Ege Postası
Geri

Binali Yıldırım'dan Bergama'ya; 'il olma' sözü

Yerel seçim çalışmaları için Bergama'yı ziyaret ederek Dr. Sadık Doğruer'e destek veren son Başbakan Binali Yıldırım, il statüsüne alınacak ilçeler arasında Bergama'nın olacağına dair söz verdi.
Binali Yıldırım'dan Bergama'ya; 'il olma' sözü
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2024 Salı 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in kuzeyinde Bergama'nın bir yıldız olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, İzmir geride kalmayı hak eden bir şehir olmadığını belirtti.

Yıldırım, “Bergama artık çıkmaz sokak değil. Bunu siyaseten söylemiyorum. Batı Anadolu Serbest bölgenin hızla tamamlanması ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak ve üretimin can damarı olacak. Tarımda, turizmde, sağlıkta şaha kalkacak. Bergama 120 bin nüfusuyla il olmaya gidiyor. Bu karar alınmaya başlandığında ilk düşünülecek yer Bergama olacak. Ayrıca Bergama Zeytindağ'da sahil düzenlemesiyle Bergama halkını denizle de buluşturacağız. Ulaşımda İZBAN'ı bu dönem Kınık'a kadar tamamlayacağız. CHP var da hizmet yapmıyor gibi bir düşüncemiz yok. Torbalı'ya kadar yaptık. Planlaması yapıldı. Kınık'a kadar devam edeceğiz. Bu arada Başkan adayı Dr. Sadık Doğruer'den Kınık'a yaptıklarının 3 katı Bergama için hizmet istiyorum. Hükümet olarak Sadık Başkanın arkasındayız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası