Ege Postası
Geri

Beş çocuklu annenin dramı

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, 8 yıl önce eşini kaybeden ve biri engelli üç çocuğu ile camları kırık, tavanı açık evde yaşam mücadelesi veren 46 yaşındaki Gülsüm Altuntepe, maddi imkansızlıklar yüzünden diğer engelli iki çocuğunu da yetiştirme yurduna verdiğini belirterek, "Kış geliyor, ne sobamız var ne de yakacak kömürümüz. Çocuklarımın bu şartlarda hastalanmadan yaşaması imkansız, lütfen yardım edin" dedi.
Beş çocuklu annenin dramı
Haberler / Genel
14 Kasım 2014 Cuma 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı İlçesi 2195/7 sokak numara 7'deki bir evde oturan ve yıllar önce eşinin ölümü üzerine üçü engelli 6 çocuğuyla yalnız kalan Gülsüm Altuntepe, derme çatma evde yaşam mücadelesi veriyor. Komşularının yardımlarıyla geçimini sağlayan Gülsüm Altuntepe ve çocuklarının kaldığı camları kırık olan eve ağır kokudan girilmiyor. Adeta çöp evde yaşayan Gülsüm Altuntepe, oğluna verilen 300 TL'lik engelli maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyledi. Camları kırık, tavanı açık olan evin mutfak, banyo, tuvalet ve çatısı görenlerin yüreğini burkuyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle engelli iki çocuğunu yetiştirme yurduna veren anne Gülsüm Altuntepe diğer çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirebilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. 



"BAZI GECELER AÇ YATIYORUZ"

Çocuklarını soğuktan korumak için camları kırık olan pencereleri tahtalarla örtmeye çalışan anne Gülsüm Altuntepe, "İki engelli çocuğumu yetiştirme yurduna verdim. Bir kızım evlendi. Şu an zihinsel engelli oğlum ve iki kızımla bu evde yaşıyorum. Zihinsel engelli oğlum Hüseyin Ali 11 yaşında ve kendini kaybedip camları kırıyor. Diğer iki kızımın yatacak yatakları bile yok, 20 yaşındaki Serap mutfakta, 13 yaşındaki Rabia ışığı olmayan bir odada yatıyor. Soğuk olduğu zaman komşular, hasta olmasın diye kızlarımı evlerine götürüyor. Evimin camları kırık, tavanı açık. Kış geliyor, çocuklarım hasta olacak. Yağmur yağdığı zaman evin çatısı üzerimize akıyor. Yetkili kurumlara müracaat etmeme rağmen hiçbirisinden olumlu cevap alamadım. Komşuların verdiği kömürler de çalındı. Bazen yiyecek ekmeğimiz dahi olmuyor. Komşularımız bir tas çorba getirirse karnımız doyuyor, yoksa bazı geceler aç yatıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan Allah rızası için yardım bekliyorum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası