Ege Postası
Geri

Beylikdüzü'nde öğretmen ve öğrenciler Fatih Üniversitesi'nde eğitim alacak

Üniversitelerin eğitim imkanlarının belediye ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile koordineli kullanılması projesi Beylikdüzü'nde hayata geçirildi. Fatih Üniversitesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün...
Beylikdüzü'nde öğretmen ve öğrenciler Fatih Üniversitesi'nde eğitim alacak
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üniversitelerin eğitim imkanlarının belediye ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile koordineli kullanılması projesi Beylikdüzü'nde hayata geçirildi. Fatih Üniversitesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı eğitim, sosyal ve kültürel işbirliği protokolü törenle imzalandı. Protokole göre üniversitenin eğitim imkanları hem belediye hem de ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından karşılıklı olarak kullanılacak. Eğitim fakültesinde okuyan öğrenciler de proje kapsamında okullarda uygulama yapma imkanı bulacak.

Belediyeler anlamında sosyal sorumluluk, üniversiteler olarak da teknik imkanların sosyal anlamda kullanımını öngören projeye hayata geçti. İstanbul'un yen ilçelerinden biri olmasına rağmen eğitimdeki başarı sıralamasında İstanbul'da 4. sırada olan Beylikdüzü, Fatih Üniversitesi ile önemli bir proje ile iş birliğine gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkı sağladığı projeye göre üniversitenin eğitim fakültesinin imkanları, milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler tarafından kullanılacak. Öğretmenlerin fakülte bünyesinde çeşitli eğitimler almalarını, eğitim fakültesi öğrencilerinin de Beylikdüzü'ndeki okullara giderek pratik yapma imkanı bulacağı projenin eğitim alanındaki işbirliğini geliştirmesi planlanıyor.

Eğitim, sosyal ve kültürel işbirliğini amaçlayan projenin Türkiye'deki ilklerden biri olduğunu belirten Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Türkiye'deki araştırma geliştirme çalışmalarının yetersizliğini dile getirdi. Eğitim camiasındaki uygulamalarda en güzel örneklerinden birinin Türk okulları olduğunu ve bu okulların bulundukları ülkelerde samimi şekilde kabul gördüklerini fade eden Tekalan, "O ülkelere giden genç öğretmen arkadaşlarımız, oradaki yöneticilere 'petrolünüz altınınız sizin olsun, biz bunlar için gelmedik. Biz tecrübelerimizi sizinle paylaşmaya geldik' diyorlar. Daha önce de dediler, bundan sonra da bunu söyleyecekler." dedi.

Türkiye'ye gelen bir eğitim camiası temsilcisi ile yaşadığı olayı anlatan Tekalan, Türkiye'de eğitim sektöründe yapacak çok iş olduğunun altını çizdi. Tekalan proje ile Beylikdüzü'nde bir ilkin hayata geçirildiğini belirterek ilçe milli eğitim müdürlüğü ve belediye ile birlikte 3 ayaklı bir eğitim projesinin yürütüleceğini ifade etti. Tekalan, "Bizim eğitim fakültemiz var. Buranın çalışma alanı ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde okullar. Yani milli eğitim müdürlükleri. Onların öğretmenleri bize gelecekler, değişik kurslar alacaklar. Bizim öğrencilerimiz de bu okullara gidecekler, orada staj görecekler, pratik yapma imkanı bulacaklar. Daha sonra da eğitim yönüyle çok daha farklı konuları onlarla konuşacağız. Bu şekilde 3 kurumun bir ilk olan iş birliğini ileride daha da geliştirmeyi düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YUSUF UZUN: BELEDİYECİLİK SADECE ALT YAPI ÜST YAPI DEĞİL

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un vurgu yaptığı konu da belediyecilik hizmetlerinde sosyal yönünü öne çıkartılması oldu. Belediye imkanlarının protokol ile birlikte 3 kurum tarafından kullanılmasını da içeren anlaşma ile belediyenin sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini anlatan Uzun, "Belediye denince hep akla altyapı üst yapı hizmetleri gelir. Ama hayır artık sosyal belediyecilik gerçekten çok önemli. İnsanların bu bölgede hazırlanan bu tip programlara katılım sağlamaları bizi memnun edecektir. Bu üç kurumun proje ile ilerleme sağlayarak başka projeleri de hayata geçireceğini, bunun da insanımıza katkı getireceğine inanıyorum." dedi.

Protokol metni Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Başkan Uzun ve Rektör Tekalan tarafından imzalandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası