Ege Postası
Geri

Beyaz Saray: Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ettiklerini söyledi. ABD'nin, barışçıl amaçlı protesto dahil ifade özgürlüğü ve toplanma hakkını bütünüyle desteklediğini...
Beyaz Saray: Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ediyoruz
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 23:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’deki olayları yakından ve kaygıyla takip ettiklerini söyledi. ABD'nin, barışçıl amaçlı protesto dahil ifade özgürlüğü ve toplanma hakkını bütünüyle desteklediğini ifade eden Carney, bunun demokrasinin temeli olduğunu vurguladı.

Carney Beyaz Saray’da gerçekleşen günlük basın toplantısında konuştu. Türkiye’de eylemleri düzenleyen kişileri büyük çoğunluğunu ‘barışçıl, kanunlara saygılı, kendi haklarını ifade eden normal vatandaş’ olduğuna inandığını belirten Carney, ABD’nin polislerin aşırı güç kullanımı, yaralı sayısı ve mülklere yönelik zararlar konusunda gelen haberler dolayısıyla büyük kaygı duyduğunu ifade etti. Carney, olayların soruşturulması ve tüm tarafların şiddette varabilecek provokasyonlardan uzak durması çağrısında bulundu.

TÜM DEMOKRASİLERDE ELE ALINMASI GEREKEN SORUNLAR VAR

Tüm demokrasilerde ele alınması gereken sorunların olduğunu kaydeden Carney, “Türk hükümetinin vatandaşlarının haklarına saygı yoluyla bunu ele almasını umut ediyoruz.” şeklinde konuştu. Carney, “Türk hükümetinin bu konuyu uygun şekilde ele alacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye’nin NATO müttefiki ve bölgedeki anahtar bir oyuncu olarak halen ABD’nin çok önemli bir müttefiki olduğunu hatırlatan Carney, Türkiye ile birçok konuda birlikte çalışmaya devam edeceklerini ve bunu da sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Carney, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan olaylar ile ilgili bir görüşme yaptığını da ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası