Ege Postası
Geri

Bir döneme damga vuran sanatçı Yıldız Tezcan hayatını kaybetti!

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden biri olan Yıldız Tezcan hayatını kaybetti. Aşkın Gözyaşları, Berduş Yıldız, Yayla Kartalı, Gönül Kuşum gibi filmlerde rol alan Yıldız Tezcan, Yılmaz Güney ve Salih Güney gibi usta isimlerle başrolü paylaşmıştı.
Bir döneme damga vuran sanatçı Yıldız Tezcan hayatını kaybetti!
Haberler / Magazin
7 Haziran 2023 Çarşamba 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeşilçam’da sayısız filmde rol alan ve daha 9 yaşındayken Orda Bir Köy Var Uzakta şarkısını seslendiren Yıldız Tezcan bir süredir gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu. Ünlü isimden üzen haber geldi.

78 yaşındaki sanatçı bir süredir yaşadığı Çınarcık’ta hayatını kaybetti. Yeşilçam filmlerinde rol almanın yanı sıra 70'li ve 80'li yıllarda Türk müzik dünyasında hatırı sayılır bir çıkış yakalayan Tezcan 3 ay önce fenalaşmış ve geçirdiği felç rahatsızlığı nedeniyle yatalak olmuştu.

Ünlü isme doktorların çoklu organ yetmezliği teşhisi koyduğu açıklandı. 5 Mart 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Tezcan, henüz 9 yaşındayken müzik dünyasına merhaba dedi. Ünlü ismin plağa okuduğu ilk eser “Orda Bir Köy Var Uzakta” oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası