Ege Postası
Geri

Birgi için kolları sıvadılar

İSTANBUL'daki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi restorasyon ve resim bölümü öğrencileri, İzmir’in Ödemiş İlçesi’nin Birgi Beldesi’ni renklendirmek için kolları sıvadı.
Birgi için kolları sıvadılar
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2013 Cumartesi 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yrd.Doç.Dr. Murat Mete Ağyar, araştırma görevlisi Selim Sani Güngör, yüksek mimar Hayriye İsmailoğlu ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenen 'Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Birgi Çalıştayı' kapsamında ilçeye gelen öğrenciler, 'Total Station' adlı cihazla ölçümünü yaptıkları sokaklara bakan binaların duvarlarını Birgi kültürünü ortaya çıkaran figürlerle süslemeye başladı. Birgi Belediyesi sponsorluğunda sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Murat Mete Ağyar, şöyle dedi:

"Restorasyon bölümü öğrencileri evlerin rölevelerini çıkarıp, sokak ölçümlerini yapıyor. Resim bölümü öğrencileri de mimari yapıların dokularına uygun ve uyumlu çeşitli resimler çiziyor. Çalışmalarımız 31 Ağustos Cumartesi gününe kadar sürecek."

Belediye Başkanı CHP'li Cumhur Şener de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi hocalarıyla öğrencilerinin tarihi ilçelerine ayrı br güzellik kattıklarını söyledi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası