çocuklar İçin Ortak Buluşma) (BerKM Salon)

Saat:19.40 - "Nitelikli Çocuk Kitapları Nasıl Anlaşılır'" Söyleşi

(Anne-Baba ve Öğretmen Buluşması) Yunus Bekir Yurdakul (Yetişkinler ve Çocuklar İçin Ortak Buluşma) (BerKM Salon)

29 Ocak Pazar 4. Günü

Saat: 12.00 - "Çocuklar Neden Gülmeyi Sever'" Çocuklarla Mizah-Gülmece Atölyesi Yunus Bekir Yurdakul (BerKM Salon)

Saat: 13.15 - "Oyun Arkadaşım" Muppet Kukla Yapım ve Oynatım Atölyesi /Ata Yıldırım- Atlas Kukla Sanatları Atölyesi (6-12 Yaş) (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

Saat: 14.30 - "Kanatlı Sözler Bahçesi" Şiir Okuma-Yazma Atölyesi

Yunus Bekir Yurdakul (2.3.4. sınıflar) (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

Saat: 17.00 - "Çocuklardan Çaldığım Öyküler" Öykü Okuma-Yazma Atölyesi

Yunus Bekir Yurdakul (40 kişi kontenjan) (BerKM Kütüphane)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası